De beste hovenier deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Hovenier Tuin leeghalen

Tuin leeghalen

Minimale kosten
€ 450
Gemiddelde kosten
€ 800
Maximale kosten
€ 1.400
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 655 - € 945

Ben je van plan om je tuin op te knappen? Misschien wil je een geheel nieuwe tuin aanleggen omdat je bent uitgekeken op je huidige tuin, of ben je net verhuist en wil je de tuin leeghalen om er je eigen plekje van te maken. Lees in dit artikel alles over je tuin leeghalen, van de kosten tot handige tips.

Wat kost je tuin leeghalen?

Voor het aanleggen van een nieuwe tuin laat je eerst alle oude planten en tegels verwijderen en afvoeren. Het leeghalen van een tuin kost nu eenmaal geld, of je het nu zelf doet of laat doen door een hovenier. Als je de tuin laat leeghalen, ben je wel snel en zonder rugklachten van dit project af. Bekijk het overzicht hieronder om een inschatting te maken van de kosten voor het leeghalen van je tuin.

Gemiddelde prijs incl. afvoeren en btw
Hovenier per m²€ 12,50
Hovenier per uur€ 35 - € 50
Boom verwijderen per stuk€ 400

Besparen op het leeghalen van je tuin

Tijd voor een nieuwe tuin? Dan moet de oude tuin eerst leeg. Hoeveel betaal je hier precies voor in jouw situatie? Vraag hier tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes aan van specialisten uit jouw buurt. De prijsinformatie heb je snel in huis, waarna je begint met het vergelijken van vakspecialisten en je kunt besparen op de prijs van je tuin leeghalen.

Prijsvoorbeelden

Uiteraard zijn de kosten afhankelijk van hoe je oude tuin eruit ziet. Onderstaand wordt een schatting gegeven van hoeveel je gemiddeld moet betalen voor het leeghalen van een tuin in verschillende situaties.

Makkelijke tuin: Een tuin van 60 m² dat voornamelijk uit gras en beplanting bestaat is niet veel werk om leeg te halen. Echter dient wel alle afval afgevoerd te worden. Voor een eenvoudige tuin zijn de gemiddelde kosten voor het leeghalen € 500, inclusief afvoeren en btw.

Gemiddelde tuin: Beschikt je voormalige tuin over meer dan alleen gras en beplanting, dan gaat de prijs omhoog. Denk hierbij aan bestrating of een vlonder. De gemiddelde kosten voor het leeghalen van een tuin van 60 m² is € 765, inclusief afvoeren van afval en btw.

Moeilijke tuin: Een tuin van 60 m² waarbij niet alleen gras en beplanting in staat, maar ook nog eens een boom, terras en vijver, brengt een stuk meer kosten met zich mee. Dit komt niet alleen door het meerwerk, maar ook de hoeveelheid afval die weggebracht moet worden. Hierbij lopen de kosten op tot gemiddeld € 1.285, inclusief afvoeren en btw.

Prijsopbouw van je tuin leeghalen

 

tuin leeghalen

Welke variabelen bepalen de kosten voor een tuin leeghalen?

Heb je besloten dat je je tuin laat leeghalen, dan wordt de hoogte van de prijs beïnvloed door onderstaande variabelen.

Variabel 1:  De grootte van je tuin

De grootte van je tuin  en het tuinontwerp zijn bepalend voor de prijs. Hoe groter de tuin is, hoe duurder het leeghalen van de tuin wordt. Relatief gezien wordt de prijs per m² lager naarmate de tuin groter is. Dit geldt niet altijd, want sommige hoveniers werken met een uurtarief.

Variabel 2: Wat laat je uit je tuin verwijderen

De kosten voor het leeghalen van een tuin verschillen ook door de inrichting van je tuin. De kosten vallen een stuk lager uit wanneer je alleen gras en een paar planten in je tuin hebt staan. Heb je veel bestrating in je tuin, een terras, boom en/of vijver die je laat verwijderen dan stijgen de kosten. De hovenier is daar langer mee bezig.

Variabel 3: Met of zonder afvoerkosten

Deze laatste is uiteraard een eigen keuze. Meestal zit het afvoeren van het materiaal al bij de prijs inbegrepen. Kies je ervoor om zelf al het afval naar het grofvuil te brengen, dan bespaar je op de kosten. Je moet nu wel zelf de handen uit de mouwen steken.

Vind de beste deal

De kosten voor het leeghalen van je tuin lopen enorm uiteen door de verschillende tarieven van hoveniers. Wist je dat de prijsverschillen tot wel 40% uiteen kunnen lopen? Het is dan ook verstandig om offertes aan te vragen en die te vergelijken zodat je nooit te veel betaalt. Vraag op Homedeal gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van hoveniers bij jou in de buurt. Binnen 48 uur heb je de offertes al thuis met alle prijzeninformatie voor het leeghalen van je tuin.

Homedeal bespaartips

Help een handje

Doe zelf alvast wat voorbereidend werk zoals potten opruimen, een grote schep en kruiwagen klaarzetten of breng al het afval zelf naar het grofvuil. Hierdoor worden de kosten lager voor het leeghalen van je tuin lager. Als je je vrienden oproept, gaat het zelfs nog een stuk sneller.

Hou een deel intact

Is een deel van je tuin nog netjes, probeer dan een ontwerp te maken voor je nieuwe tuin waarbij dat deel intact blijft. Hierdoor bespaar je niet alleen kosten voor het leeghalen van je tuin, maar ook op de tuinaanleg.

Kies voor een hovenier uit de buurt

Een hovenier uit de buurt zorgt ervoor dat de voorrijkosten laag blijven. Sommige hoveniers hebben zelfs geen voorrijkosten binnen een bepaalde straal.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden