De beste hovenier deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Hovenier Prieel

Prieel

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 2.600
Maximale kosten
€ 6.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.100 - € 3.070

Wil jij een prieel in je tuin dat er mooi uitziet en waar je gezellig onder kan zitten? De prijzen verschillen per soort prieel. Lees in dit overzichtelijke artikel de gemiddelde prieel prijzen en wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Wat kost een prieel?

Heb je besloten dat je een prieel gaat aanschaffen? Doordat er verschillende mogelijkheden voor priëlen zijn, verschillen de prijzen per prieel. In de onderstaande tabel is een overzicht gemaakt van de gemiddelde prijzen van een prieel.

ProductGemiddelde prijs
Prieel van geïmpregneerd hout€ 1.000 - € 3.000
Prieel van hardhout€ 2.500 - € 6.000
Prieel van staal€ 1.000 - € 4.500
Montage€ 600 - € 1.500
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Voordelige keuze:
De voordeligste en populairste keus is een prieel van geïmpregneerd hout. Een prieel van geïmpregneerd hout gaat ongeveer 15 jaar mee en is goed bestand tegen weerselementen. De prijs van een prieel van geïmpregneerd hout ligt tussen de € 1.000 en € 3.000.

Klassiek model:
Als je een prieel wilt met een wat klassieker model, dan is een prieel van staal meer iets voor jou. Een prieel van staal kan een heel romantische uitstraling hebben doordat er mooie vormen in verwerkt zijn, of juist een heel strakke uitstraling. De prijs van een stalen prieel ligt tussen de € 1.000 en € 4.500.

Meest luxe keuze:
Wil je dat het prieeltje in je tuin luxe uitstraalt? De meest luxe keus is een prieel van hardhout. Hardhout is het beste hout, gaat het langst mee en heeft geen onderhoud nodig. Een prieel vervaardigd uit hardhout kost tussen de € 2.500 en € 6.000.

Welke keuzes bepalen de prijs van een prieel?

De prijs van je prieel is afhankelijk van verschillende elementen. Denk hierbij onder andere aan het materiaal en het type prieel dat je kiest. Lees hieronder welke keuzes van invloed zijn op de uiteindelijke prijs van je tuinprieel.

Keuze 1: Prieel van welk materiaal?

Hout: De meeste prieeltjes worden van hout gemaakt. Er zijn verschillende soorten hout waaruit een prieel gemaakt kan worden, dit zorgt ook voor prijsverschillen. Hardhout zoals eikenhout, beukenhout en mahoniehout is een stuk duurder dan geïmpregneerd zachthout zoals vurenhout, cederhout en grenen. Een prieel van zachthout kost tussen de € 1.000 en € 3.000 en een prieel van hardhout kost tussen de € 2.500 en € 6.000.

Staal: Een ander materiaal waar prieeltjes van gemaakt worden is staal. Een stalen prieeltje kan heel romantisch zijn, of juist een heel strakke uitstraling hebben. Soms wordt van stalen prieeltjes een combinatie gemaakt van een loungeplek en een kas waarin planten groeien. De prieeltjes worden dan dichtgemaakt met glas. Tegen prieeltjes die niet zijn dichtgemaakt met glas worden vaak klimplanten geplaatst, zodat er een mooi natuurlijk dak van planten op het prieeltje komt. Een stalen prieel kost tussen de € 1.000 en € 4.500.

Keuze 2: Een prieel met een plat dak of een puntdak?

Puntdak: Een prieeltje kan een plat dak of een puntdak hebben. Een prieel met een puntdak heeft 4, 5, of 6 kanten. Een puntdak kun je laten bedekken met verschillende soorten dakbedekking zoals EPDM folie, dakshingles, dakpannen of dakpanplaten.

Plat dak: Een prieeltje met een plat dak heeft een strakkere uitstraling dan een prieel met een puntdak. Een prieel met een plat dak heeft 4 of 5 kanten, of is meerzijdig. Een prieel met een plat dak wordt altijd belegd met EPDM folie.

Keuze 3: Wat voor soort dakbedekking wil je op het dak?

Dakshingles: Dakshingles zijn de meest gebruikte dakbedekking voor prieeltjes met puntdaken. Dakshingles zijn een schubvormige dakbedekking die op dakpannen lijken, maar ze zijn een stuk lichter en voordeliger dan dakpannen.

EPDM Folie: Dit folie wordt altijd op platte daken gelegd, maar het kan ook gebruikt worden voor prieeltjes met een puntdak. EPDM folie is makkelijk en snel te plaatsen, omdat het op maat gesneden wordt en daarna in 1 stuk of in banen geplaatst wordt.

Dakpannen: Wil je liever een wat luxueuzere uitstraling voor het dak van je prieeltje? Dan zijn dakpannen een goede optie. Je dient er wel rekening mee te houden dat dakpannen zwaar zijn, dus de kapconstructie moet sterk genoeg zijn om de dakpannen te kunnen plaatsen. Dakpannen gaan erg lang mee en ze blijven ook langer mooi dan dakpanplaten.

Dakpanplaten: Als je graag de uitstraling van dakpannen wilt hebben, maar dakpannen te duur vindt, zijn dakpanplaten een voordeligere optie. Dit zijn platen van kunststof of staal die de vorm van dakpannen hebben. Ze zijn lichter dan dakpannen, maar ze zijn nauwelijks te onderscheiden van echte dakpannen. Ze worden wel sneller minder mooi dan echte dakpannen.

Keuze 3: Prieel gedeeltelijk dicht of helemaal open?

Als je een prieeltje aanschaft, bepaal je zelf of hij helemaal open is, of wanden heeft van glas of hout. Zodra je een prieeltje neemt met meer wanden wordt hij automatisch duurder omdat er meer materialen nodig zijn. Bij een stalen prieeltje wordt er vaak een combinatie van een loungeplek en een kas om planten in te laten groeien. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van glas en dit kost het meest

Keuze 4: Extra opties

De volgende opties zijn niet noodzakelijk voor een prieel, maar zijn wel het overwegen waard.

ProductGemiddelde prijsVoordeel
Doeken voor aan prieel€ 200Geeft een romantische uitstraling aan het prieeltje.
Torentje op prieel€ 250Geeft een luxere uitstraling.
Vloer in prieel€ 90 per m2

Vind de beste deal

De makkelijkste en snelste bespaartip is het vergelijken van offertes. Homedeal geeft je de mogelijkheid om geheel gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen van aanbieders bij jou in de buurt. Zodra je de offertes binnen hebt, start je met vergelijken en kies je voor de vakspecialist die het best bij jouw project past. Vraag dus hier gratis en snel je offertes aan.

Homedeal bespaartips

Vergelijk offertes

De prijzen van prieeltjes verschillen per aanbieder. Het is daarom verstandig om offertes aan te vragen zodat je de verschillende aanbieders kan vergelijken en altijd de beste deal krijgt.

Let op aanbiedingen in de lente

Veel aanbieders komen in de lente met mooie aanbiedingen, omdat het een mooie aanschaf voor de zomer is. De lente is daarom een goede tijd om een prieeltje aan te schaffen.

Help zelf mee met monteren

Als je zelf handig bent zijn de plaatsingskosten te drukken door zelf het prieel te monteren, of door mee te helpen. Afhankelijk van het model verschilt de moeilijkheidsgraad. Kleine simpele prieeltjes zijn zelf te monteren, maar voor grotere, moeilijker priëlen heb je wel wat technisch inzicht en ervaring nodig. Je kan wel vragen of je mee kan helpen om zo op de montagekosten te besparen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden