De beste hovenier deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Hovenier Boom verwijderen

Boom verwijderen

Ondervind je hinder van de schaduw die de boom in je tuin creëert, of staat de boom gewoon in de weg? Laat de boom dan verwijderen door een specialist. Het kappen van een boom levert al gauw schade op aan de tuin, de specialist zorgt ervoor dat je tuin intact blijft en je meer ruimte en zonlicht krijgt. Middels dit artikel bereid je je voor op het proces van een boom laten kappen.

De kosten van een boom verwijderen

De kosten van een boom verwijderen zijn afhankelijk van de omvang en hoogte van de boom. Meet de boom op om een correcte kostenindicatie te maken. Bereid je voor op de kosten van een boom verwijderen met behulp van onderstaand prijsoverzicht.

ProjectGem. prijs incl. btwToelichting
Kleine boom kappen€ 400Boom met 14-20 cm omvang en 4-6 m hoog
Gemiddelde boom kappen€ 600Boom met 20-23 cm omvang en 5-8 m hoog
Grote boom kappen€ 800Boom met 35 cm of meer omvang en 7-15 m hoog
Boomstronk verwijderen€ 65 - € 80Laatste gedeelte en wortels van de boom verwijderen
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Vraag een vergunning aan voordat je een boom laat verwijderen

Je begint echt last te krijgen van de boom in of nabij je tuin, dus heb je besloten hem te laten verwijderen. Je schakelt een hovenier in, maar vergeet ook niet een vergunning aan te vragen. Voor het kappen van bomen heb je een omgevingsvergunning nodig die je aanvraagt bij de gemeente. De meeste gemeentes geven een omgevingsvergunning uit als de boom voldoet aan een van de volgende kenmerken:

 • De boom zorgt voor veel schaduw of belemmert het zicht
 • De boom is ziek of in zeer slechte staat
 • De boom vormt een gevaar voor de omgeving
 • De boom beschadigt kabels, leidingen, bestrating of riolering
 • De boom staat te dicht op de erfgrens
 • De boom staat te dicht op een andere boom

Het snoeien van de boom is altijd toegestaan, echter bij grote takken is het mogelijk dat je toch een vergunning nodig hebt. Doe dus altijd navraag bij je gemeente.

boom verwijderen

Tips voor een boom verwijderen

Omdat het verwijderen van een boom een hele onderneming is, is elke hulp mooi meegenomen. Met onderstaande tips helpen we je vast op weg:

 1. Zoek een ervaren klimhovenier
  Door te kiezen voor een hovenier die bekend is met de klimtechniek (de hovenier klimt dan in de boom en kapt hem van bovenaf waarna de takken voorzichtig met een touw naar beneden zakken), vermijd je het gebruik van een hoogwerker. De klimtechniek is geschikt voor het verwijderen van bomen die niet genoeg ruimte hebben om om te vallen. Het gebruik van een hoogwerker veroorzaakt schade aan je gazon en is vaak een stuk duurder dan de klimtechniek.
 2. Laat ook de stronk verwijderen
  Nadat de boom verwijderd is, blijft de stronk over. Dat is natuurlijk niet handig als je wat anders van plan bent met de ruimte waar eerst de boom stond. Geef bij je hovenier ook aan dat je de stronk wilt laten verwijderen. Dit doet de hovenier met een stobbefrees en is al met een uurtje gedaan.
 3. Geef het overgebleven hout een tweede leven
  Wanneer een boom gekapt is zorgt dat voor een behoorlijke zooi in de tuin. De hovenier zorgt er eventueel voor dat het hout verwijderd wordt, maar je kunt het ook zelf hergebruiken. Laat het hout bijvoorbeeld versnipperen voor een pad in de tuin, of laat het in blokken zagen om te gebruiken voor haardhout. Zo heb je de troep in de tuin snel opgeruimd en ben je milieu verantwoord bezig.

De voordelen van een boom laten verwijderen

Een boom in de tuin is al gauw een belemmering wanneer deze te groot wordt of te lange takken heeft. Schakel een hovenier in om de boom te verwijderen en geniet van de volgende voordelen:

 • meer zonlicht in de tuin;
 • minder werk aan tuinonderhoud;
 • meer ruimte in de tuin voor bijvoorbeeld een gezellig terras;
 • minder kans op bladluis in de tuin;
 • overige beplanting in de tuin groeit beter door meer zonlicht.

Boom verwijderen prijzen kosteloos en snel in huis

Ben je klaar met die boom en wil je hem zo snel mogelijk laten verwijderen? Vraag op Homedeal gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan van specialisten bij jou in de buurt om te zien wat de kosten zijn voor jouw situatie. Door prijzen te vergelijken van meerdere specialisten kan je door de concurrerende markt besparen op de kosten en ben je dus altijd verzekerd van de beste deal.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden