De beste hovenier deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Hovenier Tuinarchitect

Tuinarchitect

Minimale kosten
€ 200
Gemiddelde kosten
€ 500
Maximale kosten
€ 1.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 410 - € 590

Heb je al jaren dezelfde tuin en ben je toe aan verandering, maar weet je niet hoe je dat gezellige hoekje creëert? Een tuinarchitect maakt een tuinontwerp naar aanleiding van al je wensen en behoeften. Ben je benieuwd naar de prijzen voor het inhuren van een tuinarchitect? Je leest het hier.

Wat kost een tuinarchitect?

De kosten van een tuinarchitect liggen rond de € 200 per tuinontwerp (tuin tot 100 m2). Hoe groter je tuin, hoe hoger de prijs wordt. Daarnaast kan je kiezen om de tuinarchitect een simpel zwart/wit tuinontwerp te laten maken of een sprekende 3D plattegrond. Bekijk onderstaande de gemiddelde prijzen van een tuinarchitect:

ProductGem. prijs per ontwerp incl. btw en arbeidskosten
Tuinontwerp tot 100 m2
€ 200 - € 500
Tuinontwerp 100 - 200 m2€ 500 - € 600
Tuinontwerp 200 - 400 m2€ 650 - € 750
Tuinontwerp 400 - 800 m2€ 800 - € 900
Beplantingsplan+50% van de ontwerpkosten
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Bespaar op een tuinarchitect

Een tuinarchitect nodig voor een mooi tuinontwerp? Dat wil je natuurlijk zo voordelig mogelijk. Vraag hier gratis tot wel 6 vrijblijvende offertes aan van specialisten uit jouw buurt. De prijsinformatie heb je binnen 48 uur al in huis, waarna je kan beginnen met het vergelijken van vakspecialisten en je kunt besparen op de prijs van een tuinarchitect.

Prijsvoorbeelden

Om je een beeld te geven van de kosten, vind je hieronder 3 prijsvoorbeelden van een tuin tot 100 m².

Goedkoop tuinontwerp:
Laat je een globaal tuinontwerp maken door je tuinarchitect, dan ben je het goedkoopste uit. Dit houdt in dat er geen details getekend zijn; een tuintafel wordt bijvoorbeeld op het ontwerp een rechthoek. De kosten voor zo’n tuinontwerp bedragen gemiddeld € 200.

Gemiddeld tuinontwerp:
Voor een gemiddeld tuinontwerp door een tuinarchitect wordt een gedetailleerd ontwerp gemaakt. Hier wordt het meest voor gekozen. De naam zegt het al, de details zijn af te lezen, waardoor je nu weet dat het om een steigerhouten tuintafel met stoelen gaat. Ook worden nu meerdere elementen weergegeven, zoals plantenbakken en een pergola. Een gemiddeld tuinontwerp kost gemiddeld € 300.

Duur tuinontwerp:
Wil je precies weten hoe je tuin eruit komt te zien? Dan laat je je tuinarchitect een 3D tuinontwerp maken. 3D ontwerpen worden steeds populairder. Een tafel, bloemenperk, vijver en pergola zijn nu van alle kanten goed te zien. Voor een 3D tuinontwerp betaal je gemiddeld € 500.

Hoe ziet de prijsopbouw van een tuinarchitect eruit?

tuinarchitect

Welke keuzes bepalen de kosten voor een tuinarchitect?

Heb je besloten een tuinontwerp te laten maken, dan kom je voor een aantal keuzes te staan die de totaalprijs beïnvloeden. Deze keuzes worden hieronder toegelicht.

Keuze 1: Soort tuinontwerp
Je tuinarchitect kan 3 soorten tuinontwerpen maken. Kies je voor een eenvoudige platte tekening of juist voor de 3D versie, waardoor je alvast een kijkje neemt in je toekomstige tuin?

  • Eenvoudig tuinontwerp
    Bij een eenvoudig tuinontwerp van een tuinarchitect krijg je een zwart-wit tekening die op schaal in vakjes verdeeld is. Bij dit ontwerp zie je het bovenaanzicht van je tuin, vergelijkbaar met een plattegrond van je woning.  Er moet wel toelichting gegeven worden over de vormen, die zijn niet aanwezig op de tekening. De kosten voor een eenvoudig tuinontwerp bedragen gemiddeld € 200 voor een tuin tot 100 m².
  • Gedetailleerd tuinontwerp
    Een gedetailleerd tuinontwerp komt in de basis op hetzelfde neer als een eenvoudig tuinontwerp. Echter wordt er nu kleur en vorm aan het ontwerp toegevoegd, waardoor duidelijk te zien is wat gras of bestrating is en waar je boom komt te staat. Voor een tuinontwerp tot 100 m² betaal je gemiddeld € 250 aan een tuinarchitect.
  • 3D tuinontwerp
    Het woord 3D zegt het eigenlijk al. De tuinarchitect ontwerpt de tuin digitaal, waardoor je digitaal al door je toekomstige tuin kan wandelen. Een 3D tuinontwerp geeft veruit het meest realistische beeld van je tuin en maakt inbeelden een stuk makkelijker. Het ontwerpen van een 3D tuin tot 100 m² kost gemiddeld € 450.

Keuze 2: Grootte van je tuin
Het klinkt logisch; hoe groter je tuin, hoe duurder het is om een tuinontwerp te laten maken. Er worden meer elementen verwerken in het tuinontwerp, wat meer werk oplevert voor een tuinarchitect.

Keuze 3: Beplantingsplan

Wil je van tevoren alvast bepalen welke beplanting in je tuin komt? Laat je adviseren door je tuinarchitect en de juiste beplanting direct meenemen in je tuinontwerp. Dit is niet verplicht, maar wel handig. In een beplantingsplan wordt precies beschreven welke soort plant waar komt te staan. Voor een beplantingsplan door een tuinarchitect wordt gemiddeld 50% van de ontwerpkosten extra in rekening gebracht.

Vind de beste deal

Wil je specifiek weten wat het laten ontwerpen van je tuin door een tuinarchitect kost? Vraag op Homedeal gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van specialisten bij jou in de buurt. Het kost je slechts 2 minuten tijd en binnen 48 uur heb je de informatie die je nodig hebt in huis. Je maakt dan niet alleen een goede keuze, maar je kan door te vergelijken ook tot wel 40% op de kosten besparen. Wacht niet langer en ga enkel voor de tuinarchitect met de beste deal.

Homedeal bespaartips

Zoek afbeeldingen van wat je mooi vindt

Om ervoor te zorgen dat de brainstormsessies sneller gaan en de tuinarchitect precies weet wat jij wilt, knip je alvast foto’s uit tijdschriften, print deze van het internet of maak online een collage. Beelden zeggen niet voor niets meer dan 1000 woorden.

Gebruik een standaard ontwerp

Is je budget niet zo groot, maar wil je straks wel een goed doordachte tuin waar je voorlopig geen omkijken naar hebt? Kies dan voor een standaard ontwerp. Tuinarchitecten hebben een aantal standaard tuinontwerpen zoals een kindvriendelijke- of stadstuin.

Kies een lokale tuinarchitect

Door een tuinarchitect in te schakelen die uit de buurt komt, bespaar je op de voorrijkosten. Bestaat de mogelijkheid om zelf langs te gaan? Kies hier dan voor. Vergeet geen foto’s en plattegrond van je tuin mee te nemen. Ook in dit geval geldt dat de kosten lager liggen als de tuinarchitect uit de buurt komt.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden