De beste dakwerker deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Dakwerken Dakonderhoud

Dakonderhoud

Minimale kosten
€ 300
Gemiddelde kosten
€ 1.050
Maximale kosten
€ 1.800
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 850 - € 1.200

Je dak wordt blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden en temperaturen. Hierdoor is het mogelijk dat je dak beschadigd raakt of zwakke plekken krijgt. Door goed dakonderhoud, behoed je je dak voor grotere schade en jezelf voor hoge onkosten. Wanneer je onderhoud van je dak uitbesteedt, wil je graag weten wat de te verwachten kosten zijn en wat er tot de mogelijkheden behoort. Lees in dit artikel alles wat je moet weten over dakonderhoud.

Wat kost dakonderhoud?

Het goed onderhouden van je dak is van groot belang om lekkages en grote schade te voorkomen. Wat precies verstaan wordt onder dakonderhoud verschilt per dakdekkersbedrijf, maar over het algemeen houdt dakonderhoud het volgende in:

  • reinigen van het dak en het afvoeren van het vuil;
  • dakinspectie;
  • schoonmaken en controleren dakgoten;
  • kleine reparaties, waaronder het vervangen van gebarsten dakpannen.

Maar wat zijn de kosten die je kan verwachten bij het uitbesteden van je dakonderhoud? Bekijk de middelde prijzen per type woning. 

Soort woningGemiddelde kosten per m2
(inclusief btw en arbeid)
Tussenwoning€ 18
2 onder 1 kap€ 18
Vrijstaand€ 15

Vind het voordeligste dakwerkbedrijf

Wil jij je dak laten controleren en reinigen door professionals en ben je benieuwd naar wat de exacte kosten van dakonderhoud zijn? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan. Je ontvangt binnen 2 werkdagen tot wel 6 offertes van dakwerkbedrijven bij jou uit de buurt. Vergelijk de prijzen en ga voor de voordeligste prijs, zo bespaar je op de kosten van jouw dakonderhoud.

Prijsvoorbeelden

Een schuurdak:

Heb jij een schuurdak dat dakonderhoud nodig heeft? De gemiddelde kosten voor dit project, bij een schuur van 15 m2, zijn € 300.

2- onder- 1- kap:

Woon jij in een 2-onder-1-kapwoning en is jouw dak toe aan onderhoud? Voor dit project kan je rekenen op gemiddelde kosten van € 950. Hierbij is uitgegaan van een dakoppervlakte van 50 m2, dit is het gemiddelde oppervlak van Belgische daken.

Welke keuzes bepalen de prijs van dakonderhoud?

Keuze 1: Coaten en impregneren

Naast het regulier dakonderhoud, is het ook een mogelijkheid om je dak te laten coaten en impregneren. Hiermee voorkom je dat algen en mossen op je dakbedekking groeien en zo je dakbedekking aantasten. Het laten coaten van je dak kost gemiddeld tussen de € 10 en € 20 per m2 en het impregneren van je dak kost gemiddeld € 5 per m2.

Keuze 2:  Locatie

Het uurloon van dakwerkers is afhankelijk van waar het bedrijf is gevestigd. Dakwerkbedrijven uit de stad rekenen een hoger uurloon dan dakwerkers uit andere delen van België. Wanneer je niet in de stad woont, is het vaak dus voordeliger om een lokaal dakwerkbedrijf in te huren voor je dakonderhoud. Hieronder zie je de gemiddelde uurlonen van dakwerkers uit de stad en daarbuiten.

LocatieGemiddeld uurloon
(inclusief btw)
Stad€ 40 - € 80
Buiten de stad€ 30 - € 55

Keuze 3: Soort dak en dakbedekking

Afhankelijk van het soort dak en de dakbedekking, wordt je dak speciaal gereinigd tijdens het dakonderhoud. Niet elke dakbedekking is geschikt om op dezelfde manier te reinigen. Op hellende daken wordt namelijk een speciale hogedrukspuit gebruikt, maar op platte daken wordt vaak een gewone hogedrukspuit gebruikt.

Ga voor de beste deal

Met een goed onderhouden dak, kan je er weer even tegenaan en hoef je minder vaak je dak te laten repareren. Maar was kost dakonderhoud specifiek voor jouw dak? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes op. Binnen 2 werkdagen ontvang je maximaal 6 offertes van dakdekkersbedrijven uit jouw regio. Heb je de offertes binnen? Vergelijk ze met elkaar, zo bespaar je op de kosten van je project.

Homedeal bespaartips

Sluit een onderhoudsabbonnement af

Bij veel dakdekkersbedrijven is het mogelijk om een onderhoudsabbonnement af te sluiten. Afhankelijk van het soort abbonnement dat je neemt, krijg je een aantal controles per jaar. Hierdoor ben je voordeliger uit dan los dakonderhoud te laten doen. De jaarlijkse kosten van een onderhoudsabbonnement liggen gemiddeld tussen de € 100 en € 200 euro.

Doe-het-zelf

Ben je handig? Het is mogelijk om een deel van het dakonderhoud zelf te doen. Hierdoor hoeven de dakdekkers minder te doen en bespaar je zo op het aantal uren dat ze maken. Een voorbeeld hiervan is het bladvrij maken van de dakgoten.

Snoei je bomen regelmatig

Wanneer je veel bomen rondom je woning hebt staan, komen takjes en bladeren van de boom gemakkelijk op je dak en in je dakgoten terecht. Hierdoor groeien er snel mossen en algen op je dak die het vervolgens aantasten.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden