De beste hovenier deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Hovenier Boom kappen prijzen

Boom kappen prijzen

Minimale kosten
€ 400
Gemiddelde kosten
€ 600
Maximale kosten
€ 800
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 490 - € 710

Heb je een boom die in de weg staat en wil je die graag weg laten halen? Een boom kappen is een lastig project, er kan namelijk al snel schade aan de rest van de tuin worden gebracht. Het is daarom belangrijk om het door een specialist te laten doen, die met zijn kennis en vaardigheden de boom veilig voor je verwijdert.

Wat kost het laten kappen van een boom?

De kosten van het kappen van een boom verschillen per project. Dit ligt aan de standplaats, het formaat en de leeftijd van de boom. De gemiddelde prijzen van het laten kappen van een boom zijn in de onderstaande tabel weergegeven.

KlusGemiddelde prijs
Kleine boom kappen (14-20 cm omvang, 4-6 m hoog.)€ 400
Gemiddelde boom kappen ( 20-35 cm omvang, 5-8 m hoog)€ 600
Grote boom kappen ( vanaf 35 cm omvang, 7-15m hoog)€ 800
Boomstronk verwijderen€ 65 - € 80

Vind de beste prijs

Wil je eindelijk af van die onhandige boom in je tuin en ben je benieuwd naar de exacte kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 hoveniers in jouw omgeving. Binnen 48 uur heb jij specifieke prijsinformatie voor dit project in handen én weet je bij welke hovenier je de beste deal krijgt. Door het vergelijken van offertes bespaar je op het laten kappen van je boom.

Bomen kappen

Prijsvoorbeelden bomen kappen

In de prijstabel zie je de gemiddelde kosten voor een boom kappen. Met welke prijs hou jij rekening? Ontdek het met onderstaande prijsvoorbeelden.

Kleine boom kappen met veel ruimte: Heb je een kleine jonge boom in je tuin staan en heeft de boom genoeg plek om te vallen zonder schade aan te richten? Dan zullen de kosten niet heel hoog oplopen. Het laten verwijderen van een boom in deze situatie kost gemiddeld € 400.

Gemiddelde boom kappen: Heb je een boom van gemiddelde grootte in je tuin staan, die nog wel redelijk makkelijk te verwijderen is? De kosten zijn dan gemiddeld € 600.

Grote boom in kleine tuin: Als je een grote en oude boom hebt die op een lastige plek in je tuin staat, zal de prijs hoger uitvallen. Dit komt omdat een oude boom lastiger te verwijderen is en doordat hij op een lastige plek staat zal een tuinman voorzichtiger te werk moeten gaan om de boom geen schade aan te laten richten aan de omliggende omgeving. De kosten voor het laten kappen van een grote oude boom in een moeilijke omgeving zijn gemiddeld € 800.

Boomstronk verwijderen: Nadat je boom gekapt is, blijft de boomstronk achter. Als je geen stronk in je tuin wilt hebben dan laat je met een stobbefrees de achtergebleven stronk met wortels uit de grond verwijderen. Je kan dan weer wat anders doen met de plek waar het eerst stond, zoals een stuk gras leggen of bestrating aanleggen. Je laat je boomstronk verwijderen voor gemiddeld € 65 tot € 80.

Welke keuzes bepalen de boom kappen prijzen?

Er zijn verschillende keuzes die de prijs bepalen van een boom kappen. Die keuzes staan hieronder.

Keuze 1: Wat is de grootte van de boom?

Hoe groter en ouder de boom, hoe duurder het wordt om de boom te verwijderen. Dit komt omdat het verwijderen van een grote boom meer tijd kost dan een kleine jonge boom. Het kappen van een kleine boom kost gemiddeld € 400, het kappen van een gemiddelde boom € 600, en de kosten van het kappen van een grote boom gaan al snel richting de € 800.

Keuze 2: De methode van verwijderen

De methode van het verwijderen wordt mede bepaald door de standplaats van de boom.

Vellen: Als een boom voldoende ruimte heeft om te vallen wordt een boom in één keer bij de grond afgezaagd. Dit is de snelste en dus voordeligste manier voor een hovenier om een boom te kappen.

Klimmen: Als er te weinig ruimte is om een boom te laten vallen, wordt er gebruik gemaakt van de klimtechniek. De hovenier klimt dan in de boom en demonteert hem vanaf bovenaf, daarna zakken de takken voorzichtig met een touw naar beneden. De kosten blijven op deze manier lager dan wanneer er gebruik wordt gemaakt van een hoogwerker.

Hoogwerker: Soms moet er een hoogwerker worden ingeschakeld om een boom te verwijderen. Bijvoorbeeld als er niet genoeg ruimte is voor de boom om te vallen en de boom te ziek en onveilig is om in te klimmen. De kosten lopen dan het hoogst op omdat er naast de arbeidskosten van de hovenier ook nog betaald moet worden voor het huren van de hoogwerker.

Keuze 3: Stronk laten verwijderen

Na het kappen van de boom zit de stronk nog diep met zijn wortels in de grond. Een stronk kan je gewoon laten zitten want de natuur zal de stronk na verloop van tijd zelf verwijderen. Een ander idee voor een boomstronk is om hem te gebruiken als plantenbak of tafeltje, maar veel mensen willen op de plek waar de boom stond geen overgebleven stronk meer hebben en willen er liever gras of bestrating leggen. Het laten verwijderen van een boomstronk wordt gedaan met een stobbefrees en kost ongeveer een uur werk. De prijzen voor het laten verwijderen van een boomstronk liggen tussen de € 65 en € 80.

Keuze 4: Wat doe je met het hout?

De meeste hoveniers bieden opties aan voor wat je kan doen met het overgebleven hout. Het kan bijvoorbeeld versnipperd worden voor een tuinpad, of je kan het hout laten afvoeren. Je kan het hout natuurlijk ook gewoon houden en in mooie blokken voor de open haard (laten) zagen.

Vind de beste deal

Zoals je ziet is de prijs van het laten kappen van je boom afhankelijk van veel verschillende factoren. Wil je precies weten wat de kosten zijn voor jouw boom kapen, of wil je meerdere bomen laten kappen en ben je benieuwd bij welke hovenier je het beste uit bent? Dan is het verstandig om offertes aan te vragen. Ze zijn geheel gratis, je zit nergens aan vast en je weet exact wat het voor jou gaat kosten om je boom te laten kappen. Vraag de offertes hier aan!

Homedeal bespaartips

Voer zelf het afval af

Er zijn verschillende opties voor de overgebleven takken en hout van de boom. De hovenier wil het graag voor je afvoeren, maar dat brengt natuurlijk wel extra kosten met zich mee. Voer daarom zelf het afval weg of houd het overgebleven hout en maak er haardhout van.

Zoek een hovenier uit de buurt

Sommige hoveniers rekenen geen voorrijkosten als het niet te ver weg voor hen is, en anders is het sowieso goedkoper om een hovenier uit de buurt te kiezen omdat de voorrijkosten dan laag blijven.

Zoek een ervaren klim hovenier

Zoek naar een hovenier die ervaren is in de klimtechniek zodat er geen hoogwerker ingeschakeld hoeft te worden. Als er een hoogwerker ingeschakeld moet worden kunnen de kosten hoog oplopen. Als een boom verwijderd kan worden door middel van de klimtechniek bespaart dit een hoop kosten.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden