De beste hovenier deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Hovenier Tuin inrichten

Tuin inrichten

In de zomer wil je heerlijk genieten van het lekkere weer in een mooie en verzorgde tuin. Maar hoe moet je je tuin inrichten om dit voor elkaar te krijgen? Wat je precies in een tuin kan plaatsen en wat de kosten hiervoor zijn lees je hier.

Wat kost je tuin inrichten?

Bij het realiseren van jouw gewenste tuin komen een heleboel verschillende kosten kijken. In het overzicht hieronder is in kaart gebracht hoeveel je ongeveer kwijt bent voor verschillende producten.

ProductGemiddelde prijs incl. btw
Tuinontwerp€ 360 – € 900
Gras aanleggen€ 5 - € 10 per m2
Beplanting€ 10 – € 30 per m2
Vijver€ 1000 – € 40.000
Verlichting€ 80 – € 100 per m2
Tuinhuisje€ 200 – € 10.000
Pergola€ 800 – € 5000
Prieel€ 1000 – € 6000
Houten terras€ 70 – € 200 per m2
Schutting€ 60 – € 200 per meter
Straatwerk€ 50 - € 150 per m2
Hovenier€ 35 – € 55 per uur

Hoe ga jij je tuin inrichten?

Beplanting
Om kleur aan je tuin toe te voegen zijn bloemen een absolute aanrader bij het inrichten. Je hoeft natuurlijk niet 10 verschillende kleuren bloemen te kopen. Met 2 kleuren, zoals wit en roze, vrolijk je een tuin op, maar hou je het nog altijd rustig. Naast bloemen zijn er nog veel meer soorten planten te verkrijgen. Kies voor een plant met grote bladeren als eyecatcher. Heb je zelf geen groene vingers? Dat maakt niet uit, want je kan altijd nog een hovenier inhuren voor het aanleggen, onderhouden en inrichten van je tuin.

Vijver
Een vijver creëert veel rust en ontspanning in je tuin. Vijvers zijn er in allerlei soorten en maten. Daarom zitten er ook grote verschillen in prijzen. Beeld jezelf eens in dat je heerlijk op een tuinstoel aan het zonnen bent en dat je op de achtergrond het geluid van stromend water hoort. Dat kan alleen maar rust betekenen. Plaats een kleine fontein in je vijver. Het zorgt niet alleen voor een rustgevend geluid, maar ook dat het water in beweging blijft, waardoor het langer schoon blijft. Een vijver met planten en vissen wordt een siervijver genoemd. Omdat er in deze vijver zowel planten als vissen leven, is het belangrijk dat je vissen kiest die niet van de planten eten. Steeds vaker wordt voor een vijver gekozen bij een tuin inrichten.

Verlichting
Plaats een aantal lichten in je tuin voor meer sfeer in de avond. Op een warme zomerse avond wil je de borrel niet naar binnen moeten verplaatsen omdat je niks meer ziet. Licht gebruiken bij je tuin inrichten is dus praktisch en sfeervol. Er zijn heel veel soorten buitenverlichting, maar één soort is wel heel handig. Dat zijn de lampen die op zonlicht werken. Je hebt hier namelijk geen stroom voor nodig. De lampen laden zichzelf overdag op met zonlicht en geven naarmate het donker wordt meer licht.

Tuinhuis
Heb je nog ruimte over terwijl je bezig bent het het inrichten van je tuin? Een tuinhuis is ideaal voor extra opbergruimte en laat je gemakkelijk naar jouw smaak maken. Je kan er niet alleen fietsen en tuinmeubelen in de winter in opbergen, maar ook heel veel gereedschap en andere dingen. Er bestaan kant-en-klare tuinhuisjes, maar er is ook de mogelijkheid om er zelf één te ontwerpen. Je kiest dan het soort materiaal, de vorm van het dak, dakbedekking en details als ramen en deuren.

Pergola
Een pergola geeft een mooie uitstraling aan je tuin en zorgt ervoor dat je lekker buiten kan zitten in de schaduw. Het is mogelijk om je pergola te laten begroeien met planten. Door een snelgroeiede plant met bloemen te kiezen vrolijk je de tuin gemakkelijk op. Een pergola is verkrijgbaar in een natuurlijke uitstraling, maar er is ook een moderne variant. Hierdoor is er altijd iets te kiezen wat bij jouw tuin inrichting past.

Prieel
Bouw of laat (om de inrichting van je tuin compleet te maken) een prieel bouwen in een hoek van je tuin. Het ziet er gezellig uit en op het heetste moment van de dag zit je er lekker onder. Het scheelt zo een paar graden als je in de schaduw zit. Priëlen zijn in veel soorten en maten te verkrijgen, de prijzen van priëlen lopen hierdoor erg uiteen.

Houten terras
Heb je geen zin om het gras elke keer te moeten maaien en wil je je hier ook niet aan wagen, dan is een houten terras een oplossing. Hout behoudt zijn natuurlijke uitstraling, maar het levert je een stuk minder werk op. Vergeet niet dat ook een houten terras voor de zomer met een laag olie verzorgd moet worden. Hier heb je echter geen groene vingers voor nodig. Woon je aan het water? Maak je tuin inrichting dan af met een houten terras.

Tuinscherm
Een efficiënt detail voor het inrichten van je tuin is een tuinscherm die zorgt voor privacy. Hierdoor zit je lekker in je tuin zonder dat iedereen je ziet. Naast dat een tuinscherm de inrichting van een tuin afmaakt en er mooi uit laat zien, is het ook erg handig tegen inbrekers. Goed afgebakende tuinen zijn minder makkelijk te betreden en worden zo sneller overgeslagen door inbrekers.

Straatwerk
Veel mensen vinden het leuk om veel groen in de tuin te hebben, maar dat is niet handig wanneer je weinig tijd hebt om dit goed te onderhouden. Een eenvoudige oplossing hiervoor is bestraten. Uiteraard kies je zelf tegels die bij de inrichting van de tuin passen. Het ziet er erg mooi uit als je op de tegels een grote tuintafel zet waar je in de zomer met de hele familie aan kunt eten. Daarnaast zijn tegels ook erg handig als je een barbecue hebt. Gras en planten zijn vaak droger in de zomer, waardoor het eerder vlam vat.

tuin inrichten

Tips voor tuin inrichten

 1. Huur een hovenier in
  Een hovenier heeft een brede kennis van flora en fauna en is erg snel in het opknappen van je tuin. Maak hier gebruik van en vraag om advies. Bloemen bloeien niet een heel jaar lang. Met meer kennis zorg je ervoor dat je tuin inrichten niet alleen iets is voor in de zomer, maar het gehele jaar door.
 2. Groene vingers
  Heb je geen groene vingers? Ga dan voor bestrating of een houten terras en zet er een paar grote potten met planten op. Het scheelt veel tijd tijdens het onderhoud van je tuin.
 3. Doe voorbereidend werk
  Je bespaart op kosten als je zelf voor een deel meehelpt bij het inrichten van je tuin. Zorg ervoor dat heel de tuin leeg is voordat de hovenier de nieuwe tuin komt aanleggen. Als je ook goed kan klussen kan je ook nog meehelpen met de montage.
 4. Maak een tuinontwerp
  Maak vooraf een tekening van je tuin en richt hem alvast in op papier. Hierdoor weet je vooraf al hoeveel je van bepaalde materialen nodig hebt en dat je tuin niet volgebouwd wordt.

Voordelen van tuin inrichten

 • Hovenier inhuren
  Je hoeft zelf geen groene vingers te hebben om een tuin op te knappen. Het inhuren van een hovenier veel tijd, frustraties en spierpijn scheelt.
 • Eigen wensen
  Je tuin inrichten is lang niet zo erg als het straks klaar is en volledig voldoet aan je wensen en behoeften.

Ontvang eenvoudig en snel tuin inrichting prijzen in huis

Heb je besloten wat je in je nieuwe tuin wilt hebben en wil je precies weten hoeveel dat gaat kosten? Door offertes aan te vragen weet je dit precies. De offertes zijn geheel gratis en vrijblijvend en al binnen 48 uur worden de offertes naar je toegestuurd. Vergelijken kan tot wel 40% schelen. Vraag hier je offertes aan en zorg dat je de beste deal krijgt!

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden