De beste dakwerker deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Dakwerken Goedkope dakbedekking

Goedkope dakbedekking

Het aanbod in soorten dakbedekking is groot. Hierdoor zit er een flink prijsverschil tussen de verschillende soorten dakbedekking. In dit artikel lees je meer over prijzen, informatie en tips voor de goedkoopste soorten dakbedekking, voor zowel platte als schuine daken.

Plat dak | Schuur en tuinhuis | Schuin dak | Tips

Goedkope dakbedekking met een hoge kwaliteit

Er zijn heel veel soorten dakbedekking. Van hele dure soorten tot goedkope opties. Ook bij dakbedekking geldt vaak de regel: goedkoop is duurkoop. Toch is het mogelijk om een goedkope dakbedekking op het dak te leggen die jouw tientallen jaren beschermt tegen alle soorten weersomstandigheden. Op platte daken is bitumen en EPDM dakbedekking uitstekend voor een zacht prijsje. Op schuren en tuinhuizen zijn shingles en golfplaten geschikt, en hebben een hoge kwaliteit voor een kleine prijs. Goede en goedkope dakbedekking op schuine daken zijn betonnen en keramische dakpannen. Vraag altijd advies aan een dakwerker bij jou in de regio. Zo weet je zeker dat jij de juiste keuze maakt. Lees verder voor uitgebreid informatie over goede goedkope dakbedekking op zowel platte als schuine daken.

Goedkope dakbedekking op een plat dak

De goedkoopste soorten dakbedekking voor platte daken (of licht hellend) zijn bitumen en EPDM. Voor € 45 per m2 plaatst een dakwerker deze dakbedekking op jouw dak. Beide soorten dakbedekking zijn ook uitstekend geschikt voor op een tuinhuis en schuur. Bekijk de vergelijkingstabel voor meer informatie over goedkoop bitumen dakbedekking en EPDM dakbedekking.

Bitumen dakbedekkingEPDM dakbedekking
Prijs per m2
(inclusief plaatsing)
€ 45€ 45
Levensduur20 jaar40 jaar
OmschrijvingDakleerKunststof dakbedekking
Voordelen– IJzersterk
– Eenvoudig te herstellen
– Lange levensduur
– Milieuvriendelijk
– Naadloze constructie; kleine kans op lekkage
– Wortelbestendig
– Eenvoudig te herstellen
Nadelen– Planten en wortels hechten zich aan het bitumen, met eventuele schade als gevolg– Gevoelig voor chloor en het is af te raden te gebruiken in de buurt van zwembaden
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie
Een dak met goedkope dakbedekking

Goedkope dakbedekking voor schuur en tuinhuis

Ben je op zoek naar dakbedekking op je schuur of tuinhuis? Voordat je bitumen dakbedekking gaat kopen of EPDM folie aanbrengt, bekijk dan ook de alternatieve, zoals shingles en golfplaten. Beide zijn goed geschikt als dakbedekking voor tuinhuizen, en zijn niet aanzienlijk duurder dan de goedkope rollen dakleer. Bekijk de vergelijkingstabel voor meer informatie over shingles en golfplaten.

Bitumen shinglesGolfplaten
Prijs per m2
(inclusief plaatsing)
€ 30€ 30
Levensduur20 jaar25 jaar
OmschrijvingDakleien van bitumenPVC
Voordelenconstructies
– Authentieke uitstraling
– Eenvoudig te repareren
– Licht gewicht; geschikt voor lichte constructies
– Snel te plaatsen
Nadelen– Ongeschikt voor daken met een hellingshoek kleiner dan 15°– Minder luxe uitstraling
– Bij eventuele schade moet een groot deel van het dak vervangen worden

Goedkope dakbedekking schuin dak

Dakpannen van beton is de goedkoopste vorm van dakbedekking op schuine daken, vanaf € 50 per m2. Daarnaast heb je ook de keuze uit keramische dakpannen. Deze dakpannen zijn duurder dan betonnen dakpannen, maar gaan langer mee. Beide soorten dakpannen zijn snel te plaatsen en hebben een ruime keuze in verschillende kleuren. Ga je dakpannen kopen? Bekijk de vergelijkingstabel hieronder voor meer informatie over betonnen en keramische dakpannen.

Betonnen dakpannenKeramische dakpannen
Prijs per m2
(inclusief plaatsing)
€ 50€ 60
Levensduur30 jaar50 jaar
OmschrijvingUitgehard cementKlei gebakken op hoge temperatuur
Voordelen– Goedkoper dan keramische dakpannen– Algen en mos hechten niet tot nauwelijks aan keramische dakpannen
Nadelen– Minder lange levensduur dan keramische dakpannen
– Gevoelig voor mosvorming
– Hogere aanschafprijs dan betonnen dakpannen
Vakspecialist bezig met het leggen van een dak

Tips voor goedkope, maar goede dakbedekking

  • Nieuwe dakbedekking over de oude

 Door de nieuwe dakbedekking over de oude laag heen te plaatsen bespaar je geld. Bij sommige soorten dakbedekking, zoals bitumen en EPDM, is het niet nodig om de oude laag eerst te verwijderen. De dakwerker begint gelijk met het leggen van de nieuwe laag. Zo bespaar je op loonkosten en ben je onder de streep goedkoper uit.

  • Kwantum korting

Het is mogelijk om kwantumkorting te ontvangen van dakwerkers. Door in gesprek te gaan met de buren kom je er achter of ook zij geïnteresseerd zijn in het vervangen van dakbedekking. Door samen de daken te vernieuwen is het mogelijk om kosten te delen. Zo is het voor jou en je buren goedkoper om nieuwe dakbedekking te laten plaatsen.

  • Dakwerkbedrijven

 Door verschillende offertes aan te vragen is het mogelijk om dakwerkersbedrijven te vergelijken. Vergelijk niet alleen de prijs maar ook keurmerken, levertijden en garantietermijnen. Zo vind jij de dakwerker met de beste prijs-kwaliteitsverhouding en heb je relatief goedkope dakbedekking.

  • Keurmerken

Binnen de dakwerkbranche zijn er verschillende keurmerken. Bekijk of het dakwerkbedrijf deze keurmerken in handen heeft. Zo weet je zeker dat je te maken hebt met een goede dakwerker. 

Ontdek het goedkoopste dakwerkersbedrijf

Ben jij opzoek naar de goedkoopste dakbedekking van goede kwaliteit? Door offertes van dakwerkbedrijven te vergelijken is dat heel eenvoudig. Vraag hier gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan bij dakwerkers in jouw regio. Vergelijk de offertes en kies de dakwerker met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden