De beste vochtbestrijding deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Vochtbestrijding

Vochtbestrijding

Vocht is een sluipmoordenaar. Vochtproblemen in huis veroorzaken vaak een nare lucht en zijn gevaarlijk voor je gezondheid. Hierdoor kun je last van je luchtwegen krijgen en allergieën ontwikkelen. In het ergste geval ontstaan zelfs schimmels waar je doodziek van kunt worden. Op deze pagina vind je meer informatie over hoe je je vochtproblemen aanpakt. Je vindt hier de kosten van vochtbestrijding en de soorten. Verder lees je hoe een specialist te werk gaat en wat je kunt doen om vocht te bestrijden.

Vochtbestrijding kosten

De kosten van vochtbestrijding lopen sterk uiteen. In de onderstaande tabel vind je per soort meer uitleg over de bestrijdingsmethode en de gemiddelde kosten.

Soort vochtbestrijdingAanvullende informatieAanvullende informatie
Vanaf prijs, inclusief btw en materiaal
Optrekkend vocht (techniek: injecteren)Optrekkend vocht wordt via scheuren, spleten en slecht voegwerk opgenomen in de muur. De juiste bestrijdingsmethode is injecteren. Bij injecteren wordt er onder hoge druk een vochtwerende substantie in je muur gespoten.€ 100 per meter
Doorslaand vocht (techniek: impregneren)De juiste bestrijdingsmethode is impregneren. Bij impregneren wordt de buitenmuur voorzien van een vochtwerende laag waardoor het vocht niet meer naar binnen kan trekken.€ 10 per m2
Vocht in de kelder (techniek: kelderdichting)Een van de vochtigste plekken in je woning is de kelder.Laat je kelder dichten. In de meeste gevallen gebeurt dit door diverse lagen cement aan te brengen op de keldermuren. € 125 per m2
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie.

Vochtbestrijding

Soorten vochtbestrijding

Er zijn diverse manieren om vocht in en rondom je woning te bestrijden. De 3 meest voorkomende vormen vind je hieronder.

Optrekkend vocht

Wanneer grondvocht geabsorbeerd wordt door jouw muren, heb je te maken met optrekkend vocht. Een vervelend vochtprobleem op grondniveau. De juiste manier om dit aan te pakken is door onder hoge druk een vochtwerende substantie in je muur te laten spuiten. Er zijn 3 manieren mogelijk:

Soort vochtbestrijdingOmschrijvingRichtprijzen, inclusief btw en materiaal
Laat je muren injecteren1. Binnenmuur laten injecteren (8 strekkende meters)

2. Binnen- en buitenspouwmuur injectie (8 strekkende meters)

3. Repareren en injecteren van een muur (8 strekkende meters)
1. € 800

2. € 1.500


3. € 2.200
Laat je muren onderkappenJe woning wordt als het ware opgetild. In de vrijgekomen ruimte wordt kunststof vochtkering aangebracht. € 100 - € 150 per lopende meter
Een carebrick vochtbestrijdingVrij nieuwe vochtbestrijding methode die vooral in Nederland wordt gehanteerd. Deze vochtbestrijding zorgt voor een natuurlijk verdampingsproces.€ 115 per lopende meter

Doorslaand vocht

Dit vochtprobleem ontstaat wanneer je muren poreus zijn en deze hierdoor neerslag kunnen opslorpen. Dit vocht blijft in je muren hangen en dringt zo je woning in. Vochtbestrijding van de muren als gevolg van slechte weersomstandigheden gaat op de volgende manieren:

Soort vochtbestrijdingOmschrijvingRichtprijzen, inclusief btw en materiaal
Laat je muren impregnerenEr wordt een beschermlaag op je muren aangebracht. Ook is het impregneermiddel vuilafstotend.

1. Buitenmuur impregneren (100 m2)

2. Reinigen en impregneren van een gevel (100 m2)

3. Voegen, reinigen en impregneren van een gevel (100 m2)
1. € 900

2. € 1.700


3. € 3.000
Behandelen met vochtwerende verfSpeciale verfsoorten beschermen je muren tegen nattigheid. € 20 - € 40 per m2
Nieuwe gevelbekledingGeef je gevel een opknapbeurt met waterdichte gevelbekleding. € 40 per m2

Kelder vochtprobleem

De kelder of kruipruimte is vaak de meest vochtige plek in je woning. Laat je kelder dichten om zo een grote vochtbron aan te pakken.

Soort vochtbestrijdingOmschrijvingRichtprijzen inclusief btw en materiaal
Afdichten van je kelder, ook wel bekuiping genoemdDe meest grondige oplossing voor je vochtige kelder. Je vloer en muren worden behandeld met een waterdichte cementlaag. € 2500 - € 7.500. Deze prijs is sterk afhankelijk van de omvang van je kelder.
KelderdrainageSoms is de waterdruk zo groot dat bekuiping niet werkt. Via kelderdrainage kun je de nattigheid efficiënt afvoeren. Het is als het ware een afvoersysteem. € 2.500 - € 10.000 of meer euro.

Vochtbestrijding muren

Is het echt tijd voor vochtbestrijding?

Vochtproblemen ontstaan op verschillende manieren. Het is belangrijk dat je jouw vochtproblemen snel herkent en laat aanpakken. Bekijk daarom de lijst hieronder om te bepalen of je te maken hebt met vochtproblemen.

Waaraan herken ik vochtproblemen?

10 kenmerken van vochtproblemen:

 1. Beslagen ramen
 2. Schimmel in huis
 3. Een muffe lucht in de ruimte
 4. Ongedierte, denk hierbij aan zilvervisjes of pissebedden
 5. Rottend houtwerk
 6. Zoutuitslag of muurzouten
 7. Vochtige binnenmuren
 8. Bladderende verf

Hoe voorkom ik vochtproblemen?

Een veel voorkomend probleem bij vochtwering is de aanpak ervan. Mensen bestrijden vaak alleen de symptomen omdat dit eenvoudiger is. De oorzaak van het probleem blijft dan helaas bestaan en zo blijf je bezig. Voorkomen is dus beter dan genezen. Daarom de volgende tips om geen vochtproblemen meer op te lopen:

 1. Blijf je woning ventileren.
 2. Droog je was buiten, hierdoor bespaar je bovendien energie.
 3. Maak na een schoonmaaksessie alles goed droog (denk vooral aan muren).
 4. Beperk waterdamp bij het koken door deksels op de pannen te plaatsen.
 5. Laat de afzuigkap aan na het koken of zet een raam open.
 6. Ventileer vooral na het douchen extra goed.

Vochtbestrijding uitbesteden

Ben jij er nog niet uit of je een ervaren specialist wilt inhuren of zelf de handen uit de mouwen gaat steken? Beide opties hebben voor- en nadelen. Wij raden je aan de hulp van ervaringsdeskundigen in te schakelen.

Het injecteren van je muren is secuur werk waar veel ervaring voor nodig is. Ditzelfde geldt voor het impregneren van je muren en het behandelen van je kelder. Deze projecten wil je alleen zelf doen wanneer jij van jezelf weet dat jij over de vaardigheden beschikt om dit project zelf uit te voeren.

 

Vergelijk vochtbestrijders met deze tips

Ben je weleens na een aankoop te weten gekomen dat je te veel hebt betaald? Vind de beste vochtbestrijding specialist door vochtbestrijding offertes aan te vragen. Het is handig om van tevoren een aantal zaken te checken voordat je een specialist inhuurt. Let op de volgende zaken:

 • Check de kosten – De vochtbestrijdings kosten fluctueren nogal. Deze zijn opgebouwd uit materiaalkosten en uurloon.
 • Check de garantievoorwaarden Het is belangrijk om na te gaan hoe lang je garantie hebt op je vochtbestrijding. Gemiddeld is dit ongeveer 10 jaar. Het laatste dat je wilt is opnieuw betalen voor nieuwe vochtproblemen.
 • Kwantumkorting – Wanneer jij meerdere vochtbestrijding projecten tegelijk laat uitvoeren bespaar je geld. Wie Weet hebben jouw buren wel last van dezelfde vochtproblemen.

Wil je weten of je de specialist jouw project kunt toevertrouwen? Bekijk reviews, indien mogelijk.

Vergelijk vochtbestrijder offertes voor de slimste keuze

Haal het maximale uit je vochtbestrijding. Voordeligheid en kwaliteit gaan hand in hand dankzij het vergelijken van offertes. Door te vergelijken vind je de vochtbestrijding die bij jouw probleem past. De specialist neemt eerst contact met je op om de opdracht te bespreken. Vervolgens ontvang je offertes. Vergelijk deze en vind de beste vochtbestrijder.

Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang in één klap offertes tot wel 6 betrouwbare specialisten in uw regio.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden