De beste dakwerker deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Dakwerken Dakbedekking schuur

Dakbedekking schuur

Minimale kosten
€ 400
Gemiddelde kosten
€ 1.200
Maximale kosten
€ 2.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.000 - € 1.400

Na al die jaren trouwe dienst wil je de dakbedekking van de schuur vervangen. Weersomstandigheden beschadigen dakbedekking in de loop der jaren en vernieuwen is dan noodzakelijk. Om te weten wat je kan verwachten qua kosten en mogelijkheden, wil je een duidelijk overzicht. Homedeal zet alles voor jou op een rij, zodat je weet waar je aan toe bent.

Wat kost de dakbedekking van een schuur?

Het dak van je schuur beschermt de inhoud van je schuur in weer en wind. Als de staat van de dakbedekking op je schuur niet meer voldoet, wil je de dakbedekking van je schuur vervangen. De prijs voor dakbedekking op je schuur hangt onder andere af van het soort dakbedekking dat je kiest. De meest populaire dakbedekkingen voor schuren zijn bitumen, EPDM en PVC. Dit omdat schuurdaken in de meeste gevallen plat zijn. Als je schuur een hellend dak heeft, wordt er in de meeste gevallen gekozen voor dakpannen. Om je een idee te geven van de kosten voor dit project, zie je hieronder de gemiddelde kosten voor dit project. Hierbij is uitgegaan van een dak van 15 m2, de gemiddelde oppervlakte van een schuur in België.

Soorten dakbedekkingGemiddelde kosten
(inclusief btw en arbeid)
Gemiddelde levensduur
Bitumen€ 85025 jaar
EPDM€ 1.00040 jaar
PVC€ 1.40040 jaar
Dakpannen€ 1.80050 jaar

Ga voor de beste deal

Is je schuur toe aan een nieuwe dakbedekking? Dan is het verstandig om deze bijtijds te vervangen, om erger te voorkomen. Maar je wil natuurlijk niet de hoofdprijs betalen voor dit project. De oplossing: Vraag gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan die zijn gemaakt op basis van jouw project. De mensen die je voorgingen hebben ondervonden dat je door het vergelijken van offertes bespaart op de kosten van het vervangen van de dakbedekking op de schuur.

Prijsvoorbeelden dakbedekking schuur

Zo voordelig mogelijk:

Bij bitumen is het een mogelijkheid om een nieuwe laag over de bestaande laag bitumen aan te brengen. Dit scheelt in de kosten, omdat de oude laag niet verwijderd hoeft te worden. De gemiddelde prijs voor het aanbrengen van een nieuwe laag bitumen op een dak met een oppervlakte van 15 m2 is € 500. Bitumen dakbedekking gaat gemiddeld 20 jaar mee.

Dakbedekking veranderen:

Wil je de dakbedekking op je schuur vervangen door een andere soort dakbedekking? Veel mensen kiezen ervoor om hun bitumen te laten vervangen door EPDM dakbedekkingen. Dit project kost je gemiddeld € 1.500 bij een dak oppervlakte van 15 m2.

Welke keuzes bepalen de prijs van schuur dakbedekking?

Keuze 1: Soort dakbedekking

Het soort dakbedekking die je kiest voor op je schuur, bepaalt grotendeels de totale prijs van je project. Zie onderstaand de soorten dakbedekkingen waar je uit kunt kiezen, inclusief prijzen en levensduur. 

Type dakbedekkingGemiddelde prijs per m2
(inclusief arbeid en btw)
Gemiddelde levensduur
Bitumen€ 4520 jaar
EPDM€ 6540 jaar
PVC€ 8040 jaar
Dakpannen€ 8550 jaar
Groendak€ 7540 jaar

Keuze 2: Isoleren

Gebruik je je schuur als leefruimte, bijvoorbeeld als studio of kantoor? Dan is het verstandig om het dak van je schuur te laten isoleren. Zo behoud je de warmte in de schuur en gaat er weinig warmte verloren. Ook als je je schuur niet verwarmt en gebruikt als leefruimte, is isoleren aan te raden. Isolatie voorkomt dat schimmels en roest vat op je schuur krijgen. Isolatie houdt kou en nattigheid buiten, waardoor je schuur langer meegaat en er minder reparaties nodig zijn. Het laten isoleren van je schuurdak kost gemiddeld € 45 per m2. Dat betekent dat je in totaal gemiddeld € 750 betaalt voor de isolatie van jouw schuurdak

Keuze 3: Locatie

Kies je voor een dakdekkersbedrijf bij jou uit de buurt of een landelijk bedrijf? Dakdekkersbedrijven bij jou uit de buurt hoeven een minder grote afstand af te leggen naar jouw schuur toe en daarmee bespaar je op de voorrijkosten.

Keuze 4: Extra opties

Als je de dakbedekking van je schuur vervangt, zijn er een aantal extra opties waarmee je de levensduur en kwaliteit gaat verbeteren. 

OptieGemiddelde prijs
(inclusief arbeid en btw)
Coaten tegen mos en algen€ 20 per m2
Dakgoten vervangen€ 25 - € 28 per meter
Zonnepanelen€ 560 per stuk

Vind de beste deal

Ga je de dakbedekking van je schuur vervangen? Het is verstandig om te starten met meerdere offertes naast elkaar te leggen, zodat je een goed beeld hebt van de exacte prijzen voor jouw project. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang binnen twee werkdagen tot wel 6 offertes van dakdekkersbedrijven bij jou uit de buurt. Door offertes te vergelijken, kies je de beste deal en bespaar je op je project. 

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Is de dakbedekking van je huis ook aan vernieuwing toe, of kan de schuur van je buren ook nieuwe dakbedekking gebruiken? Als een dakdekker meerdereprojecten in één keer kan doen op dezelfde locatie, dan is de kans groot dat je met de dakdekker een kwantumkorting kan afspreken.

Zorg voor extra dakbedekking

Zorg dat je altijd meer dakbedekking bestelt dan dat er nodig is voor op het dak van je schuur. Bij beschadigingen, heb je altijd extra dakbedekking achter de hand die hetzelfde zijn als de huidige. Daarnaast krijg je vaak korting als je veel in één keer afneemt, dit is dan ook goedkoper dan het los bestellen

Verwijder zelf de oude dakbedekking

Ben je handig en niet bang om de handen uit de mouwen te steken? Verwijder dan zelf de oude dakbedekking en het eventuele grind dat erop ligt. Dit hoeft de dakdekker dan niet meer te doen, wat scheelt in de uren en dus in de totaalprijs. Voer de oude dakbedekking ook zelf af, wanneer een dakdekkersbedrijf dit doet, rekenen zij hier geld voor.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden