De beste dakwerker deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Dakwerken Kosten dakpannen vervangen

Kosten dakpannen vervangen

Minimale kosten
€ 1.450
Gemiddelde kosten
€ 6.875
Maximale kosten
€ 12.300
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 5.640 - € 8.115

Wist je dat dakpannen vervangen een positief effect heeft op de waarde van je huis? Door je oude of beschadigde pannendak te laten vervangen, is je huis namelijk weer jaren water- en windbestendig. Om jou de beste keuze te laten maken, heeft Homedeal alle opties en kosten voor het vervangen van je dakpannen op een rij gezet. Daarnaast geven we enkele bespaartips, zodat je nooit te veel betaalt.

Wat kost dakpannen vervangen?

Dakpannen vervangen is een arbeidsintensief project en gaat vaak gepaard met het plaatsen van nieuw isolatiemateriaal. Daarnaast is het ook mogelijk je dakpannen te laten impregneren. Door deze coating geniet je langer van je nieuwe dakpannen. Om je een beeld te geven van de kosten die gemaakt worden, zie je hieronder de totale kosten voor het laten vervangen van 60m² pannendak. Dit is het gemiddelde dakoppervlak van een rijtjeshuis in België.

WerkzaamhedenSoort dakpanPrijs
Dakpannen verwijderen en vervangenBeton€ 3.100 - € 3.500
Dakpannen verwijderen en vervangenKeramisch€ 4.000 - € 4.400
Dakpannen verwijderen, vervangen en coatenKeramisch€ 5.200 - € 5.500

Dakpannen vervangen met extra voordeel

Iedere vakspecialist hanteert zijn eigen prijzen voor het vervangen van dakpannen. Wil je zeker weten dat je een eerlijke prijs betaalt? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 specialisten in jouw omgeving. Binnen 48 uur heb je de prijsinformatie in handen. Leg de offertes naast elkaar en zie in één oogopslag bij welke specialist je de beste deal krijgt.

Prijsvoorbeelden

In de prijzentabel zie je de verschillende mogelijkheden en bijbehorende prijzen. Wil je meer weten over deze opties voor het vervangen van je dakpannen? Bekijk hieronder 3 handige prijsvoorbeelden.

Zo goedkoop mogelijk: Is het echt nodig om je oude dakpannen te vervangen, maar wil je dit zo goedkoop mogelijk doen? Kies dan voor een betonnen dakpan. Je dakpannen vervangen kost dan gemiddeld €3.100 à €3.500.

Duurzame keuze: Door het laten plaatsen van keramische dakpannen kies je voor een duurzame optie die nog jaren meegaat. De prijs voor het laten plaatsen van deze dakpannen ligt dan ook hoger dan die van de betonnen variant. De totale kosten komen neer op €4.000 à €4.400.

Alles-in-een: Het is ook mogelijk om je dakpannen extra te beschermen door middel van een coating. Naast de beschermende laag kan er ook gekozen worden om een kleur toe te voegen aan de coating. Het gehele project kost dan €5.200 à €5.500.

Welke keuzes bepalen de kosten van dakpannen vervangen?

Bij het vervangen van je pannendak zijn er verschillende keuzes te maken. Iedere keuze heeft invloed op de uiteindelijke totaalprijs van je project. Hieronder nemen we alle keuzes stap voor stap door.

Keuze 1: Soort dakpan

Keramische dakpan: deze dakpan gemaakt van gebakken klei zie je op de meeste Belgische daken. Doordat dit een arbeidsintensief product is, ligt de prijs hoger dan een betonnen variant. Echter gaat een keramische dakpan langer mee en is de kans op mos en algen vele malen kleiner. De prijs voor het laten plaatsen van keramische dakpannen bedraagt ongeveer €60 per vierkante meter.

Betonnen dakpan: met een prijs van ongeveer €50 per vierkante meter, is het een goedkopere oplossing dan de keramische dakpan. Deze dakpannen worden ook wel sneldekpan genoemd omdat ze vaak groter zijn dan keramische dakpannen en het dus minder tijd kost om er een dak mee te bedekken. Echter gaat de betonnen variant minder lang mee dan keramische dakpannen omdat ze gevoelig zijn voor mos en algen.

Keuze 2: Isolatie

Het is mogelijk om tijdens het dakpannen vervangen isolatie te laten plaatsen. Dakisolatie zorgt voor minder warmteverlies en dus een lagere energierekening. Afhankelijk van het type isolatiemateriaal ben je tussen de €20 à €30 per vierkante meter extra kwijt. Kijk voor het plaatsen van dakisolatie altijd even of je binnen een subsidieregeling valt.

Keuze 3: Coaten

Ook het coaten van je pannendak zorgt voor minder warmteverlies. Daarnaast zorgt de beschermlaag voor een glad oppervlak waardoor mos en algen minder kans krijgen om zich te vestigen op je dak. Het laten coaten van je nieuwe dak gaat prima samen met het dakpannen vervangen en kost ongeveer €20 per vierkante meter.

Vind de beste deal

Benieuwd naar wat dakpannen vervangen in jouw geval zou gaan kosten, en wat dakwerkers voor jou kunnen betekenen? Via Homedeal vraag je gratis en vrijblijvend offertes aan van specialisten bij jou in de buurt. Vergelijk verschillende bedrijven en bespaar op de kosten. Kijk bij het ontvangen van je offertes goed naar het aantal jaar garantie dat je krijgt. Normaliter krijg je meer dan 15 jaar garantie op je nieuwe pannendak. Vraag dus nu offertes aan die aansluiten op je specifieke wensen en wees altijd verzekerd van de beste deal!

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Woon je in een twee-onder-een-kapwoning of rijtjeshuis? Vergeet dan niet je buren te informeren over je plannen. Kan een specialist de dakpannen vervangen bij meerdere huizen tegelijk op dezelfde locatie, dan is het mogelijk dat een kwantumkorting afgesproken kan worden. Hierdoor bespaar jij nog meer op het laten vervangen van je pannendak.

Gebruikte dakpannen

Het is mogelijk om zelf het materiaal aan te leveren. Je kunt er dus ook voor kiezen om gebruikte in plaats van nieuwe dakpannen te gebruiken. Let hierbij wel op de kwaliteit en kleurverschillen tussen de dakpannen. Er zijn verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in het gebruik van tweedehands dakpannen. De kans op het aanschaffen van slechte dakpannen is bij deze bedrijven klein.

Dakpannen bewaren

Zorg altijd dat je na het laten vervangen van je dakpannen een aantal extra pannen overhoudt. Mocht er ooit een beschadiging plaatsvinden, dan vervang je deze gemakkelijker met de juiste dakpan. Hierdoor je dus dat je dit met een andere kleur moet doen.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden