De beste hovenier deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Hovenier Tuinaanleg prijzen

Tuinaanleg prijzen

Minimale kosten
€ 400
Gemiddelde kosten
€ 5.000
Maximale kosten
€ 20.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 4.100 - € 5.900

Wil je een nieuwe tuin aanleggen? Een mooie tuin doet veel goeds voor de uitstraling van je huis, daarnaast is je tuin de plek om tot rust te komen. Het is daarom belangrijk dat een tuin perfect bij jou en je huis past. Hier vind je alle verschillende mogelijkheden voor het aanleggen van een nieuwe tuin en wat de prijzen daarvoor zijn.

Wat zijn de tuinaanleg prijzen?

Heb je besloten dat je een tuin wilt aanleggen? Vanwege de ruime hoeveelheid mogelijkheden zijn er verschillende kosten voor het aanleggen van een tuin. De gemiddelde prijzen zijn te vinden in de onderstaande tabel.

ProductGemiddelde prijs incl. btw
Tuinontwerp€ 360 – € 900
Gras aanleggen€ 5 - € 10 per m2
Beplanting€ 10 – € 30 per m2
Vijver€ 1000 – € 40.000
Verlichting€ 80 – € 100 per m2
Tuinhuisje€ 200 – € 10.000
Pergola€ 800 – € 5000
Prieel€ 1000 – € 6000
Houten terras€ 70 – € 200 per m2
Schutting€ 60 – € 200 per meter
Straatwerk€ 50 - € 150 per m2
Hovenier€ 35 – € 55 per uur

Bespaar op de tuinaanleg prijzen

Wil je met een nieuwe tuin de zomer in en een specifiek kostenplaatje hebben? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van hoveniers bij jouw in de buurt en ontdek wat het kost om jouw droomtuin aan te leggen. Binnen 48 uur heb je de prijsinformatie in handen. Vergelijk de prijzen en bespaar op de tuinaanleg prijzen.

Prijsvoorbeelden

Je hebt nu inzicht in de gemiddelde prijzen voor tuinaanleg. Welke optie is voor jou het beste? Bekijk hieronder handige prijsvoorbeelden voor dit project.

Een voordelige tuin:
Wil je een simpele en voordelige tuin aanleggen met bijvoorbeeld alleen bestrating en beplanting? De tuinaanleg voor een simpele tuin kost gemiddeld € 75 per m2.

Een gemiddelde tuin:
De meeste mensen kiezen bij de aanleg van hun tuin voor iets meer elementen in de tuin. Elementen die mensen aanschaffen als ze niet te veel willen spenderen, maar wel meer aan hun tuin willen toevoegen dan bij een hele voordelige tuin, zijn bijvoorbeeld: bestrating, beplanting, verlichting en een hardhouten pergola. De tuinaanleg prijzen liggen dan gemiddeld rond de € 100 per m2.

Een luxe tuin:
Wil je een luxere tuin met luxe materialen, zoals natuursteen en hardhout, en wil je grotere elementen in je tuin toevoegen zoals een vijver aanleggen? Dan betaal je gemiddeld € 250 per m2 voor je tuinaanleg.

Welke keuzes bepalen de prijs van de tuinaanleg?

De prijs van de aanleg van je nieuwe tuin wordt bepaald door de onderstaande keuzes.

Keuze 1: Wil je een tuinontwerp laten maken?

Voordat je een nieuwe tuin gaat laten aanleggen, zet je de tuin op papier. Een tuinontwerp kan je zelf maken, maar je kan het ook laten maken door een tuinarchitect. Een tuinarchitect luistert goed naar wat jij wilt en kijkt naar wat er mogelijk is in de tuin. Een tuinarchitect heeft veel kennis, ervaring en creativiteit om de perfecte tuin voor je te ontwerpen. Daarnaast kijkt hij ook naar de praktische aspecten zodat de tuin daarna ook gelijk goed kan worden aangelegd. Een tuinontwerp kost gemiddeld tussen de € 360 en € 900.

Als je een tuinontwerp laat maken heb je ook nog de keuze om daar een beplantingsplan bij te maken. In een beplantingsplan is heel gedetailleerd het soort planten, de hoeveelheid en de locatie van de planten beschreven. De prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Als je benieuwd bent naar deze factoren kijk je op de pagina tuinontwerp. Hier is meer informatie te vinden over het tuinontwerp en het beplantingsplan. De beplanting voor je tuin kost gemiddeld € 10 tot € 30 per m2

Keuze 2: Gras, bestrating of een houten terras?

Voor de ondergrond heb je verschillende keuzes. Je kan kiezen uit gras aanleggen, bestrating of een houten terras. Als je een grote tuin hebt, kun je ook kiezen om al deze dingen te laten plaatsen. Gras is de meest voordelige optie met € 5 tot € 10 per m2, bestrating kost gemiddeld € 50 tot € 150 per m2, afhankelijk van het soort tegel dat je kiest. Een houten terras voegt gemiddeld € 75 tot € 200 per m2 toe aan de tuinaanleg prijzen.

Keuze 3: Wil je een overdekt gedeelte in je tuin?

Er zijn verschillende manieren om een overdekt gedeelte in je tuin te creëren. Je kan bijvoorbeeld een pergola in de tuin zetten. Dit is een overkapping die je vrijstaand kan neerzetten, of aan de muur kan bevestigen. De bovenkant wordt vaak open gelaten, of met doek of glas bedekt. De prijs ligt tussen de € 800 en € 5.000.

Een andere optie is een prieel. Een prieeltje staat los in de tuin en kan verschillende functies hebben. Je kunt bijvoorbeeld een romantisch stalen prieeltje aanschaffen dat helemaal open is, of een prieel van hardhout om onder te zitten als het regent. Een prieeltje heeft meestal 1 of meerdere kanten die open zijn, maar je prieel kan ook in zijn geheel dicht zijn. Dit wordt dan met glas gedaan om er een combinatie van kas en loungeplek van te maken. Een prieel kost gemiddeld tussen de € 1.000 en € 6.000.

Tuinhuisjes zijn een goed middel om spullen als fietsen, tuinmeubels en -gereedschap en andere dingen in op te bergen. Een tuinhuisje kan zo uitgebreid worden gemaakt als je zelf wilt, vandaar dat de prijzen ver uit elkaar liggen. Tuinhuisjes kunnen gemaakt worden van hout, kunststof of metaal en hebben daarnaast nog allerlei verschillende mogelijkheden voor dakbedekking. De prijzen van tuinhuisjes variëren van € 200 tot € 10.000.

Keuze 4: Een vijver in je tuin?

Een vijver creëert enorm veel rust en ontspanning in je tuin. Vijvers zijn er in allerlei soorten en maten, dit is ook de reden dat er veel verschillen in prijzen zijn. De prijzen vijver creëert enorm veel rust en ontspanning in je tuin. Vijvers zijn er in allerlei soorten en maten, dit is ook de reden dat er veel verschillen in prijzen zijn. De prijs van een vijver hangt af van factoren zoals het type vijver, het formaat en het materiaal. De prijs van een vijver varieert van € 1.000 tot € 40.000.

Keuze 5: Heb je een schutting nodig?

Een schutting zorgt voor privacy in je tuin, zodat je lekker in je tuin kan zitten zonder dat iedereen je ziet. Het is dan ook verstandig om dit te betrekken bij de tuinaanleg. Een schutting kan van hardhout of geïmpregneerd hout gemaakt worden. Hardhout gaat langer mee dan geïmpregneerd hout, maar is daardoor ook een stuk duurder. Een schutting kost gemiddeld tussen de € 60 en € 200 per meter en als je ook nog een poort wilt, betaal je gemiddeld tussen de € 70 tot € 750.

Keuze 6: Extra opties

De onderstaande extra opties zijn niet noodzakelijk voor elke tuinaanleg, maar het is handig om te kijken of ze voor jouw tuin nodig zijn.

ProductGemiddelde prijsWanneer?
Advies€ 70 per uurAls je nog extra advies wilt bij je tuinontwerp, met bijvoorbeeld een 3D ontwerp of andere bouwkundige tekeningen.
Adviesbezoek op locatie€ 120 - € 250Wordt gedaan bij het maken van een tuinontwerp. Er wordt hier naar de locatie van de tuin gekeken en daarop advies gegeven over het ontwerp.
Overgebleven gras opruimen€ 2,50 - € 6 per 25m2Dit kan gedaan worden als je gras aanlegt. Oud gras en rommel wordt voor je opgeruimd.
Klimop begroeiing€ 20 - € 45 per 150 cmGeeft meer privacy en een mooie uitstraling. Dit wordt vaak geplaatst op een hek, schutting, pergola of prieel.

Vind de beste deal

Heb je besloten wat je in je nieuwe tuin wilt hebben en wil je precies weten hoeveel dat gaat kosten? Door offertes aan te vragen weet je dit precies. De offertes zijn geheel gratis en vrijblijvend en al binnen 48 uur worden de offertes naar je toegestuurd. Vraag dus hier je offertes aan en kies de vakspecialist die het best bij jouw project past.

Homedeal bespaartips

Haal zelf het materiaal op

Heb je bepaalde materialen nodig, bijvoorbeeld hout, verlichting of beplanting? Haal dan zelf de materialen op bij de leverancier. Zo bespaar je op de bezorgkosten. Wil je het toch laten bezorgen omdat je geen tijd of vervoer hebt, kies dan een leverancier uit de regio.

Doe voorbereidend werk

Je bespaart op kosten als je zelf voor een deel mee helpt bij de aanleg. Zorg ervoor dat heel de tuin leeg is voordat de hovenier de nieuwe tuin komt aanleggen. Als je ook goed kan klussen kan je ook nog meehelpen met de montage.

Kies voor een hovenier uit de buurt

Als je voor een hovenier uit de buurt kiest zorg je ervoor dat de voorrijkosten laag blijven. Sommige bedrijven adverteren zelfs met helemaal geen voorrijkosten. Hou hier dus rekening mee bij het vergelijken van hoveniers.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden