De beste dakwerker deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Dakwerken

Dakwerken

Een dak is een belangrijk onderdeel van je huis en moet bestand zijn tegen allerlei verschillende weersinvloeden. Het is belangrijk dat het dekken van een dak op de juiste manier gebeurt waardoor er geen lekken ontstaan. De dakwerken prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren, je vindt ze hieronder in een overzicht.

Wat kost een dakdekker?

Het gemiddelde uurloon van een dakdekker is €35. Een dakdekker schakel je in bij reparatie en onderhoud van je dak of het leggen van een nieuw dak en tal van andere dakwerken. Bekijk onderstaande kostenoverzicht om een beeld te krijgen bij de gemiddelde dakwerken prijzen bij de meest voorkomende projecten, uitgaande van een dak van 50m2 (gemiddelde dakoppervlakte in België):

Soort dakTotale kosten
Bitumen€ 1.700 - € 2.100
Keramische dakpannen€ 4.000 - € 4.400
Riet€ 5.500 - € 6.000
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Bitumen: Dit type dakbedekking is verreweg het goedkoopst om te laten plaatsen. Bitumen dakbedekking is de meeste gebruikte vorm van dakbedekking voor platte daken in België. Daarnaast is het ook toepasbaar op daken met een lichte helling. De dakwerken prijzen voor het laten plaatsen van bitumen kost € 1.700 à € 2.100.

Dakpannen: Heb je een schuin dak en staat je huis midden in een woonwijk, dan is de kans groot dat het dakpannen zijn die je wilt vervangen. Het vervangen van een pannendak is een arbeidsintensief project en gaat vaak gepaard met het plaatsen van nieuw isolatiemateriaal. De kosten voor het laten vervangen van dakpannen zijn gemiddeld € 4.000 tot € 4.400.

Riet: Wil je je huis ook een unieke en landelijke uitstraling geven? Dan is een rieten dak een duurzame oplossing en tegenwoordig voor ieder type woonhuis beschikbaar. De totale kosten voor het laten leggen van een rieten dak komen neer op €5.500 tot € 6.000.
Hoe ziet de prijsopbouw van een dakdekker eruit?

Wat bepaalt de dakwerken prijs?

Keuze 1: Soort werk

Het soort werk en het materiaal van de dakbedekking zijn uiteraard van grote invloed op de prijs van dakwerken. Zo kost het plaatsen van bitumen dakbedekking aanzienlijk minder tijd dan het laten leggen van natuurlijk riet. Het leggen van riet is zeer specialistisch werk. De volgende prijzen zijn een indicatie van de dakwerken kosten:

Soort dakWerkzaamhedenUurloon
BitumenRepareren€ 30 - € 35
Keramische dakpannen
Vervangen€ 35 - € 45
Natuurlijk rietNieuwbouw€ 45 - € 50

Keuze 2: Ervaring

Naast het soort werk is het aantal jaren ervaring van een dakdekker ook van invloed op de prijs. Een leerling zal bijvoorbeeld minder kosten per uur rekenen dan een redelijk of zeer ervaren dakdekker. Die laatste kan een project misschien wel sneller afronden dan een leerling, waardoor de kosten voor het totale project gelijk blijven.

Keuze 3: Specialistisch of algemeen

Het zal je niet verrassen dat het plaatsen van een plat dak zorgt voor een lager uurloon, terwijl je een dakdekker die je rieten dak aanlegt een hoger uurloon moet betalen. Het dekken van een rieten dak is namelijk zeer specialistisch werk waar veel vakmanschap bij komt kijken. Het is dus goed om te bedenken dat de moeilijkheidsgraad van de dakbedekking meeweegt in de uiteindelijke totaalprijs.

Keuze 4: Stad of dorp

Over het algemeen zijn de dakwerken prijzen in de stad hoger dan in een dorp. De reden hiervoor is dat in de stad meer mensen wonen en dus vaker een werkzaamheden verricht moeten worden. Hierdoor kan een dakdekker een hogere prijs per uur vragen dan een collega uit een minder dichtbevolkt gebied.

WerkzaamhedenDorpStad
Kluswerk€ 25 - € 35€ 30 - € 42
Nieuwbouw€ 27 - € 40€ 33 - € 47
Onderhoud/inspectie€ 31 - € 43€ 38 - € 51

Keuze 5: Omvang project

Ook de omvang van het project heeft invloed op de dakwerken prijzen. Hoe groter een project is, des te effectiever kan een dakdekker zijn werk doen. Zo kan hij bijvoorbeeld gelijk beide daken van een twee-onder-een-kapwoning vervangen en bereikt hij met een enkele steiger beide daken. Hierdoor valt een uurloon lager uit.

Homedeal bespaartips

  1. Kwantumkorting: Heb je een project dat je samen met je buren wilt uitvoeren? Door dit bij het bedrijf aan te bieden, kan een korting bedongen worden. Het is voor een dakdekker lucratief om op een bepaalde locatie meerdere daken te leggen. Hij bespaart dan namelijk op de voorrijkosten en kan effectiever te werk gaan. Zo bespaar jij ook op de kosten van dakwerken.
  2. De handige doe-het-zelver: Ben je handig en wil je graag ook zelf meehelpen? Overleg dan met een dakdekker wat je zelf aan voorwerk voor de dakwerken kunt doen. Vaak kun je al kleine voorbereidingen treffen waardoor je uiteindelijk minder arbeidskosten betaalt. Denk hierbij aan het verwijderen en afvoeren van de oude dakbedekking of het opbouwen van steigerwerk.
  3. Lokaal: Let goed op waar je vakman vandaan komt. Er zijn namelijk ook bedrijven die door het gehele land werken en dus erg veel voorrijkosten rekenen. Lokale bedrijven rekenen vaak maar €0,35 per kilometer. En door zelf je oude dakbedekking weg te brengen kun je nog meer besparen. Een vakman hoeft hierdoor minder vaak op en neer. Daarnaast kan het zo zijn dat hij hierdoor het dakwerk een dag eerder kan voltooien.

Vind de beste deal

Heb je een duidelijk beeld gekregen van de mogelijkheden en kosten van een dakdekker? Vraag dan vrijblijvend offertes aan en ontvang specifieke informatie over jouw project. Dit kost slechts 2 minuten van je tijd en binnen 48 uur ontvang je waardevolle prijsinformatie die je kunt gaan vergelijken. Hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan en bespaar je op de kosten van je dakwerken. Ga jij ook voor de beste deal?

 

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden