De beste dakwerker deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Dakwerken Prijzen dakgoot vervangen

Prijzen dakgoot vervangen

Minimale kosten
€ 450
Gemiddelde kosten
€ 790
Maximale kosten
€ 1.125
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 645 - € 930

Heeft je dakgoot meerdere beschadigingen of is het verouderd? Dan is het raadzaam om je dakgoot op tijd te laten vervangen. Het lekkende water veroorzaakt namelijk schade aan een houten ombouw. Mochten er alleen kleine beschadigingen zijn, dan is het ook mogelijk om je dakgoot te repareren. In dit artikel lees je alle mogelijkheden en prijzen voor het laten vervangen of repareren van je dakgoot.

Wat kost het vervangen van je dakgoot?

Om je een goed beeld te geven van de kosten zie je drie verschillende opties op een rij. Er wordt uitgegaan van een gemiddeld rijtjeshuis met in totaal 12 meter aan dakgoot. Het plaatsen van de dakgoot is in dit prijzenoverzicht inclusief beugels en 2 regenpijpen:

WerkzaamhedenTotaalprijs
Reparatie dakgoot€ 100 - € 150
Zelf verwijderen en laten plaatsen kunststof dakgoot€ 600 - € 900
Verwijderen en laten plaatsen zinken dakgoot € 800 - € 1.300

Bespaar op de kosten

Iedere woning is anders en de exacte kosten verschillen dan ook per situatie. Wil je gratis en vrijblijvend specifieke prijsinformatie ontvangen voor jouw project? Vraag binnen 2 minuten offertes aan van tot wel 6 specialisten in jouw regio. Binnen 48 uur heb je de exacte prijzen in handen en kies je eenvoudig voor de beste deal. Door het vergelijken van offertes bespaar je op jouw project.

Prijsvoorbeelden

In de prijstabel zie je de gemiddelde kosten voor het vervangen van je dakgoot. Welke prijs is op jou van toepassing? Ontdek het met onderstaande prijsvoorbeelden.

Enkel reparatie: Is je dakgoot lek op enkele plaatsen, dan volstaat reparatie. Het is dan niet nodig om de gehele dakgoot te verwijderen en opnieuw te laten plaatsen. Vaak hoeft alleen één plank van de houten afwerking vervangen te worden of volstaat het met het dicht solderen van enkele scheuren. De totale kosten zullen vaak niet hoger zijn dan € 150.

Technisch aangelegd: Is een volledig nieuwe dakgoot nodig, maar ben je technisch aangelegd? Je kunt al voorwerk doen door zelf je oude dakgoot te verwijderen. Hierdoor bespaar je op de totale kosten. Een deel van de deze kosten zit namelijk in het verwijderen en afvoeren van de oude dakgoot. Kies je voor een kunststof dakgoot, dan komt het kostenplaatje neer op € 600 à € 900.

Alle zorgen uit handen: Door het verwijderen en plaatsen van je dakgoot over te laten aan een specialist, ben je verzekerd van hoge kwaliteit en heb je dus een kleinere kans op fouten. Een erkend dakdekkersbedrijf geeft vaak een garantie van 10 jaar op de plaatsing van je nieuwe dakgoot. Het plaatsen van een zinken dakgoot kost gemiddeld € 800 tot € 1.300.

Hoe ziet de prijsopbouw van het vervangen van een dakgoot eruit?

De kosten voor het laten plaatsen van een dakgoot bestaan niet alleen uit de kosten van de dakgoot zelf. Deze dient namelijk ondersteund te worden door middel van beugels. Ook moet er vaak een regenpijp op aangesloten worden. Kijk dus ook goed naar deze zaken voordat je een vakspecialist zoekt. Zoals in de figuur hieronder duidelijk wordt, is het aandeel arbeidskosten hoog. De kans is dus groot dat je door het vergelijken van offertes veel kunt besparen.

Kostenverdeling prijzen dakgoot vervangen

Welke keuzes bepalen de prijs van een dakgoot?

Op weg naar een nieuwe dakgoot kun je verschillende keuzes maken, die invloed hebben op de uiteindelijke totaalprijs voor de plaatsing van de dakgoot. Die keuzes zie je hieronder uitgewerkt:

Keuze 1: Reparatie of vervanging

Wil je je dakgoot vervangen naar aanleiding van een beschadiging? Kijk dan eerst goed of het niet mogelijk is om je dakgoot te laten repareren. Een kleine beschadiging kan gemakkelijk opgelost worden en dat scheelt een hoop in de kosten. Het kiezen voor alleen het repareren van je dakgoot of houten afwerking, levert je al gauw een besparing op van enkele honderden euro’s.

Keuze 2: Soort dakgoot

Dakgoten komen voor in verschillende soorten en maten. Kies daarom de soort die het beste bij je wensen past:

Soort dakgootPrijsindicatie per meterEigenschappen
Zink€30 - €55- lange levensduur
- luxe uitstraling
Kunststof€25 - €35- onderhoudsarm
- diverse kleuren
Koper€40 - €45- exclusief materiaal
- lange levensduur
Aluminium€30 - €55- slag- en krasvast
- naadloos beschikbaar

Keuze 3: Extra opties

Dakgootlampen of -verlichting: Dit vergroot niet alleen de veiligheid, het laat het huis ook mooier uitkomen. Door dakgootverlichting op de juiste manier te plaatsen kunnen de mooie elementen van je huis extra opvallen. Neem contact op met je vakman en vraag naar de mogelijkheden om dit te verwerken in je nieuwe dakgoot.

Bladvanger: Het wordt aangeraden je dakgoot 1 à 2 keer per jaar schoon te maken. Met veel begroeiing is het verstandig om de dakgoot van je huis zelfs 3 keer per jaar te reinigen. Bescherm je dakgoot op een goedkope manier tegen verstopping, schimmel en ongedierte door een bladvanger te plaatsen. Een bladvanger of bladrooster kost tussen de € 18 en € 22 per 3 meter.

Vind de beste deal

Weet je het zeker of wil je toch nog meer informatie ontvangen? Door het aanvragen van offertes via Homedeal ontvang je specifieke prijzeninformatie zodat je de juiste keuze maakt. Vergelijk de verschillende offertes en bespaar op de kosten. Het invullen van het formulier neemt 2 minuten van je tijd in beslag en binnen 48 uur ontvang je waardevolle prijsinformatie. Ga jij ook voor de beste deal voor het vervangen van je dakgoot?

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Is de dakgoot van de buren ook aan vervanging toe? Overleg dan samen of het mogelijk is om beide dakgoten in één keer aan te pakken. Op deze manier kun je een kwantumkorting afdingen, aangezien de dakgootspecialist hierdoor groter kan inkopen en efficiënter kan werken. Bovendien bespaar je op de voorrijkosten, omdat de specialist maar één keer hoeft te rijden voor beide klussen.

Handen uit de mouwen

Het is mogelijk om zelf je handen uit de mouwen te steken. Door zelf je oude dakgoot alvast te verwijderen bespaar je zowel op arbeidskosten als het afvoeren van het materiaal. Kijk ook altijd naar de waarde van het oude materiaal, bijvoorbeeld als het om koperen dakgoten gaat. De prijs van koper is namelijk de laatste jaren zeer hoog. Ding een korting af als je het aan de dakgootspecialist meegeeft.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden