De beste dakwerker deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Dakwerken Dakreparatie

Dakreparatie

Minimale kosten
€ 150
Gemiddelde kosten
€ 1.100
Maximale kosten
€ 3.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 900 - € 1.300

Door weersomstandigheden en ouderdom ontstaat er schade aan je dak, zoals bijvoorbeeld een daklekkage. Wil je een dakreparatie laten uitvoeren? Dan wil je wel eerst een duidelijk overzicht van de kosten en mogelijkheden voor dit dakherstel. Lees in dit artikel alle informatie op een rijtje, zodat je weet waar je aan toe bent bij dit project.

Wat kost een dakreparatie?

Het is belangrijk om een dakreparatie goed en bijtijds uit te voeren om grotere schade te voorkomen. Er zijn meerdere factoren die de kosten van een dakreparatie bepalen, zoals onder andere de omvang en de aard van de schade. Om je een idee te geven van de kosten van een dakreparatie, zie je hieronder een overzicht van de gemiddelde kosten.

Soort reparatieGemiddelde prijs per m2, inclusief btw en arbeid
Reparatie hellend dak
Dakreparatie met dakpannen€ 130 - € 210
Dakreparatie met leien€ 320 - € 420
Overzetdak€ 50 - € 60
Reparatie plat dak
Dakreparatie met bitumen€ 260 - € 285
Dakreparatie met EPDM€ 255 - € 280

Bespaar op je dakreparatie

Bij een daklekkage, wil je zo snel mogelijk een dakwerker die je dak komt repareren. Wil je de beste keuze maken en geld besparen? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang tot wel 6 offertes van verschillende dakwerkbedrijven bij jou uit de buurt. Vergelijk de verschillende offertes en bespaar zo op de kosten van jouw project.

Prijsvoorbeelden dakreparatie

De prijs van een project is van meerdere factoren afhankelijk, onder andere van de grootte en moeilijkheid. Om je een idee te geven van de kosten voor diverse dakreparaties, vind je hieronder prijsvoorbeelden.

Nieuw leien:

Is het leien op jouw dak toe aan een reparatie? Voor dit project liggen de kosten gemiddeld tussen de € 3.200 en € 4.200, hierbij wordt uitgegaan van een reparatie van 10 m2

Beschadigd bitumen:

Bitumen dakbedekking gaat lang mee, maar ook dit materiaal heeft wel eens een reparatie nodig. Wanneer je je bitumen laat repareren en het oppervlak 7m2  is, ben je gemiddeld tussen de € 1.800 en  € 2.000 kwijt. 

Welke keuzes bepalen de prijs van een dakreparatie?

Bekijk welke keuzes invloed hebben op de totale kosten van je dakreparatie.

Keuze 1: Soort dakbedekking

De prijzen van verschillende soorten dakbedekkingen lopen uiteen, door het verschil in materiaal. Mocht er na een reparatie voor een deel nieuwe dakbedekking nodig zijn, is het fijn om een overzicht te hebben van de prijs per dakbedekking.

Type dakbedekkingGemiddelde kosten per m2
(inclusief arbeid en btw)
Bitumen€ 45
EPDM€ 65
Dakpannen€ 85

Keuze 2: Locatie

Het uurloon van dakdekkers buiten steden ligt lager dan dat van dakdekkers die werken in steden. Dit heeft onder andere te maken met de mate waarop er beroep wordt gedaan op dakwerkbedrijven in de steden. Hieronder zie je het gemiddelde uurloon van een dakdekker van binnen en buiten steden.

LocatieGemiddeld uurloon
(inclusief btw)
Binnen de stad€ 40 - € 80
Buiten de stad€ 30 - € 55

Keuze 3: Extra opties

Bij je dakreparatie zijn er een aantal opties waar je voor kan kiezen om je dak te verbeteren en de levensduur te verlengen. 

Vind de beste deal

Heeft de harde wind ervoor gezorgd dat je dak beschadigd is geraakt? Dan is een dakreparatie wat jij nodig hebt, en hier wil je natuurlijk de exacte prijs voor weten. Vraag bij ons gratis en vrijblijvend offertes aan van tot wel 6 dakdekkersbedrijven bij jou uit de buurt. Binnen 2 werkdagen ontvang je de prijzen in huis. Zo vergelijk je gemakkelijk prijzen en kies je de deal die het beste bij je past. Het beste hiervan? Je bespaart zo op de totale prijs van je dakreparatie en dit geld kan je gebruiken om je huis verder mee op te knappen.

Homedeal bespaartips

Laat je dak controleren

Als je dakdekker langskomt voor een reparatie, is het verstandig om meteen je gehele dak te laten controleren op eventuele andere zwakke plekken. Door dit te doen ben je op tijd bij beginnende lekkages en voorkom je hoge onkosten. Door een dakdekker één keer te laten komen voor het uitvoeren van meerdere reparaties, bespaar je op voorrijkosten. Hierdoor is het ook mogelijk om een korting af te spreken voor het aanleveren voor het materiaal. Deze korting verschilt per bedrijf.

Tref voorbereidingen

Door zelf voorwerk te doen, neem je de dakdekker werk uit handen en bespaar je op de kosten. Het bladvrij maken van je dak is hier een voorbeeld van. Dit hoeft de dakdekker nu niet meer te doen en scheelt in het aantal arbeidsuren.

Onderhoudsabbonnement

Bij dakdekkersbedrijven is het vaak mogelijk om een onderhoudsabonnement af te sluiten. Afhankelijk van de duur van dit abonnement, krijgt je dak een periodieke controle om zeker te weten dat alles nog naar behoren is en er niets lekt of beschadigd is.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden