De beste dakwerker deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Dakwerken Platte daken

Platte daken

Minimale kosten
€ 600
Gemiddelde kosten
€ 1.700
Maximale kosten
€ 4.300
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.400 - € 2.000

Zijn jouw platte daken na al die jaren toe aan een opknapbeurt? Wil je isolatie aanbrengen of de dakbedekking vernieuwen? Om te weten wat je kan verwachten, wil je een duidelijk overzicht van de kosten en mogelijkheden voor nieuwe dakbedekking op een plat dak. Homedeal heeft voor jou alles op een rijtje gezet, zodat je goed geïnformeerd bent.

Dakbedekking platte daken: de kosten

Je dak beschermt je tegen alle weersomstandigheden, van sneeuw tot zon. Als de conditie van je platte dak niet meer voldoende is, wil je hem natuurlijk vervangen of vernieuwen. De kosten van dit project hangen onder andere af van het soort dakbedekking dat je kiest. De drie meest gekozen dakbedekkingen voor een plat dak zijn bitumen, EPDM en PVC. Om je een idee te geven van de kosten, zie je hieronder de gemiddelde kosten van dit project op een rijtje. Hier is uitgegaan van een dak van 50 m2, dit is de gemiddelde oppervlakte van een dak in België.

ProjectGemiddelde kosten per 50 m2
(inclusief loon en btw)
Gemiddelde levensduur
Plaatsen nieuw bitumen€ 2.80020 jaar
Plaatsen EPDM€ 4.50040 jaar
Plaatsen PVC€ 4.30040 jaar
Plaatsen isolatie€ 2.40075 jaar
Plaatsen groendak€ 4.00030 jaar

Vergelijk prijzen en bespaar

De precieze kosten voor het laten plaatsen van dakbedekking op platte daken hangt onder andere af van de soort dakbedekking. Wil je een specificatie van de kosten voor dit project in jouw situatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 dakdekkersbedrijven uit jouw regio en ontvang deze binnen 2 werkdagen. Door de offertes te vergelijken kan je besparen op de kosten van het laten vervangen van de dakbedekking op je platte dak.

Prijsvoorbeelden

Laag over laag:

Alleen bij bitumen dakbedekking is het een optie om een nieuwe laag over de bestaande dakbedekking te laten leggen. Zo hoeft niet de hele dakbedekking van je platte dak verwijderd en opnieuw geplaatst te worden. Dit project kost je gemiddeld tussen de € 1.200 en € 1.500. Is het niet mogelijk om een nieuwe laag bitumen aan te brengen op je al bestaande bitumen? Dan moet al het oude bitumen verwijderd worden en een nieuw worden toegevoegd. Dit kost je gemiddeld € 2.800.

Dakbedekking veranderen:

Wil je wisselen tussen het type dakbedekking op jouw platte dak? Het verwijderen van de bitumen dakbedekking en het aanleggen van nieuw EPDM dakbedekking kost gemiddeld € 4.800. Deze prijs is inclusief plaatsing en btw en gaat uit van een dak van 50 m2.

Ga voor groen:

Kies voor een groendak en geef terug aan de natuur. Een groendak is een zeer geschikte dakbedekking voor een plat dak. Een groen dak heeft als onderlaag EPDM dakbedekking nodig. Als je al een EPDM dakbedekking hebt liggen, kost het gemiddeld € 75 per m2. Heb je dit niet, dan komen de kosten van EPDM leggen er nog bij en komt het gemiddeld neer op € 140 per m2.

De prijsopbouw van dakbedekking op platte daken

platte daken prijs bitumen dak

Keuzes bij platte daken

Welke factoren allemaal invloed hebben op de hoogte van de prijs voor dakbedekking op platte daken zie je hieronder.

Keuze 1: Materiaal

Het materiaal van je dakbedekking bepaalt voor een groot deel de kosten. Belangrijk is dat het materiaal waterbestendig is en dat het een lange levensduur heeft. Het volgende overzicht laat de populairste dakbedekkingen zien voor platte daken en de bijbehorende kosten:

MateriaalGemiddelde prijs per m2
(inclusief loon en btw)
Gemiddelde levensduur
Bitumen€ 4520 jaar
EPDM€ 6540 jaar
PVC€ 8040 jaar
Groendak€ 7530 jaar

Keuze 2: Dakbedekking vervangen of vernieuwen

Bij bitumen is het mogelijk om een nieuwe laag over het bestaande bitumen dak te leggen, in plaats van het geheel te vervangen. Hiermee bespaar je gemiddeld € 800, er hoeft namelijk geen dakbedekking verwijderd te worden. Je vervangt de gehele bitumen dakbedekking als je isolatie onder je platte dak wilt plaatsen, of als er al een aantal lagen bitumen over elkaar liggen. Het plaatsen van een extra laag is alleen mogelijk bij bitumen dakbedekking. Bij andere soorten dakbedekking is het altijd nodig om de oude laag te verwijderen en vervolgens een nieuwe laag te plaatsen.

Keuze 3: Isoleren

Een nieuwe dakbedekking op je platte dak en tegelijkertijd besparen op je energierekening? Laat dan een isolatielaag aanbrengen onder de nieuwe dakbedekking van je platte dak. Dit is heel effectief, zonder isolatie gaat tot wel 30% van de warmte in huis verloren gaat via het dak. Isolatiemateriaal kost gemiddeld € 45 per m2 inclusief plaatsing en btw. Deze investering verdien je in 4 tot 6 jaar terug.

Keuze 4: Extra opties

Bij het plaatsen van nieuwe dakbedekking op platte daken zijn er een aantal extra opties waar je voor kan kiezen. Homedeal geeft je een overzicht:

OptieGemiddelde kosten
(inclusief loon en btw)
Isoleren€ 45 per m2
Zonnepanelen€ 560 per stuk
Nieuwe dakgoot€ 100 - € 150 per 12 meter

Vind de beste deal

Op zoek naar een professional die jouw platte dak voorziet van nieuwe dakbedekking? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van dakdekkers bij jou in de buurt en ontvang binnen 2 werkdagen tot wel 6 offertes. Vergelijk en bespaar op de kosten van dakbedekking voor een plat dak.

Homedeal bespaartips

Handen uit de mouwen

Het aanbrengen van dakbedekking is specialistisch werk, maar je kan een deel zelf doen. Door bijvoorbeeld zelf het grind van je dak te verwijderen of de huidige dakbedekking weg te halen, bespaar je tot wel 2 uur tijd van de specialist. Dit komt al snel neer op een besparing van € 100 op de kosten!

Kwantumkorting

Is het dak van je schuur ook toe aan nieuwe dakbedekking of ziet het dak van je buren er niet zo nieuw meer uit? Door een grotere oppervlakte in een keer te laten vervangen, kan je rekenen op kortingen. De hoogte van deze korting verschilt per professional.

Kleine reparaties

Soms is het niet nodig om gelijk je hele dakbedekking te vervangen of opnieuw te plaatsen, maar is een kleine reparatie ook voldoende. Vraag daarom voordat je je hele dakbedekking laat vervangen aan je dakdekker of hij een inschatting kan maken van wat er nodig is. Zo bespaar je honderden euro’s op de kosten.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden