De beste hovenier deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Hovenier Beukenhaag snoeien

Beukenhaag snoeien

Heb je een beukenhaag die toe is aan een snoeibeurt? Een beukenhaag is een populaire afscheiding voor in de tuin. Om ervoor te zorgen dat je beukenhaag er op zijn best uit blijft zien, is het goed om jaarlijks je beukenhaag te snoeien. Wil je meer weten over de prijzen, mogelijkheden en slimme tips? Lees dan snel verder.

Wat kost het laten snoeien van een beukenhaag?

Een beukenhaag laten snoeien kost je gemiddeld tussen de € 35 en € 55 per uur. Je beukenhaag snoeien lijkt een simpele klus, maar de hovenier heeft de juiste kennis om je beukenhaag mooi en groen te houden. De exacte kosten van een beukenhaag knippen of een beukenhaag terugsnoeien, hangen af van een aantal factoren.

  • Omvang het project
  • Grootte van de haag
  • Speciale wensen die je hebt qua vorm
  • Bereikbaarheid van de haag

Bekijk in onderstaande tabel de gemiddelde kosten voor het laten snoeien of planten van jouw beukenhaag.

WerkzaamhedenGemiddelde kosten
(inclusief btw)
Beukenhaag snoeien€ 35 - € 55 per uur
Beukenhaag laten plantendagdeel € 140 - € 220 excl. planten
Grote beukenhaag laten plantendag € 280 - € 440 excl. planten

Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw project.

Beukenhaag snoeien

Waarom moet je een beukenhaag laten snoeien?

Door je beukenhaag regelmatig te snoeien, zorg je voor een mooi volle, goed dichtgegroeide haag. Een juiste aanpak is belangrijk, anders loop je het risico dat je beukenhaag bruine of kale plekken krijgt. Door je tuinonderhoud te laten doen door een hovenier, weet je zeker dat je haag mooi stevig en compact blijft. Er zijn verschillende redenen waarom een beukenhaag snoeien heel belangrijk is.

  • Je haag blijft gezond en maakt gemakkelijk nieuwe blaadjes aan
  • Je haag blijft goed dicht met het oog op privacy
  • Je haag is strak, goed in model en woekert niet

Wanneer snoei je de beukenhaag?

Als je een beukenhaag laat planten, is het slim om relatief snel de beukenhaag licht te snoeien. Door de toppen van je beukenhaag te snoeien, slaat de haag beter aan. Wanneer mag je echt je beukenhaag snoeien? Doe dit bij voorkeur in mei of juni, maar uiterlijk voor de langste dag of 21 juni. De blaadjes groeien daarna nog een stukje aan, zodat je beukenhaag lekker vol blijft. Wanneer je een beukenhaag laat snoeien voor de tweede keer, is het aan te raden dit aan het einde van de zomer te doen. Snoei je beukenhaag nooit in de winter, in verband met vorst. Zijn tuinieren en beukenhagen snoeien niet jouw ding? Dan is het om de tuin toch mooi te houden de moeite waard om een tuinman te zoeken om je tuin zomer- en winterklaar te maken.

Beukenhaag zelf snoeien

Een beukenhaag snoeien: Tips

Voordat je aan de slag gaat met je beukenhaag snoeien, is het slim om je eerst in te lezen. Zo weet je precies waar je op moet letten en waar een hovenier op let.

Snoei jonge beukenhagen flink terug

Is je beukenhaag flink gegroeid en is het tijd voor een flinke snoeibeurt? Net zoals bijvoorbeeld de buxus, is een beukenhaag flink terugsnoeien geen probleem.
De beukenhaag snoeien tot op de stam is niet aan te raden, omdat hij dan niet goed meer herstelt. Het is belangrijk om jonge hagen in de eerste jaren steeds goed terug te snoeien, zodat ze mooi vol zijn. Terugsnoeien tot maximaal de helft van de grootte van de plant bevordert groei en volheid. Bemest je beukenhaag ook om de plant weer te laten aansterken.

Zorg voor een strakke beukenhaag

Wanneer je je beukenhaag snoeit, is het mooi als het een strakke haag is. Hoe doe je dit? Span bijvoorbeeld een touw langs je te snoeien beukenhaag. Nu vorm jij of de hovenier makkelijk een strakke beukenhaag die echt een aanwinst is voor je tuin.

Gebruik scherp materiaal

Als de hovenier je beukenhaag snoeit, gebruikt hij of zij altijd scherp gereedschap van hoge kwaliteit. Dit geldt voor elektrische heggenscharen, maar ook voor de ouderwetse heggenschaar. De regel stelt dat je met een elektrische heggenschaar mooier resultaat krijgt. Een scherpe schaar zorgt er ook voor dat je de takken recht afsnijdt en zo blijft je beukenhaag mooier. Daarnaast is het ook belangrijk om van boven naar onderen te snoeien, zodat de takken van de beukenhaag op de grond vallen.

Tips voor het vinden van een hovenier

Is tuinieren niet jouw passie en zie je het snoeien van de beukenhaag niet zitten? Schakel dan een hovenier in om dit voor je te doen. Zo ben je gegarandeerd van goed resultaat en geniet je altijd van een prachtig onderhouden tuin en beukenhaag.

Let op keurmerken

Schakel je een vakspecialist in voor het snoeien van de beukenhaag en ben je op zoek naar een tuinman? Om ervoor te zorgen dat je een echte vakspecialist inhuurt, is het slim om te checken of de hovenier aangesloten is bij bepaalde keurmerken.

Combineer verschillende tuinprojecten

Is je beukenhaag toe aan een snoeibeurt? Dan is het waarschijnlijk ook tijd om iets aan andere delen van je tuin te laten doen. Denk bijvoorbeeld aan het opnieuw inzaaien van het gras, een boom kappen of het vernieuwen van je beplanting. Door meerdere projecten te combineren, ben je vaak voordeliger uit bij de hovenier. Je betaalt namelijk maar een keer voorrijkosten en je geniet daarna van een prachtige tuin.

Vergelijk offertes

Voordat je kiest voor een hovenier, is het verstandig om verschillende hovenier offertes te vergelijken. Zo weet je precies wat er bij de werkzaamheden is inbegrepen tegen welke prijs. Bepaal aan de hand van de offertes welk hoveniersbedrijf het best bij jou past.

Vind de beste deal

Wil jij je beukenhaag laten snoeien door een tuinman? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van verschillende tuinmannen bij jou in de buurt. Je ontvangt binnen 2 werkdagen de offertes en daarna ga je aan de slag met het vergelijken. Zo weet je precies wat elke hovenier aanbiedt en kies je makkelijk voor de hovenier die het best past bij jouw project.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden