De beste bestrating deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Bestrating Tuin bestraten

Tuin bestraten

Minimale kosten
€ 400
Gemiddelde kosten
€ 800
Maximale kosten
€ 2.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 656 - € 945

Ben je van plan om je tuin te laten bestraten, of ga je het zelf doen en wil je weten wat de kosten daarvan zijn? Op Homedeal vind je alle informatie over het bestraten van je tuin.

Wat kost het bestraten van je tuin?

Het bestraten van je tuin kost gemiddeld € 30 euro per m2, inclusief bestrating en stratenmaker. Uiteraard kunnen de kosten flink uiteen lopen, afhankelijk van het type tegel dat je kiest en de moeilijkheidsgraad van het legmotief. Zie in onderstaand kostenoverzicht wat de gemiddelde m2 prijzen zijn per onderdeel van het bestraten van je tuin.

ProductPrijs
Stenen€ 15 - € 65 per m2
Grind/ Split€ 10 - € 12 per m2
Kosten stratenmaker€ 30 - € 60 per uur
Kosten stratenmaker€ 10 - € 20 per m2
Ophoog- en voegzand€ 50 - € 70 per m3
Opsluitbanden€ 2 - € 5 per meter

Ontdek de exacte prijs voor jouw project

Je hebt nu inzicht in de gemiddelde kosten voor een tuin bestraten. De volgende stap is het ontdekken van de exacte prijs voor jouw situatie. Vraag bij ons binnen 2 minuten offertes aan van tot wel 6 specialisten in jouw regio. De prijsinformatie heb je binnen 48 in huis. Waarom 6 offertes? De prijzen verschillen per specialist. Leg de offertes naast elkaar, vergelijk de prijzen en bespaar tot wel 40% op de kosten. Het aanvragen van offertes doe je bij ons volledig gratis en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.

Prijsvoorbeelden

Ben je van plan om je tuin te laten bestraten? Dan kom je voor verschillende keuzes te staan. Kies je bijvoorbeeld voor een voordelige prijs of wil je juist genieten van de meest luxe optie? Onderstaande prijsvoorbeelden helpen je bij deze beslissing.

Goedkope keus:
De goedkoopste optie voor het bestraten van je tuin is om grind te gebruiken in plaats van steen. Grind kost gemiddeld € 10 per m2. Als je grind neemt is het ook makkelijk om het zelf te leggen en hoef je dus geen kosten voor een stratenmaker te betalen.

Gemiddelde optie:
Als je geen grind wilt, maar een tuin met tegels, en alsnog niet al teveel geld kwijt wilt zijn, kies dan voor een tuin met koppelstones. Dit is de goedkoopste soort tegels. Koppelstones kosten tussen de € 15 en € 25 per m2. De kosten voor een stratenmaker liggen tussen de € 10 en € 20 per m2.

Meest luxe keus:
De duurste steensoort is natuursteen. Natuursteen is uniek in kleur en structuur en wordt gevormd door de natuur. De prijzen van natuursteen liggen tussen de € 30 en € 65 per m2. De kosten voor een stratenmaker liggen tussen de € 10 en € 20 per m2.

Hoe ziet de prijsopbouw van een tuin bestraten eruit?

tuin bestraten kosten

Welke keuzes bepalen de prijs van de tuinbestrating?

Als je je tuin gaat laten bestraten, wordt de prijs bepaald door de onderstaande keuzes.

Keuze 1: Tegels of ander materiaal?

Als je tegels te duur vindt voor de bestrating van je tuin, kun je kiezen voor andere materialen.

Grind: Grind is het goedkoopste alternatief voor tegels. Grind zijn kleine ronde steentjes die door de natuur zijn gemaakt en door rivieren zijn afgezet. Grind is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kost gemiddeld € 10 per m2.

Split: Split lijkt erg op grind, maar het verschil tussen deze 2, is dat grind door de natuur is gemaakt en split geforceerd in zijn vorm is gemaakt. Split wordt door machines gebroken en gezeefd, daardoor heeft split breuken en scherpere randen dan grind. Split kost gemiddeld € 12 per m2.

Keuze 2: Soort tegel

Er zijn verschillende soorten tegels om je tuin mee te bestraten. Ze zijn weergegeven in de onderstaande tabel:

Soort tegelPrijs per m2
Kenmerken
Koppelstones€ 15 - € 25Worden getrommeld zodat scherpe randen afsplijten. Ze hebben daardoor een nostalgische en natuurlijke uitstraling.
Betonbestrating€ 15 - € 35Erg stevige tegels die lang mee gaan.Verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en kleuren.
Flagstones€ 25 - € 40Platte natuurstenen in de vorm van een plaat of tegel. Verschillen in vorm, grootte, dikte en structuur.
Waaltjes€ 30 - € 45Waaltjes zijn bakstenen met een vaste maat van 214 x 102 x 55 mm. Zijn te verkrijgen in verschillende kleuren.
Hout€ 20 - € 65Houten tegels hebben weinig onderhoud nodig en ze kunnen goed tegen temperatuurverschillen.
Natuursteen€ 30 - € 65Natuurstenen hebben een natuurlijke en luxe uitstraling en hebben allemaal verschillende kleuren en structuren.

Keuze 3: Stratenmaker inhuren?

Een stratenmaker zorgt ervoor dat de straat netjes en stevig gelegd wordt. Als je je straat laat leggen door een stratenmaker, weet je zeker dat je straat in 1 keer goed gelegd wordt. Daarnaast bespaart het inhuren van een stratenmaker je veel tijd en zwaar werk doordat een stratenmaker alle materialen heeft die hem hier bij helpen. De kosten van een stratenmaker liggen tussen de € 10 en € 20 per m2, dit verschilt qua moeilijkheidsgraad. Soms worden de kosten per uur berekend. Dit gebeurt bijvoorbeeld als er een ingewikkeld patroon gelegd moet worden, omdat het leggen van een speciaal patroon meer tijd kost dan een simpel patroon. De kosten voor een stratenmaker per uur liggen tussen de € 30 en € 60.

Keuze 4: Extra opties

ProductPrijsVoordeel
Sierkeien€ 7 - € 35 per m2Zorgt voor een extra mooie uitstraling.
Afscheidingsbanden€ 10 - € 30 per meterVoor niveauverschil in je tuin of perken.
Opsluitbanden€ 2 - € 5 per meterDe bestrating blijft extra stevig op zijn plek liggen.
Grindplaten€ 12 - € 16 per m2Platen zodat het grind goed op zijn plek blijft liggen.

Vind de beste deal

De prijzen van stratenmakers verschillen per project en aanbieder. Wil je specifiekere prijsinformatie over het laten bestraten van je tuin? Vraag dan hier gratis en vrijblijvend offertes aan.  Het is snel en makkelijk aangevraagd en binnen 48 uur krijg je de prijsinformatie van jouw tuinbestrating toegestuurd.

 

Homedeal bespaartips

Doe voorbereidend werk

Je bespaart op kosten door zelf al voorbereidend werk te doen voordat de stratenmaker komt. Haal bijvoorbeeld zelf planten, bomen en struiken weg en haal, als je een oude straat hebt liggen, de oude tegels weg. Hoe meer voorwerk je kunt doen, hoe minder tijd de stratenmaker kwijt is aan het project, en hoe voordeliger je dus uit bent.

Kwantumkorting

Als je een groot oppervlak door een stratenmaker laat bestraten, krijg je vaak kwantumkorting. Laat daarom tegelijk met je buurman je tuin bestraten, profiteer van kwantumkorting en deel de voorrijkosten.

Kies een stratenmaker uit de omgeving

Als je een stratenmaker gaat inhuren is het verstandig om naar een stratenmaker uit de regio te zoeken. Op deze manier bespaar je op voorrijkosten.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden