De beste dakwerker deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Dakwerken Dakpannen leggen

Dakpannen leggen

Dakpannen zijn al jarenlang de meest gebruikte soort dakbedekking bij hellende daken. En niet voor niks, dakpannen zijn betrouwbaar en de prijs-kwaliteitsverhouding is erg goed. Wil jij nieuwe dakpannen laten leggen? Lees hier hoe je dit het beste aanpakt.

Kosten dakpannen leggen

Om je een beeld te geven de kosten die horen bij dakpannen leggen, zie je in onderstaande tabel een overzicht met de gemiddelde prijzen. Onderstaande prijzen gelden voor 60 m2 dakoppervlak, wat het gemiddelde is van een dak in België.

WerkzaamhedenSoort dakpan
Gemiddelde prijs
Dakpannen verwijderen en vervangenBeton€ 3.100 - € 3.500
Dakpannen verwijderen en vervangenKeramisch€ 4.000 - € 4.400
Dakpannen verwijderen, vervangen en coatenKeramisch€ 5.200 - € 5.500
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Dakpannen leggen: de soorten

Laat je dakpannen leggen, dan heb je de keuze tussen betonnen en keramische dakpannen. Beide soorten hebben zich door de jaren heen bewezen van hun kwaliteit.

Betonnen dakpannen leggen
Betonnen dakpannen bestaan uit beton dat in een mal gegoten is om het vervolgens uit te laten harden. De meeste betonnen dakpannen worden daarna nog gecoat. Dit zorgt ervoor dat de dakpan gladder wordt, groene aanslag minder kans maakt en dat verlengt de levensduur. De coating laat je aanbrengen in elk gewenste kleur, zodat je niet per se aan een grijs dak vastzit.

Voordelen leggen van betonnen dakpannen:

 • Goedkoopste optie
 • Zetten niet uit en krimpen niet bij temperatuur verschillen

Keramische dakpannen leggen
Keramische dakpannen worden gemaakt van klei uit de Belgische rivieren. Om van klei dakpannen te maken wordt de klei in een mal geperst en in de oven gebakken. Door de verhitting wordt de dakpan goed hard. De meeste keramische dakpannen worden voorzien van een ingebakken glazuurlaag. Dit zorgt voor een lange levensduur en ultieme bescherming. Zo blijft je keramische dak lang mooi.

Voordelen leggen keramische dakpannen:

 • Lange levensduur (50 jaar)
 • Luxe uitstraling

Beide dakpannen bieden andere voordelen, wat de keuze niet makkelijk maakt. Vandaar dat je in onderstaand schema de verschillen ziet.

Soort dakpanVoordelenGemiddelde levensduurGemiddelde prijs per m2, inclusief verwijderen oude dakpannen
Betonnen dakpan- Goede prijs-kwaliteitverhouding
- Zet niet uit bij temperatuur verschillen
30 jaar€ 55
Keramische dakpan- Luxe uitstraling
- Blijft lang moo
50 jaar€ 70

dakpannen leggen

Tips bij dakpannen leggen

Dakpannen leggen is niet iets wat je vaak laat doen, als het goed is maar één keer. Het is daarom belangrijk om de kwaliteit goed in het oog te houden. Bekijk deze 3 tips om voor kwaliteit te gaan.

1. Let op keurmerken
Een goede maatstaf voor het meten van kwaliteit zijn keurmerken. Bij het laten leggen van dakpannen let je op de volgende keurmerken:

 • Dakmeester: Dakdekkersbedrijven met het keurmerk Dakmeester hebben alleen maar gekwalificeerde dakdekkers in dienst en werken met uitstekende materialen.
 • KOMO: Dit keurmerk waarborgt het gebruik van kwalitatieve dakbedekking, wat resulteert in een lange levensduur van je dakbedekking.
 • VCA: VCA is een veiligheidscertificaat. Is je dakdekkersbedrijf dit certificaat bezit dan voldoet dit bedrijf aan strenge eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Zo weet je zeker dat het leggen van je dakpannen volgens de regels gaat.

2. Weet wanneer je je dakpannen moet vervangen
Bekijk je dakpannen zo nu en dan.  Dakpannen vervangen is nodig wanneer:

 • Er 1 of meerdere stuk zijn, dit is het teken dat de rest ook fragiel is geworden
 • Ze poreus zijn geworden
 • Er stukjes dakpan afbreken.
 • Je dakpannen zo vuil zijn dat schoonmaken geen zin meer heeft

Wacht niet te lang met het vervangen van je dakpannen. Een lekkage is namelijk niet direct merkbaar in huis, maar tast ondertussen wel je dakconstructie aan. Voorkom grotere problemen door lekkages en waterschade.

3. Ga na wat voor service het dakdekkersbedrijf je aanbiedt
Om na het leggen van je dakpannen niet voor verrassingen te komen staan check je de aangeboden service van het dakwerkbedrijf. Ga na hoe het zit met garantie, de werkwijze, tijdsplanning, wat er allemaal is inbegrepen bij de afgesproken prijs, isolatie en leg de afspraken die je maakt vast op papier. Door goede voorwaarden te creëren, zorg je dat het dakpannen leggen soepel verloopt en jij weer jarenlang geniet van een veilig dak.

Voordelen nieuwe dakpannen

Uiteraard zorgt je nieuwe pannendak ervoor dat jij en je bezittingen weer optimaal beschermt zijn tegen de Belgische weersinvloeden, maar er zijn meer praktische voordelen waar jij van gaat genieten:

 • Dakpannen gaan een leven lang mee;
 • Dakpannen zorgen voor een brandveilig thuis;
 • Je hebt weinig omkijken naar dakpannen, ze zijn erg onderhoudsvriendelijk;
 • Dakpannen leggen gaat snel, vaak al binnen 1 dag.

Eenvoudig de kosten voor dakpannen leggen in huis

Dakpannen laten leggen is een project dat moet gebeuren, maar dat wil je uiteraard wel voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Vraag bij Homedeal tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes op van dakdekkers in jouw omgeving. De aanvraag kost maar 2 minuten van je tijd en binnen 48 uur heb je de waardevolle prijsinformatie in huis. Wist je dat door meerdere prijzen te vergelijken je tot wel 40% kunt besparen? Door concurrentie lopen de prijzen flink uiteen, doe hier je voordeel mee en ga voor de beste deal.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden