De beste dakwerker deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Dakwerken Nieuw dak

Nieuw dak

Minimale kosten
€ 800
Gemiddelde kosten
€ 5.100
Maximale kosten
€ 18.600
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 4.200 - € 6.000

Heb je net een huis gekocht en moet er een nieuw dak op? Of is het dak van je huidige huis aan totale vervanging toe? Dan wil je een overzicht met alle kosten en mogelijkheden. Homedeal heeft alle informatie overzichtelijk voor je gemaakt, zo weet je wat je kan verwachten bij dit project.

Wat kost een nieuw dak?

Nieuwe dakbedekking op je hellende of platte dak kost € 75 per m2 tot € 150 per m2, inclusief, weghalen oude dakbedekking, materiaal en btw. In de fundering van je dak toe aan vervanging, dan stijgen de prijzen snel maar die kosten zijn per situatie zeer uiteenlopend.

Hoe hoog de prijs ligt hangt af van de conditie van je dak, de gekozen dakbedekking, of je isolatie wilt en de bereikbaarheid van het dak. Hou er rekening mee dat als de draagconstructie van het dak wordt aangepast of het dak groter wordt, dat je een vergunning moet aanvragen. Bekijk in dit artikel gemiddelde prijzen voor het laten plaatsen van een nieuw dak, uitgegaan van een dak van 50 m2. Dit is het gemiddelde dakoppervlak in België.

Type dakGemiddelde kosten bij een dak van 50 m2
(inclusief arbeid en btw)
Plat
Bitumen€ 2.300
EPDM€ 3.300
PVC€ 4.000
Schuin
Dakpannen€ 4.300
Riet€ 4.300

Vind de voordeligste prijs

Ga jij voor een nieuw dak? Dan wil je waarschijnlijk graag een overzichtelijke specificatie van alle kosten voor dit project voor jouw situatie. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 dakdekkersbedrijven bij jou uit de regio. De offertes heb je binnen 2 werkdagen in huis. Door offertes te vergelijken, bespaar op de kosten van een nieuw dak.

Nieuw dak

Prijsvoorbeelden

Zo goedkoop mogelijk:

Wil je zo min mogelijk geld uitgeven aan je nieuwe dak? Ga dan bij een plat dak voor een bitumen dakbedekking, dit is de goedkoopste optie voor een plat dak. De kosten de dakbedekking van je nieuwe dak zijn dan gemiddeld € 2.300. Kies bij een schuin dak voor betonnen dakpannen, deze zijn per m2 € 10 goedkoper dan de keramische variant. Hiermee ben je gemiddeld € 2.500 kwijt en bespaar je € 500.

Duurzaam:

Door ervoor te kiezen om een duurzaam nieuw dak te laten plaatsen, geef je terug aan het milieu. Bij een schuin dak kies je dan keramische dakpannen. Deze dakpannen zijn duurzaam, doordat ze beter bestand zijn tegen zware weersomstandigheden en in het algemeen een langere levensduur hebben dan betonnen dakpannen. De kosten voor dit project zijn ongeveer € 4.600 bij een dakoppervlak van 50 m2. Bij een plat dak kies je voor EPDM dakbedekking. Deze dakbedekking heeft een levensduur van 50 jaar en is een geschikte ondergrond om een groendak op te plaatsen. Bij een dakoppervlakte van 50 m2 zijn de gemiddelde kosten € 3.300.

Warmte weren:

Bij platte daken is er mogelijkheid om in plaats van de standaard zwarte dakbedekking voor de kleur wit te kiezen. Witte dakbedekking reflecteert de zon, waardoor het minder warm op je dak wordt en in de zomermaanden dus koeler blijft in huis. Daarnaast wordt de dakbedekking minder aangetast door de zon en daardoor verleng je de levensduur met gemiddeld 20 jaar. Witte dakbedekking heeft geen meerprijs en je nieuwe zal dus tussen de € 2.300 en € 4.000 kosten.

Wat bepaalt de prijs van een nieuw dak?

Ga je voor een nieuw dak, dan kom je voor verschillende keuzes te staan. Zie onderstaand welke keuzes en wat de invloed is op de kosten.

Keuze 1: Materiaal

Een plat dak plaatsen is goedkoper dan het plaatsen van een schuin dak. Dit komt door het aantal arbeidsuren en de kosten van het materiaal voor het nieuwe dak. Hieronder vind je een overzicht van verschillende dakbedekkingen en de bijbehorende prijzen.

Type dakbedekkingGemiddelde kosten per m2
(inclusief arbeid en btw)
Gemiddelde levensduur
Bitumen€ 4520 jaar
EPDM€ 6540 jaar
PVC€ 8040 jaar
Riet€ 8525 jaar
Dakpannen€ 8550 jaar

Keuze 2 : Isolatie

Als je isolatiemateriaal aanbrengt onder je nieuwe dak, help je het milieu en bespaar je op je energierekening. Wist je dat zonder isolatie wel 30% van de warmte in je huis verloren gaat via het dak? De kosten van isolatiemateriaal zijn gemiddeld € 45 per m2, dit bedrag verdien je in 4 tot 6 jaar terug. Doordat het nieuwe dak groter wordt door het isolatiemateriaal, kan het zijn dat er een vergunning voor nodig is. Informeer daarnaast naar subsidies voor het isoleren van je nieuwe dak. Met name voor het isoleren van oudere huizen geven gemeentes vaak subsidie.

Keuze 3: Locatie

Kies je voor een landelijk dakwerkbedrijf, of een bedrijf bij jou uit de buurt? Een landelijk bedrijf heeft vaak een grotere naamsbekendheid, maar rekent hoge voorrijkosten. Een dakwerkbedrijf bij jou in de regio hoeft minder ver te reizen naar jouw woning en daardoor heb je lagere voorrijkosten.

Ook ligt het uurloon van dakwerkers in de provincie lager dan het uurloon van dakwerkers in de grote steden. In grote steden wordt er meer beroep gedaan op dakwerkbedrijven en daardoor voeren ze een hogere prijs. Hieronder vind je het gemiddelde uurloon dat een dakwerker rekent voor een nieuw dak:

Stad€ 30 - € 45
Provincie€ 25 - € 40

Keuze 4: Extra opties

Bij een nieuw dak zijn er een aantal extra’s waarmee je je dak verder kan verbeteren. Deze opties zijn niet verplicht, maar vaak wel handig. Hieronder zie je de meest interessante opties op een rijtje:

OptieGemiddelde prijs
(inclusief btw en arbeid)
Isoleren€ 45 per m2
Coaten dakpannen€ 20 per m2
Groendak€ 75 per m2
Zonnepanelen€ 560 per stuk

Vind de beste deal

Ben je van plan om een nieuw dak op je huis te laten plaatsen en heb je nu een goed overzicht van de kosten en mogelijkheden? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang tot wel 6 offertes binnen 2 werkdagen van bedrijven bij jou uit de regio. Maak de beste deal en bespaar tot wel 40% op jouw project.

Homedeal bespaartips

Samen een nieuw dak

Is het dak van de buren ook aan vernieuwing toe? Informeer of zij geïnteresseerd zijn in het samen vernieuwen van jullie dak. Zo deel je de voorrijkosten en ook de huur van het materiaal. Ook kunnen er dan grotere hoeveelheden materiaal worden ingekocht, waardoor je vaak kwantumkorting ontvangt.

Extra dakpannen

Zorg ervoor dat er meer dakpannen worden geleverd dan dat er nodig zijn op je nieuwe dak. Zo heb je altijd dakpannen over voor het moment dat er een aantal op je dak beschadigd raken. Door veel in te kopen ontvang je vaak kwantumkorting. Zo profiteer je van de kwantumkorting en kan je de kapotte dakpannen gemakkelijk vervangen.

Lokaal bedrijf

Ga voor een lokaal dakdekkersbedrijf om te besparen op de voorrijkosten. Een groot dakdekkersbedrijf zal hoge voorrijkosten rekenen door de afstand die ze naar jouw woning moeten afleggen. Als je voor een lokaal bedrijf kiest, zal de af te leggen afstand korter zijn en dus de voorrijkosten lager. Lokale bedrijven rekenen vaak maar € 0.35 per kilometer.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden