De beste dakwerker deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Dakwerken PVC dakbedekking

PVC dakbedekking

Minimale kosten
€ 700
Gemiddelde kosten
€ 3.000
Maximale kosten
€ 6.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 2.500 - € 3.600

Is jouw dak toe aan nieuwe dakbedekking? PVC dakbedekking wordt steeds populairder en heeft veel voordelen. Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe dakbedekking, is het prettig om alle informatie over de prijzen en mogelijkheden overzichtelijk op een rij te hebben. Lees in dit artikel alles wat je moet weten, zodat je een goed overzicht hebt en weet wat je kan verwachten.

Wat kost PVC dakbedekking?

De kosten voor het laten plaatsen van PVC dakbedekking bedragen rond de € 50 per m2. PVC dakbedekking is een duurzame keuze: PVC is namelijk recyclebaar, milieuvriendelijk en wortelbestendig. Daarnaast heeft PVC een levensduur van gemiddeld 40 jaar. Over het algemeen wordt PVC gebruikt op platte daken, maar het is ook mogelijk om te gebruiken op daken met een lichte helling. Zie onderstaand welke kosten komen kijken bij het plaatsen van PVC dakbedekking, uitgaande van een dak van 50 m2 (gemiddelde dakoppervlak in België):

WerkzaamhedenGemiddelde prijs per m2
(inclusief arbeid en btw)
Plaatsen nieuwe PVC€ 50
Vervangen PVC€ 96

Ga voor de beste deal en bespaar

Ben je eruit en wil je zo snel mogelijk de hoogste kwaliteit PVC dakbedekking op je dak laten plaatsen tegen de beste prijs? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend offertes aan van verschillende dakdekkersbedrijven bij jou uit de buurt. Je ontvangt binnen 2 werkdagen tot wel 6 verschillende offertes. Zo vergelijk je snel de prijzen en kies je het dakdekkersbedrijf dat het beste bij jou past. Bespaar hierdoor op de kosten van het laten plaatsen van PVC dakbedekking, je hebt nog nooit zo gemakkelijk bespaard op een investering.

Prijsvoorbeelden

De kosten per project lopen erg uiteen. Dit kom onder andere doordat oppervlaktes en het aantal arbeidsuren afhankelijk zijn van het project. Om je toch een beeld te geven van de te verwachten kosten, vind je hieronder een aantal prijsvoorbeelden.

Klein project

Heeft jouw schuur nieuwe dakbedekking nodig? PVC dakbedekking laten plaatsen op een dak van 15 m2 kost gemiddeld € 1.400. Dit bedrag is inclusief btw en arbeid.

Meest gekozen project

Meestal kiezen mensen ervoor om de dakbedekking van hun woning te laten vervangen door PVC dakbedekking. De gemiddelde prijs voor dit project ligt tussen de € 4.000 en € 4.800, inclusief btw en arbeid. Hierbij is uitgegaan van een dak met een oppervlakte van 50 m2.

Welke keuzes bepalen de prijs van PVC dakbedekking?

Zie welke keuzes invloed hebben op de totale prijs voor het laten plaatsen van PVC dakbedekking. 

Keuze 1: Witte PVC dakbedekking of regulier

Bij PVC dakbedekking is het mogelijk om naast de reguliere kleur te kiezen voor witte dakbedekking. De kleur wit reflecteert een groot deel van het zonlicht dat op je dak terecht komt en hierdoor wordt het minder warm in je huis om zomerse dagen. Dit zorgt er ook voor dat je dakbedekking langer meegaat, omdat het minder warm wordt op je dak. Met witte PVC dakbedekking bespaar je op je energiekosten, ben je vriendelijk voor het milieu en gaat je dakbedekking langer mee. Wit PVC kost gemiddeld € 15 meer dan regulier PVC, daarmee kom je dus uit op een gemiddelde prijs van € 95 per m2.

Keuze 2: Extra opties

Wanneer je kiest voor nieuwe dakbedekking, zijn er een aantal opties die je dak verder verbeteren en de levensduur verlengen.

OptieGemiddelde prijs
(inclusief btw en arbeid)
Coaten tegen mos en algen€ 20 per m2
Zonnepanelen€ 560 per stuk
Dakgoten vervangen€ 25 - € 58 per meter

Vind de beste deal

Ben je benieuwd naar wat de exacte kosten van PVC dakbedekking op jouw dak zijn? Vraag hier gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan van dakdekkers uit jouw regio. Waarom meer dan één? Als je meerdere offertes naast elkaar legt dan zie je in 1 oogopslag welke specialist bij jou uit de buurt de beste deal voor je heeft. De mensen die je voor zijn gegaan hebben ervaren dat de prijzen uit elkaar lopen. Zonde als je maar 1 offerte aanvraagt. 

Homedeal bespaartips

Kwantumkorting

Zijn jouw buren ook toe aan nieuwe dakbedekking? Of ziet de dakbedekking op je schuur en huis er allebei uit alsof ze hun beste tijd hebben gehad? Laat meerdere projecten in één keer doen en bespaar op deze manier geld. Doordat het dakdekkersbedrijf meerdere werkzaamheden op één locatie verricht, is er met veel bedrijven een kwantumkorting af te spreken.

Steek zelf je handen uit de mouwen

Ben jij handig? Doe dan alvast wat voorwerk. Door bijvoorbeeld de oude dakbedekking te verwijderen en het grind af te voeren, hoeft de dakdekker minder werk te doen en bespaar je op het aantal arbeidsuren.

Onderhoudsabbonnement

Wist je dat je bij dakdekkersbedrijven een onderhoudsabbonnement kan afsluiten? Voor een bepaald bedrag per jaar komt het dakdekkersbedrijf je dak een aantal keren controleren op eventuele lekkages en zwakke plekken. Hierdoor ben je vroeg bij lekkages, beperk je de schade en leef je gerust onder een dak waarvan je zeker weet dat het in top conditie is.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden