De beste dakwerker deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Dakwerken Nieuwe dakbedekking over oude

Nieuwe dakbedekking over oude

Is jouw plat dak toe aan nieuwe dakbedekking? Door nieuwe dakbedekking over de oude te plaatsen profiteer jij snel en relatief voordelig weer van een uitstekend beschermend dak boven je hoofd. Lees op deze pagina meer over nieuwe dakbedekking, de soorten en handige (bespaar)tips.

Kosten nieuwe dakbedekking | Soorten dakbedekking| Dakbedekking plaatsen | Tips

Voordelen van nieuwe dakbedekking over de oude

  • Nieuwe dakbedekking over de oude plaatsen is sneller voor elkaar, omdat de dakwerker niet eerst de oude dakbedekking moet verwijderen. Dit scheelt in de kosten.
  • De oude laag heeft een extra isolerende werking.

Wat kost nieuwe dakbedekking over de oude?

Nieuwe dakbedekking over de oude is alleen mogelijk bij platte daken. Doordat de oude laag blijft liggen, is de dakwerker veel sneller klaar en dat zie je terug in de kosten. Bekijk het kostenoverzicht hieronder voor prijzen van dakbedekking voor platte daken per m2.

Dakbedekking Prijs per m2Levensduur
Bitumen
Bitumen over oude dakbedekking€ 4520 jaar
Oude dakbedekking verwijderen en bitumen laag plaatsen€ 7520 jaar
EPDM
EPDM over oude dakbedekking€ 4540 jaar
Oude dakbedekking verwijderen en EPDM laag plaatsen€ 8540 jaar
PVC
PVC over oude dakbedekking€ 5540 jaar
Oude dakbedekking verwijderen en PVC laag plaatsen€ 8040 jaar

Vraag hier gratis en vrijblijvend tot 6 offertes aan bij dakdekkersbedrijven en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie.

Welke daken zijn geschikt voor nieuwe dakbedekking over de oude?

Heb jij een plat dak, bedekt met bitumen, EPDM of PVC? Dan is jouw dak als het goed is geschikt om nieuwe dakbedekking over de oude laag te plaatsen. Er is één maar, wanneer er al meerdere keren nieuwe dakbedekking over de oude is aangebracht dan is het mogelijk dat de dakwerker het gaat afraden. Je dak wordt dan simpelweg te zwaar, waardoor de dakconstructie kan inzakken. Vraag daarom altijd advies aan je dakwerker voordat je nieuwe dakbedekking over de oude laag laat plaatsen.

Nieuwe bitumen dakbedekking over oude laag

Soorten dakbedekking plat dak

Er zijn verschillende soorten dakbedekking voor platte daken. De drie meest gebruikte soorten zijn bitumen, EPDM en PVC. Dit zijn de verschillen:

Bitumen

Voor bitumen dakbedekking betaal je gemiddeld € 45 per m2 en heeft een gemiddelde levensduur van 20 jaar. Dit is het soort dakbedekking die je het meest ziet terugkomen op de Nederlandse platte daken. Bitumen ontstaat tijdens de productie van aardolie, het voordeel van dit materiaal is dat het waterdicht en ijzersterk is. Bitumen is niet geschikt om over oude EPDM te plaatsen, maar het is wel mogelijk om EPDM op oude bitumen aan te brengen.

EPDM

Voor EPDM dakbedekking betaal je gemiddeld € 45 per m2 en deze dakbedekking soort heeft een gemiddelde levensduur van 40 jaar. EPDM is synthetisch rubber dat goed bestand is tegen UV straling en tijdens de meest extreme weersomstandigheden waterdicht blijft. Doordat EPDM dakbedekking erg licht is kan je dakconstructie eenvoudig meerdere lagen dragen. EPDM is niet geschikt als ondergrond voor bitumen dakbedekking. Wel is het mogelijk om een nieuwe laag EPDM over de oude dakbedekking te plaatsen.

PVC

Voor PVC dakbedekking betaal je gemiddeld € 55 per m2 en deze dakbedekking soort heeft een gemiddelde levensduur van 40 jaar. Deze dakbedekking is duurzaam, PVC is namelijk herbruikbaar. Bovendien is PVC beschikbaar in verschillende soorten kleuren. Het is dus mogelijk om de kleur te kiezen die het beste past bij de omgeving of huis. PVC is niet geschikt als ondergrond voor EPDM en bitumen.  

Zo brengt de dakwerker nieuwe dakbedekking over de oude aan

Ga een plat dak vervangen niet zelf doen, laat dit over een aan ervaren dakwerker. Zakt je dak in of is je dakbedekking niet waterdicht, dan is dit project heel wat euro’s duurder. Gaat de dakwerker aan de slag dan ben je zeker van een stevig en droog dak boven je hoofd. De dakwerker is daarnaast verzekerd voor de risico’s van dit werk zoals werken op hoogte en werken met een brander.

Onderstaand zie je hoe de dakwerker de nieuwe laag dakbedekking over de nieuwe plaatst per dakbedekking soort.

Aanbrengen nieuwe laag bitumen over oude

Dakwerkers gebruiken een brander tijdens het aanbrengen van bitumen dakbedekking. De nieuwe dakbedekking wordt verhit, de hitte maakt het bitumen vloeibaar en kleverig. De dakwerker plakt de laag vervolgens over de oude laag heen.

Aanbrengen nieuwe laag EPDM over oude

Dakwerkers bevestigen EPDM dakbedekking met lijm. De nieuwe dakbedekking krijgt een lijmlaag, om vervolgens vastgeplakt te worden aan de oude dakbedekking. Door zo min mogelijk te knippen in EPDM is de kans op lekkages klein.

Aanbrengen nieuwe laag PVC over de oude

Dakwerkers gebruiken zowel lijm als hitte om PVC op de oude dakbedekking te plaatsen. Het PVC wordt met lijm aan de oude dakbedekking geplakt. Vervolgens gebruikt de dakwerker een soldeerbout om de naden aan elkaar vast te smelten, het PVC wordt zo een waterdicht geheel.

Nieuwe dakbedekking over oude

Tips nieuwe dakbedekking over de oude

  • Profiteer van kwantumkorting: Hebben de buren ook een plat dak uit hetzelfde jaar? Grote kans dat hun platte dak ook toe is aan vervanging. Vraag of zij ook hun dak opnieuw willen laten bedekken. Door samen het dak te vernieuwen is het mogelijk om kwantumkorting te ontvangen van de dakwerker en voorrijkosten te delen.
  • Kies voor een groendak: Voor een dakbedekking van planten en grassen betaal je gemiddeld € 45 per m2. Groene dakbedekking heeft een ondergrond van bitumen of EPDM nodig. De grassen, mossen en vetplanten zorgen voor een verdubbeling van de levensduur van de ondergrond. Een groendak ziet er prachtig uit en is onderhoudsvrij.
  • Vergelijk offertes: Vraag meerdere offertes aan om te vergelijken. Bekijk de totaalprijs, wat is inbegrepen (btw, voorrijkosten, materialen), garanties en wanneer de dakwerker beschikbaar is. Hierdoor geef je jezelf een goed beeld van de dakwerker prijzen en vind je eenvoudig de dakwerker met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Ontdek gratis de prijzen voor nieuwe dakbedekking

Offertes aanvragenWil jij nieuwe dakbedekking over de oude laag laten plaatsen, maar wel door een dakwerker met een goede prijs-kwaliteitverhouding? Vraag dan bij Homedeal tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes aan bij geselecteerde dakwerkers uit de regio. Binnen 2 werkdagen nemen de dakwerkersbedrijven contact met jou op en vind je door de vergelijken de best passende dakwerker voor jouw project.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden