De beste hovenier deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Hovenier

Hovenier

Heb je geen groene vingers of simpelweg geen tijd om zelf je tuin in perfecte staat te houden? Schakel een hovenier in zodat je alle seizoenen van je tuin geniet. Lees op Homedeal de kosten van een hovenier en tips voor het vinden van een goede hovenier.

Hovenier: de kosten

Onderhoud je je tuin niet, dan is de tuin vaak letterlijk een doorn in het oog. Een hovenier zorgt er in een paar uurtjes voor dat je tuin er weer perfect bij ligt. De kosten van tuinonderhoud door een hovenier worden veelal berekend aan de hand van een uurloon.

DienstGem. prijs per uur, incl. btw
Tuinman€ 35 - € 55
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Ben je benieuwd naar meer prijsinformatie voor een hovenier? Bekijk dit in de prijsgids: Tuinonderhoud.

Wat zijn de werkzaamheden?

Heb je geen groene vingers, maar mag je tuin wel een opknapper krijgen? Een hovenier is erg veelzijdig en verandert je tuin in een handomdraai weer tot een leefbare tuin. Heb je een hovenier gezocht? Dan ga je in overleg welke werkzaamheden de hovenier voor je gaat uitvoeren. Bekijk de diverse werkzaamheden:

 • Het planten van bomen, hagen, planten, bloemen en struiken
 • Het rollen, maaien en luchten van grasmatten
 • Het snoeien en trimmen van bomen, hagen en struiken
 • Het controleren van en zorgen voor de gezondheid van bomen en planten
 • Het schoonmaken van de tuin door bijvoorbeeld bladeren en afval te verwijderen
 • Het reinigen van je bestrating
 • Het plaatsen van plantensteunen en plantbescherming
 • Het identificeren en behandelen van onkruid plagen of ziektes

Uiteraard overleg je met de hovenier welke onderhoudsprojecten je wilt laten uitvoeren en wat de frequentie is van het tuinonderhoud. Misschien wil je je gras wel om de maand laten maaien en 1 keer in het jaar voordat de zomer aanbreekt je complete tuin laten aanpakken.

hovenier gezocht

Tips bij het zoeken van een hovenier

Als je al eens eerder naar een hovenier gezocht hebt weet je dat het aanbod aan hoveniers groot is. Een kwalitatieve en professionele hovenier vinden is daarom soms een hele opgave. Wij helpen je graag bij de zoektocht door middel van onderstaande tips:

1. Kies een hovenier uit de regio
In België zijn veel hoveniers. Door te zoeken naar een hovenier uit je eigen regio, is de kans groot dat deze geen reistijd en reiskosten rekent. Dat scheelt weer in de portemonnee! Daarnaast vind je sneller een betrouwbare hovenier in je regio, doordat bijvoorbeeld buren je er een kunnen aanraden.

2. Maak een wensenlijst en help zelf mee
Zoals je gelezen hebt voert een hovenier meerdere werkzaamheden uit. Schakel je een hovenier in voor alleen het maai- en snoeiwerk? Of wil je ook dat je hovenier aan de slag gaat met de beplanting? Zijn er daarnaast taken in je tuin die je niet erg vindt om zelf te doen? Maak een wensenlijst zodat je hovenier precies weet wat er moet gebeuren in jouw tuin. De hovenier komt graag, vaak gratis, bij je langs om samen een onderhoudsplan te maken, toegespitst op jouw tuin.

De voordelen van een hovenier

Het uitbesteden van je tuinonderhoud aan een hovenier gaat je veel kostbare tijd besparen om nog maar niet te spreken over spierpijn over het hele lichaam van het werken in een rare houding. Maar dat is niet het enige:

 • altijd een nette tuin door perodiek onderhoud;
 • niet nadenken over wanneer bijvoorbeeld welke bomen gesnoeid moeten worden;
 • tijd overhouden voor leuke dingen;
 • je bent zeker van de juiste soort onderhoud voor je tuintegels en planten;
 • profiteren van waardevolle adviezen om je tuin te optimaliseren.

Van hovenier gezocht naar hovenier gevonden

Omdat hoveniers vaak hun eigen tarief hanteren voor verschillende werkzaamheden, lopen de kosten uiteen. Ben je op zoek naar een hovenier maar wil je niet de hoofdprijs betalen? Vergelijk dan eenvoudig prijzen met behulp van offertes. Vraag op Homedeal gratis en snel tot wel 6 vrijblijvende offertes aan van hoveniers in jouw omgeving. De offertes zijn al binnen 2 minuten aangevraagd en heb je binnen 48 in huis. Wist je dat je door het vergelijken van offertes tot wel 40% op de kosten kan besparen? Je gaat zo eenvoudig van hovenier gezocht naar hovenier gevonden.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden