De beste dakwerker deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Dakwerken Dakpannen kopen

Dakpannen kopen

Zijn je dakpannen hoognodig aan vervanging toe, maar wil je meer informatie over dit project? Op deze pagina staat alles wat je moet weten voor en bij het kopen van dakpannen. Zo ben je goed voorbereid en koop je dakpannen voor de beste prijs.

Kosten dakpannen kopen

Voordat je nieuwe dakpannen koopt om je oude te vervangen, wil je een zo duidelijk mogelijk beeld van de kosten van dit project. Om je een idee te geven van de kosten die komen kijken bij het kopen van dakpannen, zie je hieronder een overzicht met de gemiddelde prijzen. Bij de prijs van de dakpannen is het leggen van de dakpannen meegerekend.

Type dakpanPrijs per m2
(inclusief loon en btw)
Gemiddelde levensduur
Beton€ 5030 jaar
Keramisch€ 6050 jaar
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Soorten dakpannen kopen

Bij het kopen van nieuwe dakpannen, heb je de keuze uit twee soorten. De eerste soort is de betonnen dakpan. Deze dakpan is door zijn grotere oppervlakte goedkoper dan de keramische dakpan, omdat het minder tijd kost om deze dakpan te leggen. De betonnen dakpan gaat minder lang mee dan de keramische variant, omdat deze vatbaarder zijn voor mos en algen.

De tweede soort is de keramische dakpan, dit is de meest geziene dakpan in het Belgische straatbeeld. Doordat ze een kleinere oppervlakte hebben dan betonnen dakpannen, duurt het langer om ze te leggen en is de prijs ook hoger. De keramische dakpan gaat een stuk langer mee dan betonnen dakpannen, omdat ze minder vatbaar zijn voor mos en algen.

Als je dakpannen koopt is het dus belangrijk om goed af te wegen voor welk type dakpan je kiest.

dakpannen leggen

Groene aanslag

Vaak zie je na een paar jaar na de aanschaf groene aanslag verschijnen op dakpannen, iets waar je niet blij mee bent. Waardoor ontstaat deze groene aanslag en wat kan je eraan doen? De groene aanslag die je ziet, bestaat uit mos en algen die zich vestigen op je dakpannen. Het komt voornamelijk voor bij daken die dichtbij bomen staan. Algen vestigen zich vaak als eerst op je dak en als ze niet snel genoeg verwijderd worden, ontstaat er ook mos. Mos en algen zitten graag op vochtige plekken en dakpannen zijn hiervoor de ideale plek. Er zijn gelukkig een aantal maatregelen die de groei van algen en mos tegengaan:

  • Koop dakpannen met een glazuurlaag;

Door het gladde oppervlak kunnen algen en mossen zich minder makkelijk bevestigen aan je dakpannen.

  • Behandel je dakpannen met een schimmelwerend product;

Voor gemiddeld € 22 per liter behandel je je dakpannen met een schimmelwerend product dat de groei van algen en mossen tegengaat. Je kan dit zelf doen, maar veel dakdekkersbedrijven kunnen je dit klusje gemakkelijk uit handen nemen.

  • Schoonmaken van je dakpannen;

Het regelmatig schoonmaken van je dakpannen gaat de groei van algen en mossen ook tegen. Doe dit het liefst met een borstel en een tuinslang, omdat sommige dakpannen niet tegen een hogedrukreiniger kunnen.

Tips bij dakpannen kopen

Koop gebruikte dakpannen

Als je ervoor kiest om gebruikte dakpannen te kopen, kan je flink besparen op de kosten. Vdaak hebben mensen nog stapels met ongebruikte dakpannen liggen die je kan overkopen. Zo hoef je niet de nieuwprijs te betalen en ben je toch de eigenaar van nieuwe dakpannen.

Koop meer dakpannen dan nodig

Bij het kopen van dakpannen is het handig om een aantal extra dakpannen te kopen. Als er dakpannen kapot gaan, heb je altijd nog de extra dakpannen. Zo kan je de kapotte dakpannen snel vervangen en hebben vervangende dakpannen dezelfde kleur als de kapotte.

Informeer naar isolatie

Is jouw dak nog niet geïsoleerd? Als je je dakpannen gaat vervangen is het handig om meteen ook je dak te isoleren. Ongeveer 30% van de warmte in je huis gaat verloren via het dak als deze niet geïsoleerd is. Door je dak goed te laten isoleren, bespaar je op je energierekening en ben je beter voor het milieu. Isolatiemateriaal kost gemiddeld €45 per m2, inclusief btw en arbeid. De investering in het isoleren van je dak verdien je gemiddeld tussen de 5 en 10 jaar terug. Vraag bij je dakdekker naar de kosten en mogelijkheden.

Voordelen van dakpannen kopen

Dakpannen zijn een hele populaire soort dakbedekking. Maar waarom zijn dakpannen beter dan andere materialen? Lees hier de voordelen

  • Lange levensduur
  • Brandveilig
  • Relatief goedkoop
  • Onderhoudsarm

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

Je hebt nu allerlei informatie en tips gekregen om goedkoop dakpannen te kopen, maar we geven je graag nog één tip om nog meer te besparen op je project. Door nu gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen, ontvang je binnen 2 werkdagen maximaal 6 offertes van dakdekkersbedrijven bij jou in de buurt. Degenen die je voor zijn gegaan hebben ervaren dat je hiermee bespaart op je project. Wat zou je met dit extra bespaarde geld kunnen doen? Bijvoorbeeld een welverdiende vakantie terwijl er aan je dak wordt gewerkt.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden