De beste hovenier deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Hovenier Tuinhuis prijs

Tuinhuis prijs

Minimale kosten
€ 350
Gemiddelde kosten
€ 800
Maximale kosten
€ 3.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 655 - € 945

Wil je een tuinhuis in je tuin om de fietsen, tuinmeubels en andere dingen in op te bergen? Een tuinhuis is ideaal voor extra opbergruimte en kun je helemaal naar jouw smaak laten maken. Door slim prijzen te vergelijken, laat je tegen een scherp tarief een mooi nieuw tuinhuis in je tuin bouwen.

Wat kost een tuinhuis?

Gemiddeld kost een tuinhuisje € 800. Afhankelijk van het materiaal variëren de kosten: hout, kunststof, metaal. Wil je een tuinhuis laten plaatsen dan kost dit gemiddeld € 200 en wil je een tuinhuis laten opbouwen in je tuin gaan de kosten meer richting de € 3.000. Zie onderstaand kostenschema voor alle opties voor een tuinhuis:

ProductGemiddelde prijzen
Houten tuinhuis
€ 500 - € 10.000
Kunststof tuinhuis€ 1.400 – € 5.000
Metalen tuinhuis€ 300 - € 3.500
Montagekosten€ 200 - € 3.500
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Natuurlijke uitstraling:
Wil je een tuinhuis met karakter en een mooie natuurlijke uitstraling? De meeste tuinhuisjes worden van hout gemaakt, omdat dit natuurlijke materiaal heel mooi in de tuin past. Omdat de meeste tuinhuizen van hout worden gemaakt, zijn er veel verschillende soorten. Vandaar ook dat de prijs het meest uitlopend is. De houten tuinhuis prijs ligt gemiddeld tussen de € 500 en € 10.000.

Duurzaamheid en weinig onderhoud:
Wil je liever geen houten tuinhuis omdat het te veel onderhoud nodig heeft? Een kunststof tuinhuis is makkelijk te monteren en heeft amper onderhoud nodig. Je hoeft hem alleen maar af en toe schoon te maken met een natte doek. De gemiddelde prijs van een kunststof tuinhuis ligt tussen de € 1.400 en € 5.000.

Voordeligste keus:
Wil je een simpel tuinhuis dat vooral erg stevig is en niet teveel onderhoud nodig heeft? Dan is een metalen tuinhuisje wat voor jou. Een metalen tuinhuis is onderhoudsarm en gaat heel lang mee, daarnaast zijn metalen tuinhuisjes ook nog het voordeligst. De prijzen van een metalen tuinhuis variëren van € 300 tot € 3.500, afhankelijk van de grootte.

Welke keuzes bepalen de prijs van je tuinhuis?

De onderstaande keuzes bepalen de tuinhuis prijs.

Keuze 1: Wat voor materiaal?

De eerste keuze die je maakt, is het materiaal van je tuinhuis: kies je voor hout, kunststof of metaal?

Houten tuinhuis: Hout is het meest gekozen materiaal voor een tuinhuis. Dit komt omdat het een mooie natuurlijk uitstraling heeft die goed in een tuin past. Er bestaan heel simpele, compacte houten tuinhuisjes vanaf € 500, maar je kunt ook een groot en luxe tuinhuis aanschaffen dat qua prijs meer rond de € 10.000 ligt. Daarnaast zit er ook verschillen in hout. Hardhout zoals beukenhout, eikenhout en mahoniehout gaat langer mee dan zachthout zoals grenen, ceder of vurenhout, maar maakt een tuinhuis ook duurder.

Kunststof tuinhuis: Een kunststof tuinhuis wordt vaak aangeschaft door mensen die een tuinhuis willen die weinig onderhoud nodig heeft. Je hoeft het alleen maar af en toe schoon te maken met een natte doek, daarnaast rot of roest een tuinhuis niet waardoor het langer mee gaat dan zowel een houten als metalen tuinhuis. Een kunststof tuinhuis kan wel verkleuren door weersinvloeden.

Metalen tuinhuis: Het meest voordelige materiaal voor een tuinhuis is metaal. Een metalen tuinhuis is onderhoudsarm en gaat lang mee. Het nadeel van een metalen tuinhuis is dat het geen natuurlijke uitstraling heeft. Een metalen tuinhuis kost tussen de € 300 en € 3.500.

Keuze 2: Wat voor soort dak wil je?

Er zijn verschillende soorten daken om uit te kiezen voor je tuinhuis.

Zadeldak: Het meest voorkomende type dak is het zadeldak. Een zadeldak is een dak met 2 dakschilden die aan de bovenkant bij de nok samenkomen. Een zadeldak is geschikt voor dakshingles dakbedekking, dakpannen en dakpanplaten.

Lessenaarsdak: Een lessenaarsdak is een dak met 1 hellend dakvlak. Een tuinhuis met een lessenaarsdak is geschikt voor dakpannen, dakpanplaten en dakshingle dakbedekking. Een tuinhuis met een lessenaarsdak is over het algemeen een voordelige variant.

Plat dak: Een tuinhuis met een plat dak is volledig vlak en bedekt met EPDM dakbedekking. Een tuinhuis met een plat dak heeft een lange levensduur en een kleine kans op lekkage. Daarnaast geeft een plat dak een moderne uitstraling aan je tuinhuis.

Piramide dak: Een piramidedak heeft 4 hellende dakvlakken die aan de bovenkant in een punt bijeen komen. Een piramidedak heeft een sierlijke luxe uitstraling en is geschikt voor dakshingles, dakpannen en dakpanplaten.

Keuze 3: Wat voor soort dakbedekking wil je?

In keuze 2 staat weergeven wat voor soort dakbedekking op welk soort dak mogelijk is. Naast het soort dak, kies je ook voor het soort dakbedekking.

Dakshingles: Dakshingles is een lichtgewicht schubvormige dakbedekking. Het wordt van een duurzaam materiaal gemaakt en heeft een ruime keus in kwaliteit, vorm en kleurstelling. Dit is de meest voorkomende en ook voordeligste dakbedekking, en is vaak de standaard keuze bij de aanschaf van een tuinhuis.

EPDM folie: EPDM folie wordt altijd op platte tuinhuisjes geplaatst maar is ook veelvoorkomend op bijvoorbeeld een zadeldak of lessenaarsdak. Omdat het op maat wordt gesneden en daarna in 1 stuk of in banen wordt geplaatst, is het snel en makkelijk te plaatsen. E.P.D.M. wordt geleverd in rollen en de prijzen verschillen per dikte van het folie.

Dakpanplaten: Dakpanplaten zijn grotere platen en worden van staal of kunststof gemaakt. Dakpanplaten zijn lichter dan dakpannen. Het materiaal is in de vorm van dakpannen geperst, waardoor een dakpanplaat nauwelijks te onderscheiden is van een dak met echte dakpannen. Er is minder materiaal nodig om een dak te bedekken, waardoor je voordeliger uit bent dan wanneer je echte dakpannen laat plaatsen.

Dakpannen: De meest luxe keuze voor je tuinhuis is dakpannen. Als je echte dakpannen op je tuinhuis wilt, is het wel belangrijk om rekening te houden met de kapconstructie van het tuinhuisje. Die moet sterk genoeg zijn om de dakpannen te kunnen dragen. Dakpannen blijven langer mooi en gaan langer mee dan dakpanplaten.

Keuze 4: Laat je het monteren of niet?

Naast de kosten van het tuinhuisje zelf, kan je er voor kiezen om het te laten monteren door een vakspecialist. Dit valt aan te raden als je niet veel kennis hebt van bouwen. Een vakspecialist zorgt dat het tuinhuisje perfect geplaatst wordt en dat jij er verder geen omkijken naar hebt. De montagekosten liggen tussen de € 200 en € 3.500. Hoe groter en moeilijker het tuinhuisje, hoe langer een monteur over het bouwen doet en hoe hoger de prijs wordt.

Vind de beste deal

Het eerste punt van de Homedeal bespaartips is makkelijk te realiseren, want je kunt hier geheel gratis en vrijblijvend je offertes aanvragen. Op het formulier beschrijf je wat jouw wensen en eisen voor een tuinhuis zijn, en binnen 48 uur krijg je de offertes binnen. Zo weet je snel en gemakkelijk precies wat jouw tuinhuis gaat kosten.

Homedeal bespaartips

Vergelijk altijd offertes

Elke specialist biedt andere tuinhuisjes en hanteert andere prijzen. Zorg daarom altijd dat je offertes aanvraagt, zodat je nooit teveel betaalt en precies het tuinhuisje vindt dat bij jouw wensen aansluit.

Koop een tuinhuis voor de zomer

Als je een tuinhuis wilt aanschaffen, is het verstandig om te wachten tot na de winter. In de lente komen veel aanbieders met leuke aanbiedingen voor tuinhuisjes.

Goed vergelijken

Als je niet al te veel geld kwijt wilt zijn, is het slim om goed te kijken naar wat voor materialen je voor je tuinhuis kiest. Een tuinhuis van beukenhout met echte dakpannen is een stuk duurder dan een tuinhuis van dezelfde grootte van geïmpregneerd grenenhout en dakshingles. Zorg dus altijd dat je goed vergelijkt en bekijkt wat bij jouw wensen past voordat je een tuinhuis aanschaft.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden