De beste dakwerker deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Dakwerken Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking

Minimale kosten
€ 500
Gemiddelde kosten
€ 1.850
Maximale kosten
€ 3.200
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.515 - € 2.185

Wist je dat de keuze voor een bitumen dakbedekking veel voordelen met zich mee brengt? Zo is bitumen niet alleen waterdicht en ijzersterk, het is ook nog eens erg duurzaam. Er wordt namelijk vaak 15 tot 20 jaar garantie gegeven na het plaatsen van bitumen. Benieuwd naar de kosten die bij het plaatsen van jouw bitumen dakbedekking komen kijken? Lees het in dit overzichtelijke artikel.

Wat kost bitumen dakbedekking?

De kosten voor het laten plaatsen van bitumen dakbedekking liggen tussen de € 40 en € 50 per m2. Bitumen dakbedekking is de meest gebruikte vorm van dakbedekking voor platte daken in België. Daarnaast is het ook toepasbaar op daken met een lichte helling. Bekijk onderstaand de verschillende projecten voor het bitumen dak, inclusief gemiddelde prijzen voor een plat dak van 50m2

WerkzaamhedenTotale prijs
Over oude laag€ 1.200 - € 1.500
Verwijderen en plaatsen€ 1.500 - € 1.900
Luxe afwerking€ 1.800 - € 2.200
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Over oude laag: Wil je een nieuwe bitumen dakbedekking laten plaatsen, maar heb je de oude nog op het dak liggen? Het is mogelijk om de nieuwe dakbedekking over de oude heen te leggen. Een specialist kan direct zien of dit ook bij jouw dak mogelijk is. Zo ja, dan ben je tussen de € 1.200 en € 1.500 kwijt.

Verwijderen en plaatsen: Als het niet mogelijk is om over de oude laag heen te leggen, dan zal deze verwijderd moeten worden voordat het nieuwe bitumen geplaatst kan worden. Het is namelijk belangrijk dat de nieuwe laag goed aan je dak hecht zodat er geen lekken ontstaan. Het laten verwijderen en plaatsen van een bitumen dak kost gemiddeld € 1.500 tot € 1.900.

Luxe afwerking: Heeft je dak veel bochten, hoeken en andere bijzonderheden, dan zal het plaatsen van bitumen dakbedekking meer tijd kosten. Een specialist moet er namelijk voor zorgen dat elke hoek perfect afgesloten wordt. Wil je vervolgens je dak beschermen tegen zon- en windinvloeden door grind op het dak te laten leggen, dan kost het gehele project je in totaal € 1.800 à € 2.200.

Hoe ziet de prijsopbouw van bitumen dakbedekking eruit?

bitumen dakbedekking

Welke keuzes bepalen de prijs van bitumen dakbedekking?

De kosten voor een bitumen dak zijn afhankelijk van een aantal keuzes die je kunt maken. Hieronder lees je verschillende keuzes die allemaal invloed hebben op de uiteindelijke totaalprijs voor de aanleg van bitumen dakbedekking.

Keuze 1: Soort bitumen

Bitumen dakbedekking is verkrijgbaar in 2 soorten:

APP (Atactisch PolyPropyleen): Dit soort bitumen is bij gemiddelde omgevingstemperaturen goed bewerkbaar. Daarnaast heeft het een hoge weerstand tegen veroudering en is het zeer UV-bestendig. Hierdoor zal het minder snel poreus worden dan de andere soort bitumen, SBS genoemd.

SBS (Styreen Butadieen Styreen): Dit is een hoogwaardige kunststof die speciaal wordt vervaardigd. SBS is een kunststof dat zeer elastisch is onder omgevingstemperaturen. Het grote voordeel van SBS bitumen is dat het een grote kleefkracht en elasticiteit heeft. Hierdoor kan het de werking van de ondergrond goed opvangen. Het is echter wel gevoeliger voor UV-stralingen dan APP. SBS is ongeveer 20% duurder dan APP.

Keuze 2: Dikte bitumen

De prijs van een bitumen dak is ook afhankelijk van de kwaliteit en dikte van het materiaal. De meeste dakdekkersbedrijven gebruiken bitumen van 4mm. Vraag hier dus ook naar bij het aanvragen van je dakwerken offertes.

Keuze 3: Grind

Om je bitumen dakbedekking nog beter te beschermen tegen weersinvloeden kun je grind op je dak laten leggen. Hierdoor kunnen zonnestralen het folie niet bereiken en zal het langer meegaan. Daarnaast werkt het grind als een schokdemper tegen regen, waardoor je er binnen minder van hoort. Het laten leggen van grind op je dak kost € 400 à € 500.

Vind de beste deal

Heb je je keuze kunnen maken of wil je liever eerst nog specifiekere informatie ontvangen over het aanleggen van een bitumen dakbedekking? Het maakt niet uit in welke fase je zit, het aanvragen van offertes helpt je verder. Op Homedeal vraag je gratis en vrijblijvend offertes aan bij vakkundige dakdekkers bij jou in de buurt. Het invullen van het formulier kost 2 minuten van je tijd, en binnen 48 uur ontvang je waardevolle prijsinformatie. Ga jij ook voor de beste deal voor een nieuw bitumen dak?

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Grenst je dak aan een ander plat dak? Vraag dan aan de buren of zij ook hun dakbedekking willen laten vervangen. Omdat je dakdekker dan op één locatie verschillende werkzaamheden kan uitvoeren, zullen de totale kosten lager uitvallen dan wanneer de werkzaamheden afzonderlijk gedaan zouden zijn. De dakdekker is namelijk goedkoper uit, waardoor hij een korting kan geven.

Zelf verwijderen

Ben je een handige doe-het-zelver, dan is het mogelijk om zelf je bitumen dak te leggen. Het leggen van een bitumen dak is echter specialistisch werk. Er mogen namelijk geen naden op liggen waar water doorheen kan komen. Je kunt dit dus het beste overlaten aan een erkend dakdekkersbedrijf. Mocht je toch je handen uit de mouwen willen steken, dan kun je het beste beginnen met het verwijderen van de oude dakbedekking. Hierdoor kun je al € 200 tot € 300 besparen op je project.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden