De beste dakwerker deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Dakwerken Groendak

Groendak

Minimale kosten
€ 1.200
Gemiddelde kosten
€ 3.900
Maximale kosten
€ 10.800
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 3.300 - € 4.700

Een groendak is de nieuwe trend als het gaat over dakbedekking; een dak vol planten en grassen. Ga jij mee met deze duurzame en milieuvriendelijke trend? Dan is het fijn om de prijzen en mogelijkheden op een rij te hebben. Homedeal heeft een overzicht gemaakt van alle informatie, zodat je weet waar je aan toe bent.

Wat kost een groendak?

Gemiddeld kost een groendak € 75 per m2. Hou er rekening mee dat er extra kosten bij kunnen komen omdat je geen wortelwerende dakbedekking hebt. EPDM is zeer geschikt voor een groendak en in dit geval komt er gemiddeld € 65 bij per m2. Bekijk onderstaande wat een groendak gemiddeld totaal kost, uitgaande van het gemiddelde dakoppervlak in België van 50 m2.

Type dakbedekkingGemiddelde prijs per m2Gemiddelde kosten bij een
dak van 50 m2 (inclusief arbeid en btw)
Groendak€ 75€ 3.750
EPDM€ 66 € 3.300

Vind de beste deal

Ga jij voor het duurzame en milieuvriendelijk groendak en ben je benieuwd naar de exacte kosten voor dit project? Vraag dan nu gratis en vrijblijvend offertes aan. Binnen 2 werkdagen ontvang je maximaal 6 offertes van dakwerkbedrijven bij jou uit de buurt. Vergelijk de offertes en bespaar op de kosten van jouw groendak.

Prijsvoorbeelden

Zelf het groendak aanleggen

Bij gespecialiseerde bedrijven zijn zogenoemde sedum cassettes te kopen, die je zelf op het dak kunt planten. De kosten van het groendak zijn dan gemiddeld tussen de € 45 en € 66 per m2. Als je het groendak zelf gaat aanleggen, is het wel belangrijk dat je je goed inleest. Je moet namelijk zorgen dat er een drainagelaag aanwezig is en dat er een groeibodem ligt waar de sedum cassettes op geplaatst worden.

Extensief groendak

Dit type groendak is het populairst in België. De begroeiing van het groendak bestaat dan uit mos en vetplantjes. Een extensief groendak heeft weinig onderhoud nodig, alleen bij droogte of hoge temperaturen moet het groendak bewaterd worden. De prijs voor een extensief groendak ligt gemiddeld rond € 75 m2. Op dit dak mag niet gelopen worden, echt tuinieren is dus niet mogelijk op dit dak.

Intensief groendak

Een intensief groendak is een groendak waar je ook op kan leven, een daktuin. Hierop kunnen naast mos en vetplanten ook struiken en zelfs bomen groeien. Doordat een intensief groendak heel zwaar is, is er vaak een aanpassing aan de dakconstructie nodig voor het aanleggen. De gemiddelde prijs voor een intensief groendak is € 150 per m2. Bij een dakoppervlakte van 50 m2 zou dit project dan gemiddeld € 7.500 kosten. Dit is exclusief de wortelwerende dakbedekking die onder het groendak geplaatst moet worden.

Welke keuzes bepalen de kosten van een groendak?

Keuze 1: EPDM dakbedekking

Een groendak moet bovenop een wortelwerende dakbedekking komen, aan te raden is EPDM. Hierdoor kan een groendak probleemloos op EPDM groeien, zonder dat er bijvoorbeeld lekkages ontstaan. Als je al een EPDM dakbedekking hebt, is het een goed idee om deze door een dakdekker te laten checken om te bevestigen dat hij nog voldoet. EPDM dakbedekking laten plaatsen kost gemiddeld € 66 per m2, inclusief loon en btw.

Keuze 2: Isoleren

Een groendak isoleert van nature al; het koelt af in de zomer en in de winter houdt het warmte vast. Desondanks is het een goed moment om je dakisolatie te controleren of te laten plaatsen als je een groendak laat aanleggen. Daardoor bespaar je extra en leef je duurzamer. Er wordt dan toch al aan je dak gewerkt, dus isolatie plaatsen kan dan ook goed gedaan worden. Isolatiemateriaal kost gemiddeld € 45 per m2, deze investering verdien je in 4 tot 6 jaar terug door de besparing op je energierekening.

Keuze 3: Extra opties

Bij je groendak zijn er extra opties waar je voor kan kiezen om meer uit je groendak te halen.

OptieGemiddelde kosten
Sedum voeding€ 10 per kg
Meststof€ 15 er kg

Vind de beste deal

Wil je de exacte kosten voor het laten plaatsen van een groendak weten? Vraag dan bij Homedeal gratis en vrijblijvend offertes aan. Binnen 2 werkdagen ontvang je tot wel 6 offertes van dakwerkbedrijven bij jou uit de buurt. Degenen die je voor zijn gegaan, hebben ervaren dat je met het vergelijken van offertes kan besparen op de kosten. Die kans laat je toch niet voorbij gaan?

Homedeal bespaartips

Doe het zelf

Ben jij een beetje handig? Doe dan een deel van de voorbereiding voor het aanleggen van het groendak zelf. Zo kan je bijvoorbeeld de oude dakbedekking alvast verwijderen en het eventuele grind dat daarop ligt ook. Hierdoor hoeven de dakdekkers minder te doen en bespaar je op het aantal manuren.

Subsidie

Op dit moment geeft een tiental gemeentes subsidies voor het aanleggen van een groendak. Als je voor een groendak kiest is het dus handig om bij je gemeente te checken of er subsidie voor is. Hierdoor verlaag je de totale kosten van je groendak.

Kwantumkorting

Is het dak van je schuurtje ook toe aan een nieuwe dakbedekking? Laat dit dan meteen doen, dan geven dakdekkersbedrijven vaak een kwantumkorting. De dakdekker hoeft minder kilometers te maken dan wanneer hij van locatie naar locatie gaat, waardoor er een korting gegeven kan worden.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden