De beste hovenier deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Hovenier Pergola prijzen

Pergola prijzen

Minimale kosten
€ 600
Gemiddelde kosten
€ 1.100
Maximale kosten
€ 2.200
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 900 - € 1.300

Wil je een mooie pergola of terrasoverkapping in je tuin laten plaatsen? Een pergola geeft een mooie uitstraling aan je tuin en zorgt ervoor dat je lekker buiten kan zitten in de schaduw. Het is ook mogelijk om je pergola te laten begroeien met planten. Hier kom je te weten wat de pergola prijzen zijn.

Wat kost een pergola?

Gemiddeld kost een pergola € 1.100, inclusief plaatsing. Of de pergola prijs lager of hoger uitvalt, hangt af van de grootte en het materiaal. Bekijk onderstaand kostenoverzicht voor je opties en de gemiddelde pergola prijzen en wat het kost om deze te laten plaatsen.

ProductGemiddelde prijs
Polycarbonaat pergola€ 800 tot € 2.000
Houten pergola€ 600 - € 2.500
Aluminium pergola€ 1.300 - € 5.000
Montagekosten€ 50 tot € 100 per m2
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Natuurlijke uitstraling:
Als je een pergola wilt met een natuurlijke uitstraling, dan is een houten pergola de beste keus. Hout is een natuurlijk materiaal en geeft je tuin een natuurlijke uitstraling. Een houten pergola kost tussen de € 600 en € 2.200. De prijs is afhankelijk van het soort hout en de grootte van de pergola.

Moderne uitstraling:
Mensen met een modern huis willen meestal een moderne pergola, zodat de pergola bij het huis en het tuinontwerp past. Daarom kiezen zij vaak voor een pergola van aluminium. Een pergola van aluminium heeft een industriële look en past daarom goed bij moderne woningen. Een aluminium pergola kost tussen een € 1.300 en € 5.000.

Voordelige moderne uitstraling:
Een andere optie die ook een wat modernere uitstraling geeft, maar van een voordeliger materiaal is gemaakt, is een pergola van het kunststof polycarbonaat. De prijzen van een pergola van polycarbonaat liggen tussen de € 800 en € 2.000.

Welke keuzes bepalen de pergola prijzen?

Er zijn verschillende keuzes die de prijs van je pergola bepalen, bijvoorbeeld het materiaal en de afmetingen. Hoe deze keuzes invloed hebben op de uiteindelijke pergola prijs, bekijk je in het onderstaande overzicht.

Keuze 1: Van welk materiaal wil je de pergola?

Er zijn 3 verschillende soorten materialen waar pergola’s van gemaakt kunnen worden.

Hout: De meeste pergola’s worden van hout gemaakt. Dit is het makkelijkst op maat te maken en hout geeft een natuurlijke uitstraling. Doordat het een natuurproduct is, heeft het wel meer onderhoud nodig dan de andere 2 materialen. Er zijn verschillende soorten hout waaruit gekozen kan worden. Dit zorgt ook voor verschillen in prijs. Hardhout zoals beukenhout, eikenhout of mahoniehout is duurder dan een pergola die gemaakt is van een zachthout, zoals geïmpregneerd vurenhout, grenenhout of cederhout. Houten pergola’s worden vaak begroeid met planten, wat voor een nog gezelliger uitstraling zorgt. De prijzen van houten pergola’s liggen tussen de € 600 en € 2.500.

Polycarbonaat: Pergola’s kunnen ook van kunststof polycarbonaat gemaakt worden. Dit is redelijk voordelig in vergelijking tot de andere 2 materialen. Een voordeel van polycarbonaat is dat het UV-straling en infraroodstraling tegenhoudt, waardoor de meubels die eronder staan niet verkleuren. Daarnaast is kunststof licht van gewicht, waardoor je minder steunpalen nodig hebt en dus voordeliger uit bent. De prijzen van een pergola van polycarbonaat liggen tussen de € 800 en € 2.000.

Aluminium: Een materiaal dat vaak voor moderne pergola’s wordt gebruikt is het lichte maar sterke aluminium. Aluminium pergola’s kosten in verhouding tot de andere 2 materialen vaak het meest. Een groot voordeel van aluminium is dat het geen onderhoud nodig heeft. Daarnaast gaat aluminium lang mee en is het een ecologisch verantwoord product. Een nadeel van aluminium is dat het lastig te bewerken is en je er daarom niet veel van je persoonlijke voorkeuren in kwijt kan. De prijzen van pergola’s van aluminium liggen tussen de € 1.300 en € 5.000.

Keuze 2: Wil je een vrijstaande of aan de muur bevestigde pergola?

Een pergola kan vrijstaand zijn, of tegen de muur bevestigd worden. Een vrijstaande pergola, ook wel ‘stand alone pergola’ genoemd, heeft 4 poten en kan overal in je tuin worden geplaatst. Een pergola die aan de muur wordt bevestigd heeft 2 poten en de andere kant zit aan de muur vast. Een vrijstaande pergola is meestal iets duurder dan een pergola die aan de muur vast zit.

Keuze 3: Waarmee wil je het dak bedekken?

Veel mensen laten de bovenkant van de pergola gewoon open, maar je kunt ook een pergola met doek of met glas bedekken. Veelgebruikte soort doeken zijn waterdichte harmonicadoeken. Ze zorgen ervoor dat jij en je meubels droog blijven bij een kleine regenbui en zorgen daarnaast ook voor meer schaduw. Glas kan worden gebruikt voor pergola’s die aan de muur bevestigd zitten. Glas zorgt voor veel meer licht en houdt geen schaduw tegen. Een pergola met glas is duurder dan met doek, maar heeft ook een veel strakkere uitstraling.

keuze 4: Extra opties

De onderstaande keuzes zijn niet noodzakelijk, maar kun je toepassen om de pergola meer naar jouw wens te maken.

ProductGemiddelde prijsWaarom?
Klimopbegroeiing€ 20 - € 45 per 150 cmZorgt voor een groenere en natuurlijkere uitstraling.
Andere kleur laten spuiten€ 70 - € 100Kan alleen bij houten pergola’s.

Vind de beste deal

De laatste bespaartip is alvast heel makkelijk in de praktijk te brengen, omdat je hier gemakkelijk en snel offertes kan aanvragen. Al binnen 48 uur krijg je offertes binnen van verschillende aanbieders bij jou in de buurt. De offertes zijn geheel gratis en vrijblijvend. Zorg dat je niet te veel betaalt en vraag de offertes hier aan.

Homedeal bespaartips

Plaatsingskosten zijn te drukken als je aan handige doe-het-zelver bent.

Je hebt wel wat technische kennis en handigheid nodig als je zelf een pergola gaat plaatsen. Als je dit niet hebt, is het verstandiger om het door een vakspecialist te laten plaatsen, maar als je wel handig bent, kun je de plaatsingskosten drukken door het zelf te plaatsen of mee te helpen met het plaatsen.

Let op de materialen

Als je niet al te veel geld wilt uitgeven aan je pergola is het belangrijk dat je de materialen vergelijkt. Een aluminium pergola is meestal het duurst en een pergola van hardhout is duurder dan een pergola van zachthout.

Vergelijk altijd offertes

Pergola’s en de kosten van het plaatsen verschillen per aanbieder. Daarom is het altijd verstandig om hovenier offertes aan te vragen en de verschillende aanbieders te vergelijken. Op die manier zorg je ervoor dat je precies de pergola krijgt die jij wilt en dat je niet teveel betaalt.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden