De beste hovenier deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Hovenier Tuinman gezocht

Tuinman gezocht

Minimale kosten
€ 100
Gemiddelde kosten
€ 1.330
Maximale kosten
€ 5.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 925 - € 1.335

Wil je een mooie en verzorgde tuin, maar heb je niet de tijd of materialen om dit zelf goed bij te houden? Een tuinman neemt al het werk van je over zodat jij zonder moeite van een mooie tuin kan genieten. Ben je benieuwd naar de prijzen van een tuinman? Homedeal biedt je alle prijzeninformatie.

Wat kost een tuinman?

Een tuinman kan een prijs per m2 (vanaf € 50), een prijs per uur (vanaf € 35) of een vaste prijs in rekening brengen. Hoe de kosten worden berekend hangt vaak af van de moeilijkheidsgraad van je tuinproject. Zie in onderstaand kostenoverzicht de gemiddelde prijzen per projecten: tuinaanleg, tuinonderhoud, tuinontwerpen en tuinrenovatie.

DienstPrijs
Tuinonderhoud
€ 35 - € 55 per uur
Tuinontwerp€ 360 - € 500 per ontwerp voor een tuin tot 100 m2
Tuinaanleg€ 75 - € 250 per m2
Tuinrenovatie€ 50 - € 100 per m2
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Tuinman gezocht voor het onderhoud van je tuin: Als je alleen een tuinman zoekt om je tuin te onderhouden, bijvoorbeeld om te snoeien of je gazon te verzorgen, dan zoek je een tuinman voor tuinonderhoud. De kosten van een tuinman die tuinonderhoud doet liggen tussen de € 35 en € 55 per uur. Voor meer informatie over deze prijzen ga je naar de pagina tuinonderhoud.

Tuinman gezocht voor een geheel nieuw tuin: Ga je verhuizen en wil je een geheel nieuwe tuin aanleggen? Laat dan eerst door een tuinman een tuinontwerp maken gebaseerd op jouw wensen en de mogelijkheden. Voor een tuin tot 100 m2 ligt de prijs tussen de € 360 en € 500 per ontwerp. Hoe groter de tuin, hoe hoger de prijs van het ontwerp wordt. Voor meer informatie kijk je op de pagina over tuinontwerp. Als je tevreden bent met het ontwerp laat je de tuin aanleggen. De aanleg van een tuin kost tussen de € 75 en € 250 per m2. Kijk voor meer informatie over de aanleg van je tuin op de pagina over tuinaanleg.

Tuinman gezocht voor het laten renoveren van een bestaande tuin: Is de inrichting van je tuin nog steeds naar wens, maar heeft je tuin een goede opknapbeurt nodig? De basis van de tuin blijft dan hetzelfde en er wordt veel materiaal, zoals tegels en planten, hergebruikt. Je tuin ziet er na een renovatie uit als nieuw, maar zonder dat je van alles opnieuw hebt moeten aanschaffen. De kosten van een tuinrenovatie liggen tussen de € 50 en € 100 per m2.

Welke keuzes bepalen de prijs?

De prijzen verschillen per wat je wilt laten uitvoeren. Hieronder zijn de verschillende keuzes beschreven.

Keuze 1: Wel of geen tuinontwerp laten maken?

Tuinontwerp: Als je nog geen idee hebt wat je met je tuin wil, maar je weet wel dat je het wil laten vernieuwen, kan een tuinman een tuinontwerp voor je maken. Dit is een soort plattegrond waarop je precies kan zien hoe de tuin eruit komt te zien. De prijzen van een tuinontwerp kunnen heel erg uiteenlopen door de grootte van de tuin. De kosten van een tuinontwerp voor een tuin tot 100 m2 liggen tussen de € 360 en € 500. Het is ook mogelijk dat je zelf het ontwerp al hebt gemaakt, of het al door iemand anders hebt laten maken en dat je de tuinman alleen nog voor de aanleg wil inschakelen. In dat geval bespaar je op de kosten van een ontwerp.

Beplantingsplan: Bij het laten maken van een tuinontwerp heb je ook de keuze of je er wel of geen beplantingsplan bij wilt laten maken. Dit is een plan dat gemaakt wordt als het tuinontwerp klaar is. Een beplantingsplan is heel gedetailleerd met het soort en aantal planten, en de locatie van beplanting. Een beplantingsplan is optioneel, en je kunt hiervoor rekening houden met een meerprijs van 50% van de kosten voor een tuinontwerp.

Keuze 2: Wel of niet de tuinaanleg uitbesteden?

Tuinaanleg: Nadat je droomtuin op papier staat, laat je de tuin aanleggen. Het kan zijn dat je alleen advies van een tuinman wil en verder zelf aan de slag gaat. In dat geval doe je de aanleg zelf en bespaar je op dit onderdeel. Als je liever een totaalpakket hebt, waarbij de tuinman zowel het ontwerp voor je maakt als de aanleg van de tuin doet, betaal je voor beide onderdelen. De prijzen van het laten aanleggen van je tuin liggen ver uit elkaar. Dit is afhankelijk van wat je wilt. De aanleg van een vijver is bijvoorbeeld veel duurder dan het laten aanleggen van een stuk gras. Gemiddeld liggen de kosten van de aanleg van een tuin tussen de € 75 en € 250 per m2, maar voor exacte prijsinformatie is het altijd beter om offertes te laten maken, zodat je precies kan zien hoe duur het voor jou zal zijn.

Keuze 3: Daarna nog onderhoud nodig?

Tuinonderhoud: Een mooie tuin heeft regelmatig onderhoud nodig. Als je wel een mooie tuin wilt, maar je hebt er geen tijd voor, schakel dan een tuinman in. Onder tuinonderhoud vallen verschillende dingen, je kan zelf bepalen wat je door de tuinman wilt laten doen, maar meestal maakt de tuinman een vaste prijs waar de gehele tuin voor wordt onderhouden. Onder tuinonderhoud valt meestal het snoeien van struiken, bomen kappen, gras maaien, beplanten en bemesten. Al verschilt dit per tuinman en natuurlijk per tuin. Een tuinman die tuinonderhoud verricht kost tussen de € 35 en € 55 per uur.

Vind de beste deal

Geld besparen doe je gemakkelijk en snel via Homedeal. Wil je precies weten hoeveel een tuinman in jouw situatie gaat kosten? Vul dan snel het formulier in en vraag geheel vrijblijvend en gratis de offertes aan. Binnen 48 uur ontvang je al offertes van tuinmannen bij jou in de buurt.

Homedeal bespaartips

Vergelijk altijd offertes

De tarieven van tuinmannen verschillen veel in prijs. De ene tuinman rekent voor een project € 35 per uur, terwijl dit bij een andere tuinman voor hetzelfde project € 55 per uur is. Zorg daarom dus altijd dat je offertes vergelijkt zodat je nooit te veel betaalt.

Help zelf mee

Bespaar op de kosten van een tuinman door zelf mee te helpen. Doe bijvoorbeeld wat van het makkelijke werk zoals de tuin opruimen en afval afvoeren, en laat de tuinman essentiële zaken doen.

Kies lokale bedrijven

Sommige bedrijven rekenen geen voorrijkosten, dus het is verstandig om daar naar te zoeken. Als die optie er toch niet is, maar je wilt wel op de voorrijkosten besparen, zoek dan naar een tuinman bij jou in de buurt, die zal sowieso minder voorrijkosten rekenen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden