De beste dakwerker deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Dakwerken Dakbedekking

Dakbedekking

Minimale kosten
€ 540
Gemiddelde kosten
€ 2.495
Maximale kosten
€ 4.450
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.045 - € 2.945

Heb je plannen om je dakbedekking te laten vervangen, maar weet je nog niet wat je precies wilt? In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden en bijbehorende prijzen. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en ga je altijd voor de beste deal.

Wat kost dakbedekking?

De dakbedekking kosten variëren van gemiddeld € 45 – € 55 per m2 voor platte daken (bitumen, EPDM, PVC) en € 60 – € 130 per m2 voor hellende daken (dakpannen, koper, riet, zink). Duurdere dakbedekking soorten hebben vaak een langere levensduur die variëren van 40 – 125 jaar.

Bekijk onderstaand kostenoverzicht welke soort dakbedekking er zijn met bijbehorende gemiddelde prijzen.

Soort dakbedekkingPrijs per m²Levensduur
Aluminium€ 7550 jaar
Bitumen€ 4520 jaar
Dakpannen€ 6050 jaar
EPDM€ 4540 jaar
Groen€ 5560 jaar
Koper€ 130100 jaar
PVC€ 5540 jaar
Riet€ 9045 jaar
Zink€ 60125 jaar

Bespaar op je dakbedekking

De prijzen verschillen per soort dakbedekking, maar ook per specialist. Vergelijk daarom altijd offertes voordat je jouw project uitbesteedt. Zo weet je zeker dat je de beste deal sluit. Snel en eenvoudig offertes ontvangen van tot wel 6 dakdekkers in jouw regio? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en binnen 48 uur ontvang je de prijsinformatie die je nodig hebt. Vergelijk de offertes en bespaar op jouw nieuwe dakbedekking.

Hoe ziet de prijsopbouw van dakbedekking eruit?

dakbedekking

Zoals je ziet bestaat ongeveer de helft van de prijsopbouw uit de kosten voor materiaal en de afvoer ervan. De andere helft bestaat uit arbeidskosten en juist die kunnen door het vergelijken van offertes verlaagd worden.

Wat bepaalt de prijs van dakbedekking?

Keuze 1: Plat of schuin dak

Niet alle soorten dakbedekking zijn geschikt voor elke type dak. Zo kan riet alleen geplaatst worden op een dak met een hellingshoek groter dan 45 graden. Voor een schuin dak worden in België vaak keramische of betonnen dakpannen gebruikt

Voor platte daken heb je de keuze uit bitumineuze dakbedekking, EPDM of zink. Bitumen kan direct op het dak worden aangelegd of boven een isolerende laag. Deze bestaat uit een dampremmende laag, een isolatielaag, een onderlaag en een toplaag. EPDM is een soortgelijke dakbedekking die circa 40 jaar meegaat en geschikt is voor alle weertypen.

Keuze 2: Isolatie

Naast het laten plaatsen van dakbedekking, is het mogelijk om je huis extra te isoleren. Ongeveer de helft van de verbruikte energie in je woning gaat op aan verwarming. Deze warmte gaat niet alleen door ramen en deuren, maar ontsnapt ook via het dak. Het laten plaatsen van extra isolatiemateriaal is daarom een goede investering. Hierdoor bespaar je op je energierekening, en het is ook nog eens goed voor het milieu. Het laten isoleren van 60 m² dak kost gemiddeld € 1.300 tot € 2.200.

Keuze 3: Impregneren

Om je nieuwe dak langer te beschermen, is het verstandig dit te laten impregneren. Impregneren, ook wel hydrofoberen genoemd, is het waterafstotend maken van een materiaal. Impregneren beschermt je buitenmuur niet alleen tegen vorst, zure regen en schimmel, maar zorgt net als het plaatsen van isolatie voor een lagere energierekening! Het laten impregneren van een pannendak kost € 10 à € 15 per vierkante meter.

Vind de beste deal

Heb je je keuze kunnen maken of wil je liever eerst nog specifiekere informatie ontvangen over het laten plaatsen van een dak? Het maakt niet uit in welke fase je zit, het aanvragen van offertes helpt je sowieso verder. Op Homedeal vraag je gratis en vrijblijvend offertes aan bij vakkundige dakdekkers bij jou in de buurt. Het invullen van het formulier kost 2 minuten van je tijd, en binnen 48 uur ontvang je waardevolle prijsinformatie. Ga jij ook voor de beste deal?

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Inventariseer bij je buren of zij ook interesse hebben in het laten vervangen van hun dakbedekking. Laat je namelijk meerdere daken tegelijkertijd plaatsen of vervangen, dan worden jij en je buren daarvoor beloond met een kwantumkorting. De hoogte van deze korting verschilt per specialist.

Voorwerk doen

Ben je niet bang voor hoogtes en wil je graag je handen uit de mouwen steken? Het is mogelijk om zelf voorwerk te doen door bijvoorbeeld je oude dakbedekking te verwijderen. Hierdoor bespaar je de dakdekker tijd en bespaar je dus zelf op de kosten.

Lokaal bedrijf kiezen

Let bij het vergelijken van offertes ook op de locatie van het bedrijf. Sommige bedrijven opereren namelijk in het gehele land en daardoor kunnen de voorrijkosten flink oplopen. Het kiezen van een lokaal bedrijf kan daarom lonen. Deze bedrijven vragen vaak maar € 0,35 per kilometer.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden