De beste zonwering deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Zonwering

Zonwering

Ben jij benieuwd welke zonwering het best bij jouw situatie past? Lees op deze pagina meer informatie over zonwering prijzen, de materiaalsoorten en bespaartips.

Zonwering prijzen | Buitenzonwering | Binnenzonwering | Tips | Zonweringspecialist

Zonwering prijzen

Zonwering hoeft helemaal niet duur te zijn. Vanaf € 150 is er al een buitenzonwering beschikbaar. Voor binnenzonwering kan je al vanaf € 30 de zon buiten houden. Bekijk hieronder de uitgebreide zonwering prijzen voor jouw situatie.

Soorten buitenzonweringGemiddelde prijzen per zonwering, incl btwBreedte
Markiezen€ 400 - € 7501 - 5 meter
Screens€ 150 - € 2701 - 3 meter
Uitvalscherm€ 170 - € 6901 - 4 meter
Knikarmscherm€ 650 - € 2.0002 - 10 meter
Rolluiken€ 150 - € 500 1 - 3 meter
Buitenjaloezieën € 200 - € 5001 - 4 meter
Terrasoverkapping € 800 - € 1.2003 - 12 meter
Soort binnenzonweringGemiddelde prijzen per zonwering, incl. btw
Breedte
Shutters€ 300 - € 1.400 1 - 3 meter
Jaloezieen€ 90 - € 6001 - 3 meter
Lamellen€ 30 - € 2001 - 2 meter
Rolgordijnen€ 70 - € 2501 - 3 meter
Vouwgordijnen€ 120 - € 3501 - 4 meter
Plissegordijnen€ 50 - € 3001 - 2 meter
Vraag gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan. Vergelijk offertes om tot wel 40% te besparen

Kies jij voor binnen- of buitenzonwering. Buitenzonwering weert de zon uit huis en creëert een schaduwplek in de tuin. Binnenzonwering decoreert de ramen en zorgt dat de binnentemperatuur daalt en dat de zon buitenshuis blijft. Hieronder gaan we verder in op de verschillende soorten zonwering die te koop zijn.

Buitenzonwering

Buitenzonwering levert een  meerwaarde voor je huis op. Hiermee voorkom je dat zonlicht de woning  binnendringt en je creëert een heerlijke schaduwplek op het terras. Buitenzonwering daarnaast doet in sommige gevallen zelfs dienst als inbraakbeveiliging.

We zoomen hieronder in op de beste zonweringen voor buiten en vertellen je meer over de kenmerken en de voor- en nadelen ervan.

Markiezen

Een markies heeft  authentieke uitstraling. De markies draait van het raam af en creëert een ronde koepel over het raam. Zo beschermt deze je interieur tegen de felle zon. Het voordeel van een markies is dat ook de zijkanten de zon tegenhouden. Het nadeel is dat het op de begane grond lastig is om er onderdoor te lopen. Als de markies uitklapt, valt het zonnescherm naar beneden. Markiezen zijn relatief duur in aanschaf en onderhoud. Een markies vangt daarentegen veel vuil op. Zorg ervoor dat je de bovenkant regelmatig schoonmaakt. Zo geniet je jarenlang van jouw mooie zonwering.

Zonwering

Screens

Een zonwering screen is een doek dat strak voor je raam via een rails naar beneden zakt. Het is vergelijkbaar met een rolluik. Het voordeel van een screen is dat het mogelijk is om van binnen nog wel naar buiten te kijken. Van buiten naar binnen kijken is niet mogelijk. Dat vergroot je gevoel van veiligheid en privacy. Het nadeel van screens is dat vlekken, zoals vogelpoep lastig te verwijderen zijn. Daarnaast verdwijnt het privacy voordeel als de zon weg is. Met de lichten aan  is het mogelijk dat mensen wel van buiten naar binnen kijken. Screens zijn één van de goedkoopste vormen van zonwering en gemakkelijk in onderhoud. Met een zachte borstel en zeep houd je de screen gemakkelijk schoon.

Uitvalscherm

Een uitvalscherm is erg geschikt voor ramen waar geen doorloop is. Het uitvalscherm hangt diagonaal laag voor het raam. Het doek voorkomt dat de felle zon makkelijk naar binnen schijnt. Het voordeel van een uitvalscherm is dat ook laagstaande zon niet naar binnen schijnt. Het nadeel van een uitvalscherm is dat de zonwering niet geschikt is voor openslaande ramen en deuren. Uitvalschermen zijn relatief goedkoop vanwege de simpele constructie. De simpele constructie maakt onderhoud bovendien makkelijk. Zorg dat de scharnierpunten gesmeerd zijn en het doek vlekvrij is, zodat je er de hele zomer van kunt genieten.

Knikarmscherm

Een knikarmscherm, ofwel zonneluifel, creëert schaduw door middel van een doek horizontaal uit te rollen. Het scherm zorgt voor een groot schaduw oppervlak op je terras. Knikarmschermen hebben het voordeel dat er een vrije doorloop mogelijk blijft. de perfecte zonwering voor je terras. Nadelig is dat knikarmen windgevoelig zijn. Rol ze dus in als de wind toeneemt. Daarnaast schijnt een laagstaande zon makkelijk onder het scherm door. Een knikarmscherm is een dure vorm van zonwering. Daarentegen heb je weinig omkijken naar een knikarmscherm. Je maakt het doek  schoon met een zachte borstel en zeep. Let er wel op dat je het doek even uitrolt als het open heeft gestaan tijdens een bui. Zo droogt het doek makkelijk op in de buitenlucht.

Zonneluifel

Rolluiken

Rolluiken verduisteren jouw woning via horizontale lamellen die naar beneden uitrollen. Via een rails rollen de lamellen strak voor het raam langs, ideale zonwering voor een dakraam. Het voordeel van een rolluik is dat de ruimte volledig verduistert. Daarnaast weerhoudt een rolluik geluid, kou en warmte van buitenaf. Rolluiken zorgen ervoor dat ongenodigde gasten minder makkelijk inbreken. Het nadeel ervan is het lawaai dat het openen en sluiten met zich meebrengt. Bovendien is het uiterlijk van rolluiken niet altijd sfeervol. Rolluiken zijn relatief goedkoop en onderhoudsarm. De buitenkant van een rolluik is daarnaast makkelijk schoon te maken.

Buitenjaloezieën

Buitenjaloezieën zijn horizontale lamellen die voor het raam naar beneden zakken. Het voordeel van buitenjaloezieën is dat je hiermee de hoeveelheid lichtinval zelf bepaalt. Zo is het mogelijk om een bijna volledig verduisterde kamer te creëren. Het nadeel van buitenjaloezieën is dat ze niet inbraakwerend zijn. Daarnaast zijn buitenjaloezieën niet goed bestand tegen harde wind. Buitenjaloezieën bevinden zich wat prijs betreft in het middensegment. De jaloezieën vragen weinig onderhoud en zijn te reinigen door middel van een spons, afwasmiddel en een tuinslang.

Shutters

Terrasoverkapping

Een terrasoverkapping is een permanente constructie. De overkapping beschermt je niet alleen tegen het felle zonlicht, maar ook tegen regen. Een terrasoverkapping is een vierpotig frame waarvan 2 poten bevestigd zijn aan de gevel en 2 poten op de grond staan. Het is ook mogelijk om glazen wanden te plaatsen, zo zit je nog beschutter. Het voordeel van terrasoverkappingen is dat je eerder in het jaar geniet van de buitenlucht. Ook tot lang na de zomer zit je buiten beschut. Het nadeel van een terrasoverkapping is de montage ervan. Dit dien je over te laten aan een specialist vanwege de moeilijkheidsgraad.. De constructie moet verankerd staan in de grond. Een terrasoverkapping is een dure vorm van zonwering die met regelmaat een poetsbeurt nodig heeft. In alle seizoenen staat de overkapping tenslotte buiten.

Zonwering tuin

BuitenzonweringEigenschappenPrijs
Markiezen- Markiezen zorgen voor een authentieke uitstraling.
- De markiezen houden ook aan de zijkant zon tegen.
€ 400 - € 750
Screens- Met screens is het enkel mogelijk om naar buiten te kijken..
- Screens zijn de goedkoopste vorm van buitenzonwering.
€ 150 - € 270
Uitvalscherm- Uitvalschermen houden ook de laagstaande zon tegen.
- Door de simpele constructie van uitvalschermen is onderhoud relatief makkelijk.
€ 170 - € 690
Knikarmscherm- Knikarmschermen zorgen voor veel schaduw op het terras.
- Doordat knikarmscherm hoog hangen en horizontaal uitrollen, blijft de doorloop vrij.
€ 650 - € 2.000
Rolluiken- Rolluiken kunnen een ruimte volledig verduisteren.
- Rolluiken zijn inbraakwerend.
€ 150 - € 500
Buitenjaloezieën- Door middel van horizontale lamellen reguleer je de lichtinval.
- Buitenjaloezieën zijn optrekbaar, waardoor ze uit het zicht verdwijnen.
€ 200 - € 500
Terrasoverkapping- Onder een terrasoverkapping is het mogelijk om het hele jaar beschut te zitten.
- Terrasoverkappingen bieden naast bescherming tegen de zon ook bescherming tegen de regen.
€ 800 - € 1.200

Binnenzonwering

Dankzij binnenzonwering creëer je een heerlijk binnenklimaat. Daarnaast zorgt de zonwering voor prachtige raamdecoratie. Lees hieronder meer  over verschillende soorten binnenzonwering.

Shutters

Shutters zijn echte eyecatchers voor je interieur. Door horizontale lamellen te openen of te sluiten, bepaal je zelf hoeveel licht er binnenvalt. Shutters hebben als voordeel dat ze isolerend werken. Het nadeel van shutters is dat ze altijd (deels) voor het raam staan. Shutters zijn de duurste soort binnenzonwering. Daarentegen heb je er weinig omkijken naar. Met een simpele natte doek veeg je de shutters zo schoon.

Zonwering woning

Jaloezieën

Jaloezieën zijn één van de populairste vormen van zonwering. Jaloezieën bestaan uit  horizontale lamellen die je zelf omhoog of omlaag schuift. Daardoor bepaal je gemakkelijk de lichtinval in huis.Jaloezieën hebben het voordeel dat de lamellen volledig opgetrokken niet zichtbaar zijn. Zo geniet je maximaal van je uitzicht. Het nadeel van jaloezieën is de slechte isolatie ervan. Jaloezieën zijn heel betaalbaar,  maar lastig in onderhoud. De lamellen zijn namelijk een verzamelplek voor stof.

Lamellen

Lamellen zijn lange stroken die verticaal voor het raam hangen. Door de lamellen te draaien is het eenvoudig om de lichtinval te reguleren. Het voordeel van lamellen is het minimalistische uiterlijk. Zo passen lamellen goed in moderne ruimtes en slaapkamers. Het nadeel van lamellen is het geluid. Als de wind op de lamellen staat, slaan ze elkaar. Dit zorgt voor een tikkend geluid dat niet altijd als prettig wordt ervaren. Lamellen zijn de goedkoopste vorm van binnenzonwering. Daarnaast zijn deze onderhoudsvrij. Stof heeft geen grip op de verticale lamellen.

Rolgordijnen

Rolgordijnen weren de zon via  een opgerold doek voor het raam. Ze werken verduisterend, waardoor ze geschikt zijn voor je slaapkamer. Wil jij rolgordijnen liever in je woonkamer hangen? Kies dan voor de lichtdoorlatende rolgordijnen. Deze gordijnen voorkomen blikken van buiten naar binnen. Ze laten genoeg zonlicht door om te genieten van een lichte ruimte. Het nadeel van rolgordijnen is alleen dat lichtinval moeilijk te reguleren valt. Rolgordijnen zijn niet duur in aanschaf en onderhoudsvrij. Je kunt er met een droge doek overheen gaan. Zo verwijder je stof  gemakkelijk.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn brede stroken stof die onder elkaar hangen. De stroken zakken naar beneden als het gordijn sluit. Ze zijn van elkaar gescheiden door middel van een ronde lat. Het voordeel van vouwgordijnen is de mogelijkheid om het gordijn te wassen in de wasmachine. Het nadeel van vouwgordijnen is de minimale verduisterende werking. Ze zijn relatief duur, maar hebben weinig onderhoud nodig.

Vouwgordijnen

Plisségordijnen

Plisségordijnen bestaan uit strak gevouwen, geplooide stof. Je kunt kiezen voor een transparante, semi-transparante of verduisterende variant.  Het voordeel van plisségordijnen is de mogelijkheid dat de gordijnen zowel onder als boven los te maken zijn van het kozijn. Plisségordijnen zijn relatief goedkoop. Houd er wel rekening meer dat het onderhoud lastig is. Zit er een vlek op het gordijn? Vul de badkuip met water en zeep. Laat het gordijn minimaal 2 uur weken en zorg dat het gordijn opdroogt zonder de vouwen aan te tasten.  

Plisségordijnen

BinnenzonweringEigenschappenPrijs
Shutters- Shutters zijn een eyecatcher in het interieur.
- Goede isolator.
- Door middel van horizontale lamellen is het lichtinval te reguleren.
€ 300 - € 1.400
Jaloezieen- Jaloezieën zijn opgetrokken uit het zicht.
- Door middel van horizontale lamellen is het lichtinval te reguleren.
€ 90 - € 600
Lamellen- Lamellen hebben een minimalistisch uiterlijk.
- Door de lamellen naar de zijkant te schuiven hangen ze niet in het zicht.
- Door de verticale lamellen te draaien is het lichtinval te reguleren.
€ 30 - € 200
Rolgordijnen- Rolgordijnen kunnen een hele ruimte makkelijk verduisteren.
- Geen onderhoud nodig bij dit type zonwering.
€ 70 - € 250
Vouwgordijnen- Vouwgordijnen zijn een prachtige vorm van raamdecoratie.
- De gordijnen zijn makkelijk te wassen in de wasmachine.
€ 120 - € 350
Plissegordijnen- Plisségordijnen zijn gemakkelijk instelbaar, zodat je zelf bepaalt vanaf welke kant je naar buiten kijkt.€ 50 - € 300

Bediening zonwering

Er zijn verschillende bedienings mogelijkheden voor zonwering. Kies uit handbediening, elektrische bediening of elektrische bediening met zender. Bekijk de tabel voor de verschillende bedieningsmogelijkheden. In onderstaande tabel vind je per soort bediening de prijs en voor- en nadelen.

BedieningPrijsVoordelenNadelen
Handmatige bediening- Koord
- Band
- Draaistang
Gratis- Kost je niks extra- Weinig comfort
Elektrische bediening- Wandschakelaar
- Sleutelschakelaar
- Tijdklok
€ 150 - € 200- Comfortabel
- Activeert op instelbare tijden
- Hoge aanschafkosten
Elektrische bediening met zender- Afstandsbediening
- App op telefoon of tablet
€ 200 - € 250- Comfortabel
- Activeert op instelbare tijden
- Overal vanuit huis bestuurbaar
- Hoge aanschafkosten

Handmatige bediening

Zonwering is standaard geleverd met handbediening. Handbediening is uiteraard de goedkoopste oplossing. Zonwering is vaak bediend door middel van een koord, band of draaistang. Wil je meer luxe en comfort? Ga dan voor zonwering met elektrische bediening. Elektrische bediening kost vaak € 150 tot € 200 extra. Elektrische bediening met zender kost vaak € 200 tot € 250 meer dan zonwering met handbediening.

Elektrische bediening

Elektrische bediening op je zonwering biedt meer gemak. Door middel van wandschakelaars activeer je de zonnescherm motor. Deze motor, ook wel buismotor genaamd, maakt van het openen en sluiten van zonwering een koud kunstje. Een simpele draaiknop geeft je de mogelijkheid om de zonwering te openen of sluiten Met een sleutelschakelaar is een sleutel nodig om het commando open en sluiten te geven. Dit is dus een  extra vorm van beveiliging. Gebruik een tijdklok om de zonwering op ingestelde tijden te activeren. Zo zorg je er ook voor dat de temperatuur in huis goed gereguleerd is.

Elektrische bediening met zender

Wil je vanaf elke plek in en rondom het huis je zonwering bedienen? Kies dan voor een bediening met afstandsbediening. Met een afstandsbediening is het mogelijk om meerdere zonweringen te bedienen. Ook is het mogelijk om een app op je smartphone te gebruiken als afstandsbediening.

Tips aanschaffen zonwering

Inmiddels weet je dat er vele soorten zonwering zijn. Hopelijk heb je nu een goed beeld bij hoe jouw zonwering eruit komt te zien. Nu is het tijd om te bepalen welke specialist je jouw zonwering laat plaatsen. Bekijk deze 3 tips zodat je de specialist met de beste  prijs-kwaliteitsverhouding vindt.

  • Meten is wetenZonwering is maatwerk. Zonwering op meten kan erg lastig en ingewikkeld zijn. Vraag daarom altijd aan je zonweringspecialist om de juiste maten te komen opnemen.
  • Vergelijk zonweringspecialisten – Bekijk zonwering offertes van verschillende zonweringspecialisten en vergelijk op punten als voorrijkosten, garantie, keurmerken en levertijd.

Vind de beste deal

Ben jij overtuigd van de meerwaarde die zonwering jouw huis biedt? Nu je alle informatie tot beschikking hebt genomen over zonwering, is het tijd om een keuze te maken. Een specialist helpt jou hierbij door samen de zonwering uit te kiezen die perfect bij jouw wensen en situatie past. Vraag bij Homedeal gratis en vrijblijvend zonwering offertes op bij specialisten bij jou in de buurt. Deze specialisten maken voor jou een gepersonaliseerde prijsopgave. Zo geniet jij binnenkort van jouw nieuwe zonwering.

 

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden