De beste rolluiken deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Rolluiken

Rolluiken

Rolluiken zijn een absolute aanwinst voor iedere woning. Vind hier de vele voordelen waar je van gaat profiteren met rolluiken, bruikbare tips en gemiddelde rolluiken prijzen. Kortom, alle informatie die je nodig hebt om je woning uit te rusten met de beste rolluiken.

Kosten | Voordelen | Keuzes | Aankooptips

Rolluiken kosten

Het laatste wat je wilt is er achteraf achter komen dat je te veel hebt betaald. Verdiep je daarom van tevoren in de kosten van rolluiken, deze lopen namelijk flink uiteen. Wat allemaal invloed heeft op de prijs? Bekijk onderstaand de gemiddelde rolluiken prijzen.

Keuzes rolluikenPrijs per rolluik inclusief btwBijzonderheden
Rolluik€ 90 - € 600Keuze uit: kunststof of aluminium
Bediening€ 10 - € 250Keuze uit: handmatig of elektrisch
Montage€ 100 - € 200Bij meerdere rolluiken daalt de montage prijs per rolluik
Totaal€ 200 - € 1.050

Elektrische rolluik

Profiteer van deze fijne voordelen van rolluiken

Wat is de reden dat jij rolluiken wilt kopen? Vaak is er één reden, maar wist je dat rolluiken je daarnaast nog vijf andere hele fijne voordelen bieden:

1. Aangename temperatuur in huis

De moed zakt inbrekers in de schoenen wanneer zij zien dat jouw huis is voorzien van rolluiken. Het kost inbrekers zodanig veel moeite om een rolluik omhoog te krijgen, dat zij eerder op zoek gaan naar een makkelijker doelwit. Zo ga jij met een geruster hart de deur uit.

2. Aangename temperatuur in huis

Op dagen waar de zon volop schijnt, ontstaat een ongewenste warmte in je woning die je maar moeilijk weg krijgt. Rolluiken beschermen je woning perfect tegen zonnestralen en hierdoor gaat het comfort in jouw woning omhoog.

3. Lagere energierekening

Je rolluiken houden warmte tegen. Met name de schuimlaag rondom de aansluiting van je rolluiken voorkomt dat warmte snel ontsnapt. In de winter zorgt een rolluik ervoor dat warmte binnen blijft, waardoor je lagere stookkosten hebt. In de zomer zorgt een rolluik er juist voor dat de warmte buiten blijft, hierdoor bespaar je op kosten voor ventilatie.

4. Meer rust in huis

Staat jouw woning in een rumoerige buurt? Rolluiken zijn bijzonder geluidswerend. De multifunctionele schuimlaag is zowel isolerend als geluidswerend.

5. Langer uitslapen

Zonnestralen schijnen soms hinderlijk je slaapkamer in of maken je slaapkamer snel licht, waardoor uitslapen niet meer lukt. Met rolluiken wapen jij je tegen deze slaapverstoorder.

6. Geen gluurders
Heb jij het idee dat voorbijgangers naar binnen kijken en dat dit ten koste gaat van je privacy? Rolluiken sluiten deze pottenkijkers eenvoudig buiten.

Zelf rolluiken plaatsen versus uitbesteden aan de specialist

Handige doe-het-zelvers opgelet: er zijn genoeg goede redenen om je rolluiken project uit te laten voeren door meer ervaren handen. Zo profiteer je van de inmeetservice waardoor je rolluik precies de juiste maat heeft en zo niet, dan is de rolluiken specialist verantwoordelijk en niet jij. Gaat er tijdens het zelf plaatsen van je rolluiken iets mis, dan is dit je eigen schuld en kan het een nog duurder project worden. Terwijl je bij het inschakelen van een rolluiken specialist gegarandeerd bent dat er straks goed werkende rolluiken voor je ramen of deuren hangen. Bovendien kent de specialist de rolluiken merken en kiest hij de beste prijs-kwaliteit. Gaat er binnen het moment van plaatsing en de hierop volgende vijf jaar iets stuk aan je rolluiken, dan heb je garantie en kun je uitstekende rolluiken reparatie verwachten. De kleine extra investering voor de montage van € 100 – € 200 is het meer dan waard en zorgt ervoor dat jij optimaal geniet van de vele voordelen van rolluiken.

Zo maak jij de beste rolluiken keuze voor jouw situatie

Gedurende je zoektocht naar het meest geschikte rolluik heb je een aantal keuzes te maken. Bekijk de keuzes en mogelijkheden hieronder.

Keuze 1: De plaatsingsmethode van je rolluik

Er zijn drie manieren voor het plaatsen van rolluiken. Zo zijn de drie verschillende rolluiken te onderscheiden:

  • Inbouwrolluiken

Inbouwrolluiken zijn de beste keuze bij een nieuwbouwproject. Deze rolluiken worden zoals de naam al doet vermoeden ingebouwd. De specialist plaatst het rolluik achter de gevel waardoor een perfecte isolatie ontstaat. Een vereiste bij dit type rolluik is wel dat er ruimte achter de buitenmuur beschikbaar is.

  • Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken worden gemonteerd op je kozijnen. Het ziet er strak afgewerkt uit doordat de rolluiken perfect aansluiten op je ramen. Daarnaast zijn opbouwrolluiken winddicht en isoleren uitstekend. Opbouwrolluiken zijn sinds kort voorzien van een innovatieve manier van isolatie, isolatie op basis van grafietkorrels. Hierdoor is de isolatiewaarde in de kast aanzienlijk beter.

  • Voorzetrolluiken

Voorzetrolluiken zijn dankzij de eenvoudige manier van plaatsen geschikt voor iedere woning. Voorzetrolluiken worden namelijk tegen de buitenzijde van het raamkozijn of op de muur geplaatst. Hiervoor is geen sloop- of breekwerk nodig aan de buitenkant van je huis.

Keuze 2: Kunststof- of aluminium rolluiken

De twee populairste rolluiken materialen zijn kunststof rolluiken en aluminium rolluiken. Zie hieronder welk materiaal het beste bij jouw wensen aansluit:

EigenschappenKunststof rolluikenAluminium rolluiken
Prijs€ 250 - € 350 voor afmeting 200 x 200 cm, exclusief montage€ 350 - € 600 voor afmeting 200 x 200 cm, exclusief montage
Geschikt voorGeschikt voor kleinere oppervlaktesGeschikt voor grotere oppervlaktes
InbraakwerendheidMinder inbraakwerendUitstekend inbraakwerend
Isolatie en geluidsdichtheidMinder isolerend en geluidswerendUitstekend isolerend en geluidswerend

Keuze 3: Handmatige of elektrische bediening

Wil jij je rolluiken met handbediening of wil je je rolluiken elektrisch bedienen? De meeste mensen kiezen voor handmatige bediening omdat zij elektrische rolluiken meer als luxe zien. En dit is eigenlijk ook wel zo, met elektrische rolluik bediening bedien je je rolluiken moeiteloos. Een rolluik met elektrische bediening heeft een buismotor nodig. De benodigde kracht van deze motor is afhankelijk van de adapter, de oppervlakte van het rolluik, het gewicht van het rolluik en de diameter van de as. Gemiddeld kosten rolluiken met elektrische bediening € 80 – € 250 meer per rolluik.

Rolluiken

Handige rolluiken aankooptips

Wij Belgen doen toch graag wat extra moeite om wat geld te besparen. En terecht, waarom zou je meer betalen dan nodig is?. Zorg er met deze tips voordat jij de mooiste prijs en de beste kwaliteit realiseert voor je rolluiken project.

1. Ga voor de beste prijs-kwaliteitverhouding

Rolluik specialisten zeggen natuurlijk allemaal dat zij de beste kwaliteit leveren en dat zij de beste rolluiken prijzen hanteren. In de werkelijkheid lopen de prijzen voor hetzelfde project flink uiteen. Vergelijk daarom verschillende rolluik specialisten offertes. Let daarbij ook op bijkomende kosten (bijvoorbeeld voorrijkosten), werkwijzen en beschikbaarheid. Bekijk daarnaast wat reviews zeggen over de specialisten die je op het oog hebt.

2. Controleer de garantietermijn

Kies voor een betrouwbare rolluik specialist en geniet van 5 jaar durende garantie. Vaak vallen onder deze garantie materiaal-, montage-, en constructiefouten. Zo voorkom je dat je tegen onaangename verrassingen aanloopt.

3. Neem keurmerken mee in je overweging

Keurmerken garanderen een bepaalde kwaliteit. Kortom, jouw rolluiken en de specialist beschikken over keurmerken. Zo heb je meer zekerheden. Bekijk hier de meest relevante keurmerken voor rolluiken:

CE-markering: De CE-markering is een label dat laat weten dat de rolluiken voldoen aan Europese eisen op het gebied van waterdichtheid, luchtdoorlatendheid en windbestendigheid. Fabrikanten met een CE-markering tonen hiermee aan dat er nagenoeg geen productiefouten mogelijk zijn in hun rolluiken.

-SKG-KOMO keurmerk: SKG is een bureau dat verschillende producten, waaronder rolluiken, test op de prestatie en veiligheid. Dit keurmerk geeft jou meer zekerheid over de kwaliteit.

4. Profiteer van kwantumkorting

Ben je van plan om meerdere rolluiken te laten plaatsen? Laat dit je rolluiken specialist dan direct weten. Vaak geven rolluiken specialisten korting wanneer er meer producten of diensten te gelijk worden afgenomen. Ook kun je informeren bij buren of zij interesse hebben in rolluiken zodat je samen gaat profiteren.

5. Regel korting op je inboedelverzekering

Door de kans op inbraak te verkleinen kun je korting op je inboedelverzekering verdienen. Combineer je rolluiken met goed hang- en sluitwerk op je deuren en ramen en dan kom je in aanmerking voor het certificaat Politiekeurmerk Veilig Wonen. Als je in het bezit bent van dit certificaat geven veel verzekeraars korting op de inboedelverzekering.

Vind gratis en vrijblijvend betrouwbare rolluik specialist

Haal het maximale uit je rolluiken door rolluik specialisten uit de buurt met elkaar te vergelijken. Door het grote aantal rolluik aanbieders lopen de prijzen enorm uiteen. Profiteer hiervan door de specialisten met elkaar te vergelijken en daardoor een betere onderhandelingspositie te krijgen. Door een specialist in de buurt te kiezen bespaar je ook nog eens op de voorrijkosten. Vergelijk offertes en vind eenvoudig de specialist met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Vraag hier gratis en altijd vrijblijvend tot wel 6 offertes aan bij rolluiken specialisten uit jouw buurt.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden