De beste glaszetter deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Glas

Glas

Isolerend glas zorgt voor een besparing op je energiekosten. Het is daarom erg belangrijk dat jij je verouderde glas laat vervangen door isolerend glas. Op deze pagina vind je meer informatie over de glassoorten, energiebesparing door middel van  glas en tips die je helpen om de beste specialist te vinden voor jouw project.

Prijzen | Soort glas | Energiekosten besparen | Functies van glas | Veiligheidsglas | Tips

Glas prijzen

Ga jij nieuw glas kopen, dat hoeft helemaal niet duur te zijn. De prijs hangt af van het soort glas. Beter isolerend glas is duurder, maar zorgt voor een verlaging van de energiekosten. Bekijk hieronder de uitgebreide glas prijzen.

Soort glasGemiddelde prijs per m2 incl. btw en montageJaarlijkse kostenbesparing voor een woning met 20m2 aan glas
Isolatieglas€ 115€ 140
HR+€ 125€ 220
HR++€ 130€ 260
HR+++€ 170€ 280
Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 glaszetter offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie.

Soorten glas

Glas heeft een grote invloed op jouw energierekening. In de koude wintermaanden houdt verouderd glas de warmte niet binnen. Wil jij geld besparen op je energiekosten? Zorg dan voor goed isolerend glas. Voordat je isolerend glas aanschaft moet je jezelf goed laten informeren door een glaszetter. Er zijn namelijk veel verschillende glassoorten. Het assortiment loopt uiteen van  enkel glas tot driedubbel glas. De isolerende waarde van glas wordt uitgedrukt in U-waarde. Als de U-waarde lager is, heeft het glas een beter isolerende werking.

Soort glasIsolatiewaarde (U-waarde)
Enkel glas5,8
Isolatie glas2,8
HR+1,6
HR++1,1
HR+++0,5

Tussen enkel glas en HR+++ zit een enorm verschil in isolatiewaarde. Enkel glas met een U-waarde van 5,8 isoleert nauwelijks. HR glas met een U-waarde van 2,0 isoleert redelijk. Wil je glas dat goed isoleert? Ga dan voor HR++ of HR+++ glas. Uiteraard zijn deze glassoorten wel duurder in aanschaf. HR+++ glas kost gemiddelde € 170 inclusief montage. Deze investering verdien je uiteraard op termijn wel weer terug. Je bespaart met dit glas namelijk jaarlijks tot wel € 280 op je energierekening. Wil jij meer weten over glassoorten? Lees hieronder een uitgebreide beschrijving van alle soorten.

Enkel glas

Enkel glas isoleert nauwelijks en prijzen beginnen vanaf € 15 per m2. Steeds minder mensen schaffen dit glas aan.  We treffen deze glassoort alleen nog binnenshuis aan. Binnendeuren, douchedeuren en keukenachterwanden zijn vaak gemaakt van enkel glas. Enkel glas is minder geschikt voor in het kozijn dankzij de slechte isolatiewaarde. Het laat veel warmte door naar buiten, waardoor de energiekosten oplopen.

Enkel glas

Isolatieglas

Standaard dubbel glas isoleert matig en kost gemiddeld € 115 per m2 inclusief montage. Standaard dubbel glas heeft een isolerende werking dankzij de lucht die tussen de 2 glasplaten zit. Het zorgt voor ongeveer 50% minder verlies van warmte in vergelijking tot enkel glas.

HR+ glas

HR+ glas isoleert goed en kost gemiddeld € 125 per m2 inclusief montage. Dit bestaat uit 2 glasplaten waartussen een spouw zit. Bij HR+, HR++ en HR+++ glas is de spouw gevuld met argon gas. Dit gas isoleert beter dan normale lucht dat te vinden is bij isolatieglas.

HR++ glas

HR++ glas is het populairste glas in België. Dit glas isoleert goed vanwege de metaallaag aan de binnenkant en kost gemiddeld € 130 per m2, inclusief montage.Het heeft een hoge isolatiewaarde en is goedkoper dan  HR+++ glas. Het heeft de beste prijs/prestatie verhouding.

HR+++ glas

HR+++ glas isoleert uitmuntend en kost gemiddeld € 170 per m2, inclusief montage. Het glas bestaat uit 3 glasplaten. Dankzij de 3 glasplaten heeft het glas 2 spouwen. Wil jij de best isolerende ramen? Kies dan voor HR+++ glazen.

Glas woonkamer

 

Energiekosten besparen

Met het meest gekozen glas, HR++, kan je tot wel € 250 per jaar besparen. In de tabel is er uitgegaan van HR++ glas. Bekijk de prijzen hieronder.

WoningtypeRaamoppervlak in m2Gemiddelde totaalprijs HR++ glas en glaszetterGemiddelde besparing per jaar
Appartement15 m2 € 1.800 - € 2.200€ 200 per jaar
Tussenwoning20 m2 € 2.500 - € 2.800€ 250 per jaar
Hoekwoning30 m2 € 3.500 - € 4.000€ 300 per jaar
2 onder 1 kap35 m2 € 4.400 - € 4.900€ 400 per jaar
Vrijstaande woning50 m2 € 6.500 - € 7.000€ 500 per jaar

Heb jij een tussenwoning? En laat je het verouderde glas vervangen door HR++ glas? Dan heb jij je investering na 10 jaar terugverdiend. Het glas houdt de warme lucht in de winter binnen. In de zomer blijft de ruimte heerlijk koel. Zo hoef je de verwarming of de airco minder vaak te gebruiken, waardoor je veel energie en geld bespaart.

Dikte glas

De specialist die bij jou de maten komt inmeten, noteert de raamdikte altijd in 3 getallen in millimeters. Normaal HR+ en HR++ hebben een dikte van 5 bij 15 bij 4 millimeter. De 5 millimeter staat voor de dikte van het buitenste glas. De 15 millimeter staat voor de dikte van de spouw en de 4 millimeter staat voor de dikte van het binnenste glas. HR+++ glas heeft een totale dikte van minimaal 40 tot maximaal 50 millimeter.

Functies van glas

Naast een isolerende werking heeft dubbel glas ook andere toepassingen. Sommige vormen van dubbel glas zijn zonwerend, geluidswerend, brandwerend of inbraakwerend. Lees hieronder meer informatie over deze functies van dubbel glas.

FunctiePrijs per m2 excl. installatieEigenschappen
Zonwerend glas€ 80
Zonwerend glas laat tot wel 60% minder warmte door dan normaal dubbel glas.
Geluidswerend glas€ 60
Geluidswerend glas houd tot wel 70% meer geluid tegen in vergelijking met normaal dubbel glas.
Brandwerend glas€ 160
Brandwerend glas is bestand tegen een vuurzee van minimaal 30 minuten tot wel 2 uur. Normaal dubbel glas breekt al na 4 - 5 minuten.
Inbraakwerend glas€ 100
Het sterkste glas is bestand tot wel 70 bijlslagen. Folie die tussen 2 glasplaten versmolten is geeft het glas zijn sterkte.

Zonwerend glas

Een vierkante meter zonwerend glas begint bij € 80, exclusief installatie. Normaal dubbel glas laat 90% van het zonlicht door. Het zonlicht zorgt voor een lichte ruimte. Soms kan veel zonlicht ook lastig zijn. Het zonlicht verwarmt je huis, waardoor de ruimte soms warmer is dan gewenst. En het zonlicht schittert op je beeldscherm, waardoor je het beeld niet meer goed ziet.  

Zonwerend glas bevat een speciale coating die tot wel 60% minder warmte doorlaat dan normaal dubbel glas. Op warme dagen bespaar je op energiekosten en de airco hoeft minder hard te draaien. In de winter houdt het glas de warmte binnen. Het nadeel van zonwerend glas is dat er 10% minder licht naar binnen schijnt. Houd er rekening mee dat zonwerend glas niet zo goed werkt als normale zonwering.

Geluidswerend glas

Een vierkante meter geluidswerend glas begint bij € 60, exclusief installatie. Door het gebruik van dit glas kun je tot wel 70% meer geluid buiten houden dan normaal dubbel glas. Handig als je bijvoorbeeld vlak langs het spoor of een vliegveld woont. Er zijn 3 soorten geluidswerend glas. Allereerst kan glas geluidswerend gemaakt worden door de spouw breder te maken. Ten tweede kan dubbel glas geluid weren door beide glazen een andere dikte te geven. De geluidstrillingen kunnen zo minder makkelijk doortrillen. Ten derde is het mogelijk om op het glas een speciale geluidswerende folie aan te brengen.

Brandwerend glas

Een vierkante meter brandwerend glas begint bij € 160, exclusief installatie. Bij brand breekt enkel glas al bij een temperatuurverschil van 30 tot 40 ℃, dat kan al binnen 1 minuut gebeuren. Dubbel glas houdt het vaak 4 tot 5 minuten vol. Als het glas breekt, krijgt het vuur de kans om over te slaan. Brandwerend glas moet het mogelijk maken om minimaal 30 minuten de vlammen tegen te houden. Er is zelfs glas beschikbaar dat tot wel 2 uur de brand tegenhoudt.

Houd er rekening mee dat niet in ieder kozijn brandwerend glas geplaatst kan worden. Voor brandwerend glas heb je speciale brandwerende kozijnen nodig.

Inbraakwerend glas

Een vierkante meter inbraakwerend glas met extra sterke folie schaf je aan vanaf  € 100, exclusief installatie. Inbraakwerend glas is een vorm van gelaagd glas. Door meerdere glazen platen, met daartussen een sterke folielaag, met elkaar te versmelten, ontstaat inbraakwerend glas. Het glas is moeilijker te verwoesten. Het sterkste inbraakwerende glas is bestand tot wel 70 bijlslagen.

Een ander soort inbraakwerend glas is draadglas. Draadglas is goedkoper dan gelaagd glas. In draadglas zit een constructie van metaaldraad. Het metaaldraad zorgt dat het glas inbraakwerend is. Zoek je nog sterker glas? Ga dan voor plexiglas. Hoewel dit niet echt glas is, is het wel sterker en stootvaster dan glas. Het nadeel van plexiglas is dat het gevoelig is voor krassen.

Veiligheidsglas

Wil je extra bescherming op bijvoorbeeld je balkon, balustrade of venster? Neem dan veiligheidsglas. Ga voor  gehard glas of gelaagd glas. Gelaagd veiligheidsglas bevat een folielaag. De folie voorkomt het ontstaan van scherpe stukken glas bij een eventuele breuk. Gehard veiligheidsglas is glas dat verhit is tot 600 ℃ dat vervolgens versneld is afgekoeld. Bij een eventuele breuk valt het glas in kleine korrels uit elkaar. Deze kleine korrels verkleinen de kans op ernstig letsel.

Glas

Glas specialist

Nieuw glas aanschaffen en het glas laten plaatsen is een specialistisch karwei. Specialisten kunnen jou hierbij helpen. De specialist geeft jou advies op maat over het juiste glas. Zo weet jij zeker dat het nieuwe glas voldoet aan jouw wensen. De specialist haalt het oude glas eruit en plaatst het nieuwe glas dezelfde dag nog.

Glas tips

Hopelijk heb je nu een duidelijk beeld van de verschillende glassoorten. Nu is het tijd om te bepalen welke specialist je gaat inschakelen. Bekijk deze tips zodat je weet waar je op moet letten.

  • Kwantumkorting

Zijn jouw buren ook geïnteresseerd in een glas specialist? Door meerdere projecten tegelijkertijd te laten uitvoeren bespaar je op de totale kosten en betaal je maar eenmalig voorrijkosten.

  • Kies een glas specialist in de omgeving

Vanaf het moment dat de specialist wegrijdt rekent deze voorrijkosten. De meeste specialisten brengen echter geen voorrijkosten in rekening als jij je binnen een straal van 25 kilometer bevindt.

  • Bestudeer de offertes en vergelijk deze kritisch

Bestudeer volgende zaken kritisch:

Kosten – Vergelijk kosten met elkaar bijvoorbeeld door glas offertes aan te vragen. Gebruik daarnaast recensies om te achterhalen wat voor kwaliteit er tegenover de kosten staat. Zodoende vind je de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Werkzaamheden Welke werkzaamheden zijn inbegrepen? Hier kun je ook naar informeren bij de specialist. Bepaalde werkzaamheden zijn eenvoudig zelf uit te voeren. Dit bespaart de specialist tijd en jouw geld.

Garantie Het is belangrijk om na te gaan hoe lang je garantie hebt op je glas. Gemiddeld is dit ongeveer 10 jaar.

Vind de beste deal

Wil jij jouw huis beter isoleren door middel van glas? Een specialist helpt jou bij het vernieuwen van de ruiten. Door offertes van glaszetters te vergelijken bespaar je tot wel 40%. Vraag bij Homedeal gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes bij glasspecialisten aan.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden