De beste cv-ketel deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Cv-ketels

Cv-ketels

Cv-ketels, ofwel centrale verwarmingsketels, verwarmen jouw huis als je thuiskomt en zorgen voor een warme douche. Heel vervelend als de ketel zomaar stopt met werken. Het is daarom erg belangrijk dat je de juiste cv-ketel uitkiest. Op deze pagina vind je meer informatie over de kosten, de soorten cv-ketels, de juiste cv-ketel voor jou en vind je handige tips.

Prijzen | Soorten cv-ketels | Welke ketel heb jij nodig? | Huren of kopen | Ketel specialist | Tips

Cv-ketel prijzen

Een nieuwe cv-ketel hoeft helemaal niet duur te zijn. De prijs hangt af  van jouw wensen en woonsituatie. De prijs hangt af  van de vereiste CWwaarde en het type cv-ketel. In dit artikel zoomen we in op de verschillende CW-klassen en cv-ketels. Bekijk hieronder de uitgebreide cv-ketel prijzen voor jouw situatie.

Klasse (cw waarde)Gemiddelde prijzenLiters per minuutGeschikt voor
CW 1€ 900 - € 1.4004 literKeuken
CW 2€ 1.100 - € 1.6006 literKeuken of douche
CW 3€ 1.200 - € 1.80010 literKeuken of douche of bad; niet tegelijkertijd
CW 4€ 1.400 - € 2.00013 literKeuken of douche of bad; niet volledig tegelijkertijd
CW 5€ 1.800 - € 2.60017 literKeuken of douche of bad; beperkt tegelijkertijd
CW 6€ 2.400 - € 3.00020 literKeuken en douche of keuken en bad
Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 cv-ketel offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie.

Cv-ketel

Soorten cv-ketels

Er zijn diverse punten om cv-ketels te vergelijken. Allereerst moet je weten dat je kan kiezen tussen combiketels en soloketels. Een combiketel kan jouw huis verwarmen via radiatoren en tegelijkertijd warm water leveren. Een soloketel kan alleen het huis verwarmen. Een soloketel zorgt dus niet voor warm water uit de kraan. In combinatie met een boiler is het wel mogelijk om via de soloketel warm water te krijgen.

Als de keuze is gemaakt tussen een combi- of soloketel, moet je kiezen tussen een vr-, hr- of HRe ketel. Vr-ketels staan voor verbeterd rendement ketels. Deze ketels zetten 83% tot 90% van de energie om in warmte. Er gaat dus nog steeds energie verloren. Wil je een hoger rendement? Kies dan een hr-ketel. Hoog rendement ketels zetten meer dan 100% van de energie om in warmte. Er zijn zelfs hr-ketels met een rendement van 107%. Een rendement van meer dan 100% is mogelijk door de waterdamp die omgezet wordt in warmte.

Wil je nog meer besparen op je totale energiekosten? Kies dan voor een hr-e ketel. Deze ketels maken het mogelijk tot wel 25% te besparen op de totale energiekosten. Een hr-e ketel heeft een extra kleine heteluchtmotor die elektriciteit opwekt. Deze elektriciteit kan jij weer gebruiker voor de rest van het huishouden. Houd wel rekening met de hoge aanschafkosten. In onderstaande tabel vind je de gemiddelde ketel prijzen.

SoortGemiddelde prijzen incl. btwRendement
Vr-ketel€ 900 - € 1.50083% - 90%
Hr-ketel€ 1.000 - € 2.600 +100%
HR-e ketel€ 10.000+100%
Installatiekosten per project€ 500 - € 900

Klasse cv-ketels

Cv-ketels zijn er in 6 verschillende klassen. De kleinste cv-ketels zijn cw-klasse 1 ketels. De grootste cv-ketels zijn cw-klasse 6 ketels. In de tabel staan de eigenschappen per cw-klasse.

Cw-klasse40℃ water per minuut60℃ water per minuutBad van 100 literGeschikt voor ruimtes
Cw-klasse 14 liter2,5 literNiet geschikt voor een badKeuken
Cw-klasse 26 liter3,6 literNiet geschikt voor een badKeuken of douche (niet tegelijkertijd)
Cw-klasse 310 liter6 literGevuld binnen 12 minutenKeuken of douche of bad (niet tegelijkertijd)
Cw-klasse 413 liter8 literGevuld binnen 11 minutenKeuken of douche of bad (niet volledig tegelijkertijd)
Cw-klasse 517 liter10 literGevuld binnen 6 minutenKeuken of douche of bad (beperkt tegelijkertijd)
Cw-klasse 620 liter12 literGevuld binnen 5 minutenKeuken en bad (tegelijk) of Keuken en douche (tegelijkertijd)

Welke cv-ketel heb jij nodig?

Het is lastig vast te stellen welk type en cw-klasse jij nodig hebt. Een specialist kan dit voor je berekenen. De specialist zal kijken naar 4 hoofdzaken.

  1. Het type woning
  2. Bouwjaar van de woning
  3. Het aantal kubieke meters in de woning
  4. Het gewenste waterverbruik

Type woning

Het type woning heeft invloed op jouw cv-ketel keuze. Tussenwoningen zijn beter geïsoleerd dan vrijstaande huizen. Een vrijstaand huis heeft dan logischerwijs een grotere cv-ketel nodig om de ruimtes te vullen met warmte. Waar de meeste tussenwoningen voldoende hebben aan een CW-klasse 4 ketel zal een vrijstaand huis een CW-klasse 6 ketel nodig hebben.

Bouwjaar van de woning

Huizen worden steeds beter geïsoleerd. Oudere huizen zijn niet voorzien van isolatie glas en geïsoleerde daken en muren. Deze huizen zullen een ketel nodig hebben met een hogere cw-klasse. Zo zit je er in de winter ook lekker warm bij.

Kubieke meter in de woning

Het aantal kubieke meters van je woning heeft veel invloed op jouw ketel keuze. Grotere huizen kosten meer energie om te verwarmen. Kleine woonkamers zijn tenslotte zo opgewarmd. Neem bij de berekening alleen de ruimtes mee die jij wilt verwarmen. Een ongebruikte zolder heeft tenslotte geen verwarming nodig.

Gewenst warmwaterverbruik

De keuze voor jouw cv-ketel is voor het grootste deel afhankelijk van het warmwatergebruik. Houd bij het bepalen van jouw warmwatergebruik rekening met het aantal gebruikers, de aanwezigheid van douches/baden en het aantal badkamers.

Het berekenen van het vermogen van jouw nieuwe cv-ketel is erg lastig. Vraag altijd een specialist uit de regio voor een goede berekening.

cv-ketel

Merken cv-ketels

Veel merken bieden kwalitatief goede cv-ketels aan met een hoog rendement. De verschillende merken richten zich vooral op energiebesparing en kwaliteit. Vraag je specialist om advies over de verschillende merken. Bekijk de tabel voor cv-ketel aanbieders en prijzen.

MerkSpeerpuntenPrijs
AtagVolgens de Consumentenbond 2017 de beste cv-ketelVanaf € 1.650 tot € 2.025
AwbEnergiezuinigVanaf € 729 tot € 804
FerolliDuurzaam met een hoog rendementVanaf € 725
IntergasHoog rendement en duurzaamVanaf € 854 tot € 1.875
Itho Daalderop
Eenvoudig en gebruiksvriendelijkVanaf € 1.264 tot € 1.600
NefitZuinig en hoge kwaliteitVanaf € 849 tot € 1.210
RehemaKwaliteit en betrouwbaarheidVanaf € 835 tot € 1.145
VaillantComfort en hoge kwaliteitVanaf € 820 tot € 2.300

Cv-ketel huren of kopen

Kies jij ervoor om je cv-ketel te huren of te kopen? Huren van een cv-ketel heeft als voordeel dat het aanschafbedrag niet ineens betaald hoeft te worden. Het voordeel van een cv-ketel kopen is dat je niet vastzit aan een contract. Bekijk de tabel voor meer voor- en nadelen.

Cv-ketel kopenCv-ketel huren
VoordelenVoordelen
+ Uiteindelijk het goedkoopst
+ Kies zelf het merk en model
+ Jij bent meteen de eigenaar
+ Geen maandelijkse kosten
+ Geen hoge aanschafkosten
+ Inzicht in de maandelijkse kosten
+ Reparaties komen niet voor jouw rekening
NadelenNadelen
- Hoge aanschafkosten
- Je regelt zelf het onderhoud en de reparatie
- Reparatiekosten zijn voor jouw rekening
- Geen volledige cv-ketel keuze
- Bij verkoop van je huis moet je het contract opnieuw tekenen of afkopen
- Uiteindelijk duurder uit dan het kopen van een cv ketel.

Verbruikskosten cv-ketel

Cv-ketels gaan lang mee. Volgens de meeste fabrikanten is de economische levensduur 15 jaar. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat meer dan de helft van de 6.000 ondervraagden een cv-ketel heeft die minimaal 15 jaar meegaat. Eén op de tien ondervraagden gaf aan dat de cv-ketel het binnen 10 jaar begeeft. Neem een onderhoudscontract voor je cv-ketel om de levensduur te verlengen. Met een onderhoudscontract ben jij er zeker van dat je cv-ketel gecontroleerd, afgesteld, bijgevuld en gereinigd is. Onderhoudscontracten zijn er in alle soorten en maten. Bekijk de voorwaarden vooraf goed. In sommige contracten zijn kosten zoals voorrijden en uurloon al opgenomen in de abonnementskosten. Wil jij geen onverwachte kosten? Neem dan een all-in contract. Alle kosten, waaronder materiaalkosten, zijn gedekt. Je betaalt uiteraard wel maandelijks een hoog bedrag.

Cv-ketel specialist

Een nieuwe cv-ketel aanschaffen, installeren en onderhouden is een specialistisch karwei. Specialisten kunnen jou helpen met het berekenen en uitzoeken van een cv-ketel. Zo weet je zeker dat je nieuwe cv-ketel voldoet aan je wensen.

Heb jij je nieuwe cv-ketel aangeschaft? Laat deze installeren door een specialist. De specialist sluit je ketel correct aan en controleert deze achteraf grondig. Ook na installatie is het verstandig contact te houden met specialisten. Sluit een onderhoudscontract zodat je weet welke kosten je kunt verwachten. Zo geniet jij jarenlang van een warm huis en van warm water.

Weet jij zeker dat je te maken hebt met een cv-ketelspecialist? Vraag de specialist naar keurmerken. Cv-ketel installateurs die in het bezit zijn van een keurmerk hebben de juiste opleiding gevolgd. De cv-ketel installateurs letten op de veiligheid en het energieverbruik van de cv-ketel.

Cv-ketel tips

  • Modulerende thermostaat – Vervang je oude thermostaat voor een modulerende thermostaat. In tegenstelling tot oude thermostaten leert een modulerende thermostaat hoe snel je huis opwarmt. Oude thermostaten slaan pas af als de ingestelde temperatuur bereikt is. De verwarming blijft dan nog een tijd door verwarmen. Hierdoor ligt de uiteindelijke temperatuur vele graden hoger dan de ingestelde stand. Modulerende thermostaten weten wanneer het het juiste moment is om te stoppen met verwarmen.
  • Installatie – Vergelijk de aanschafkosten van cv-ketels altijd inclusief installatiekosten. De aanschaf en installatiekosten kunnen variëren tussen cv-ketelspecialisten.
  • Geluid – Wordt jouw nieuwe cv-ketel geïnstalleerd in de buurt van de slaapkamer? Kies dan voor een stille cv-ketel. Hoewel de meeste cv-ketels weinig geluid maken, kan het toch zijn dat je het aanslaan van de ketel hoort.
  • Cv-ketel specialisten – Vraag verschillende cv-ketel offertes aan bij cv-ketelspecialisten. Vergelijk naast de prijs ook de verwijderkosten van de oude ketel, voorrijkosten, keurmerken, levertijd en garanties.

Vind de beste deal

Weet jij al welke cv-ketel het beste bij jouw situatie past? Nu je alle informatie doorgenomen hebt, is het tijd om een keuze te maken. Een cv-ketelspecialist kan jou hierbij helpen. Vraag bij Homedeal gratis en vrijblijvend 6 offertes op van cv-ketel specialisten bij jou in de buurt. Cv-ketelspecialisten installeren een cv-ketel die voldoet aan jouw wensen en woning. Zo geniet jij binnenkort van een aangenaam verwarmd huis, inclusief warm water uit de kraan.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden