De beste hovenier deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Hovenier Tuinrenovatie

Tuinrenovatie

Minimale kosten
€ 2.000
Gemiddelde kosten
€ 6.000
Maximale kosten
€ 20.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 4.920 - € 7.080

Je hebt een tuin, maar hiervan genieten is al een tijdje niet meer mogelijk. Dan wordt het hoog tijd om je tuin eens te gaan renoveren. Homedeal zet voor je op een rij wat je mogelijkheden zijn en hoeveel een tuinrenovatie kost.

Wat kost een tuinrenovatie?

Hou voor een tuinrenovatie rekening met gemiddeld € 100 per m2, inclusief materialen en ervaren hovenier. Uiteraard kan de prijs lager of hoger uitvallen door de keuzes die je maakt: tegels of gras, kleine plantjes of bomen, zelf tuin leeghalen of tuin laten leeghalen etc. Bekijk in dit artikel alle prijzen die komen kijken bij een tuinrenovatie.

Hovenier kostenGemiddelde prijs, incl. btw
Hovenier per uur€ 35 - € 55
Hovenier per m²€ 50 - € 100
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Ontvang eenvoudig tuinrenovatie kosten

Heb je besloten dat je tuin toe is aan een opknapbeurt en ben je benieuwd naar de exacte kosten voor jouw tuinrenovatie? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang binnen 48 uur offertes van tot wel 6 hoveniers in jouw regio. Door het vergelijken van offertes bespaar je op de kosten.

Prijsvoorbeelden tuinrenovatie

Wil je een inschatting maken van een totaalprijs voor je tuinrenovatie door een hovenier inclusief materiaal, dan kan je rekening houden met gemiddeld € 100 per m². Onderstaand vind je tevens 3 prijsvoorbeelden, gebaseerd op een tuin van 60 m².

Voordelige tuinrenovatie:

Wil je een simpele en voordelige renovatie aanbrengen in je tuin? Probeer dan zo veel mogelijk hetzelfde te laten. Ga in dit geval voor nieuwe beplanting en laat je tuin opnieuw bestraten met betonnen tegels. De renovatie van je tuin kost op deze manier gemiddeld € 2.000.

Meest gekozen tuinrenovatie:

De meeste mensen kiezen voor een iets grondigere renovatie. Laat je tuin eerst volledig leeghalen, nieuw zand storten en vervolgens opnieuw aanleggen. Denk aan het bestraten met betonnen tegels, beplanting, verlichting en een tuinhuisje. De kosten hiervoor liggen gemiddeld rond de € 6.000.

Luxe tuinrenovatie:

Wil je de tuinrenovatie echt groots aanpakken? Begin met het laten maken van een tuinontwerp als voorbereiding op de tuinrenovatie. Vervolgens laat je je tuin leeghalen, opvullen met zand en bijvoorbeeld een deel uitgraven voor een vijver met vissen. De tuinaanleg wordt gedaan met luxere materialen zoals natuursteen en hardhout en je geniet van een schuur en een pergola. Voor deze luxe tuinrenovatie betaal je gemiddeld € 15.000.

Welke keuzes bepalen de kosten voor een tuinrenovatie?

Maak je tuinrenovatie zo gek als je zelf wilt. Welke keuzes je allemaal kunt maken en wat dat doet met de prijs, zie je onderstaand.

Keuze 1: Tuinontwerp

Je bent van plan je tuin te renoveren, dan heb je waarschijnlijk wel een idee in je hoofd van wat je wilt. Zet je ideeën op papier zodat je precies weet wat er moet gebeuren tijdens de tuinrenovatie. Een tuinontwerp maak je zelf, of laat je maken door een tuinarchitect met veel kennis, ervaring en creativiteit om de perfecte tuin samen met je te ontwerpen.

ProductGem. prijs per ontwerp, incl. arbeidskosten en btw
Tuinontwerp € 200 - € 500
Beplantingsplan+50% van de ontwerpkosten

Keuze 2: Tuin leeghalen, uitgraven of ophogen

Afhankelijk van je nieuwe plannen, kan het zijn dat je je huidige tuin eerst laat leeghalen voor een schone start. Is je tuin in de loop der jaren verzakt en laat je je tuin toch al leeghalen, dan is je tuin ophogen snel meegenomen. Het kost gemiddeld € 10 per m² extra om je tuin op te hogen terwijl het € 30 per m² kost als je alleen gaat ophogen. Uiteraard is je tuin uitgraven ook een optie. Dit doe je bijvoorbeeld als je hoogteverschillen wilt creëren in je tuin of een vijver laat aanleggen.

DienstGemiddelde prijs per m², incl. btw
Tuin aanleggen€ 10 - € 15
Tuin leeghalen€ 10 - € 15
Tuin uitgraven€ 10 - € 25
Tuin ophogen€ 15 - € 30

Keuze 3: Elementen

Uiteraard heb je een idee over welke elementen van welke materialen je in je ideale tuin wilt. Deze elementen en het soort materiaal hebben een grote invloed op de tuinrenovatie kosten. Kies je bijvoorbeeld voor gras of kies je voor nieuwe tegels van natuursteen? Of kies je voor het voordelige geïmpregneerd hout of voor het duurdere hardhout met een levensduur van meer dan 25 jaar? Dit zijn afwegingen die je meeneemt in je tuinrenovatieplan. Onderstaand zie je diverse elementen.

ElementenGemiddelde prijs, incl. btw
Grasveld€ 5 - € 10
Beplanting€ 10 – € 30 per m2
Straatwerk€ 50 - € 150
Verlichting€ 80 – € 100 per m2
Schutting of sierhekwerk€ 60 – € 200 per meter
Houten terras€ 70 – € 200 per m2
Vijver€ 150 - € 2.500
Tuinhuis of schuur€ 500 - € 5.000
Pergola€ 800 – € 5.000
Prieel€ 1.000 – € 6.000

Vind de beste deal

Ga je voor een tuinrenovatie? Dan wil je vast weten hoeveel dit je gaat kosten. Vraag op Homedeal gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van hoveniers bij jou uit de buurt. Wist je dat de prijsverschillen tussen hoveniers uiteen kunnen lopen? Het is verstandig om meerdere offertes te vergelijken zodat je niet teveel gaat betalen voor je tuinrenovatie. Binnen 48 uur heb je de offertes al in huis met alle prijzeninformatie die je nodig hebt.

Homedeal bespaartips

Hergebruik oude materialen

Wie weet is je oude loungeset of tuintafel nog van goede kwaliteit en leuk. Een likje verf of in de lak zetten kan nooit kwaad, en het is een stuk voordeliger om materialen her te gebruiken.

Verkoop oude materialen via Marktplaats

Wat je niet meer gaat gebruiken in je nieuwe tuin verkoop je bijvoorbeeld via Marktplaats. Er zijn altijd mensen die jouw oude tuintafel wel leuk vinden en deze voor een paar tientjes willen overkopen. Gebruik dit geld om zelf weer iets moois te kopen wat wel bij je gerenoveerde tuin past.

Help een handje

Doe zelf alvast wat voorbereidend werk zoals potten opruimen, een grote schep en kruiwagen klaarzetten of breng al het afval zelf naar het grofvuil. Hierdoor worden de kosten voor het leeghalen van je tuin lager. Als je je vrienden oproept, gaat het zelfs nog een stuk sneller.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden