De beste hovenier deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Hovenier Tuinontwerp maken

Tuinontwerp maken

Ben je van plan de tuin van je dromen aan te laten leggen? Laat dan een tuinontwerp maken. Een tuinontwerp zorgt ervoor dat je tuin eenheid uitstraalt en boven praktisch is. Lees op Homedeal over de kosten van een tuinontwerp maken en ontvang tips.

Tuinontwerp maken: de kosten

Om een harmonieuze én praktische tuin te creëren is een tuinontwerp laten maken een verstandig besluit. De kosten hiervan verschillen per oppervlak van je tuin. Als je weet hoeveel m² aan tuin je hebt, maak je aan de hand van onderstaande kostenoverzicht een indicatie van de kosten voor het maken van een tuinontwerp.

ProductGem. prijs per ontwerp incl. btw en arbeidskosten
Tuinontwerp tot 100 m2
€ 200 - € 500
Tuinontwerp 100 - 200 m2€ 500 - € 600
Tuinontwerp 200 - 400 m2€ 650 - € 750
Tuinontwerp 400 - 800 m2€ 800 - € 900
Beplantingsplan+50% van de ontwerpkosten
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Ben je benieuwd naar meer prijsinformatie over het maken van een tuinontwerp? Bekijk de prijsgids: Tuinontwerpen.

Het verloop van een tuinontwerp maken

Voordat je kiest een tuinontwerp te laten maken door een tuinarchitect wil je natuurlijk weten hoe dat proces verloopt. Lees wat je mag verwachten van het laten maken van een tuinontwerp:

 1. De tuinarchitect komt bij je langs om in kaart te brengen met welk oppervlak, materiaal en budget er gewerkt gaat worden. Jouw wensen voor het tuinontwerp worden besproken en de tuinarchitect geeft uit ervaring bruikbare adviezen zodat je tuin prachtig én praktisch wordt.
 2. De tuinarchitect vertrekt en gaat aan de slag met de input, de eerste versie van het tuinontwerp wordt gemaakt.
 3. Wanneer het tuinontwerp is gemaakt bespreekt de tuinarchitect dit met je en vertelt welke materialen nodig zijn en welk kostenplaatje dit gaat opleveren.
 4. Is het tuinontwerp nog niet compleet naar wens, dan wordt dit aangepast zodat je geheel tevreden bent. Het wordt immers jouw droomtuin.
 5. Het definitieve tuinontwerp wordt aan je voorgelegd en de kosten van de realisatie van het tuinontwerp worden besproken.
 6. Als laatste kies je een hovenier die het tuinontwerp gaat uitvoeren om jouw droomtuin te realiseren.

Hoe lang het maken van het tuinontwerp precies duurt is afhankelijk van de specialist die je gekozen hebt en het oppervlak van je tuin.

tuinontwerp maken

Tuinontwerp maken tips

Ben je klaar voor een mooi tuinontwerp dat de aanloop naar je woning compleet maakt? Lees onderstaande tips om het maken van een tuinontwerp zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen.

 1. Verzamel gegevens en voorbeelden van jouw droomtuin
  Om het tuinontwerp zo snel mogelijk compleet te laten maken, is het handig hier zelf wat voorwerk voor te doen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een moodboard, zodat de tuinarchitect weet wat je mooi vindt. Daarnaast is het handig een lijstje op te stellen met wensen, wat wil je wel graag in de tuin, en wat absoluut niet. En geef bijvoorbeeld ook aan hoeveel tijd je kwijt wilt zijn aan het onderhoud, zodat de tuinarchitect hier rekening mee kan houden in het tuinontwerp.
 2. Kies voor een standaard tuinontwerp
  Wil je dat je hovenier snel aan de slag gaat met je tuinaanleg, maar wel graag een mooie tuin? Kies dan voor een standaard tuinontwerp. De tuinarchitect heeft altijd een aantal standaard ontwerpen die met kleine aanpassingen ook geschikt is voor jouw tuin. De tuinarchitect is hier niet zo lang mee bezig als met het maken van een nieuw tuinontwerp waardoor ook de arbeidskosten laag blijven.
 3. Vergelijk prijzen
  Met de eerste de beste tuinarchitect in zee gaan kan ervoor zorgen dat je de hoofdprijs gaat betalen, zonde. Vergelijk altijd eerst prijzen van meerdere tuinarchitecten en hoveniers zodat je zeker weet dat je de tuinarchitect met de beste prijs-kwaliteitsverhouding op jouw project zet. Kies bijvoorbeeld voor een tuinarchitect of hovenier bij jou in de buurt om te besparen op de reiskosten. Het vergelijken van meerdere prijzen doe je eenvoudig door offertes aan te vragen.

De voordelen van een tuinontwerp

Het laten maken van een tuinontwerp is een verstandige keuze als je nog vele jaren van je tuin wilt genieten. Je bent zo zeker van een ontwerp dat aansluit op jouw wensen en waarbij ook het tuinonderhoud in overweging is genomen. Je tuin geheel in een stijl is niet het enige voordeel dat een tuinontwerp biedt. Bekijk hier 3 andere voordelen van een tuinontwerp.

 • Tuinontwerp op schaal
  Zowel een hovenier als een tuinarchitect weten precies wat de juiste afmetingen zijn om je tuin logisch en leefbaar in te delen. Een tuinontwerp is een kaart waarop je tuin op schaal uitgetekend is. Zo hoef je niet te gokken en weet je precies hoeveel tegels je nodig hebt voor je terras, hoe groot de vijver mag zijn, hoeveel meter aan schutting nodig is en de hoeveelheid planten.
 • Waardevol advies
  Een tuinarchitect bekijkt je tuin vanuit een logisch en haalbaar oogpunt. Door met een tuinarchitect of hovenier in overleg te gaan, combineer je eenvoudig de creatieve ideeën die je zelf hebt, het professionele inzicht van de specialist en de interessante ideeën die zij nog te bieden hebben. Het advies dat de specialist je geeft is waardevol omdat het haalbaar is en rekening houdt met je wensen en budget.
 • Kostenplaatje voor de tuinaanleg
  Binnen het maken van een tuinontwerp houdt de tuinarchitect of hovenier precies bij welke kosten verbonden zitten aan welke elementen en materialen die voor de tuinaanleg gebruikt gaan worden. Zo krijg je meteen een reële kostenindicatie en kom je niet voor verrassingen te staan.

Vind de beste deal

Wil je een mooi tuinontwerp laten maken en ben je benieuwd naar de kosten voor een ontwerp voor jouw tuin? Vraag op Homedeal gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van specialisten bij jou in de buurt. Wist je dat je door offertes te vergelijken tot wel 40% op de kosten kunt besparen? Door concurrentie lopen de prijzen flink uiteen, dit prijsverschil spoor je zo eenvoudig op. Het aanvragen van offertes duurt slechts 2 minuten en je hebt ze al binnen 48 in huis. Zo krijg je een professioneel tuinontwerp voor de beste deal.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden