Je zoekt een betrouwbare en goede aannemer bij jou uit de buurt voor je aanstaande verbouwing. Natuurlijk wil je een eerlijke prijs betalen. Het aanvragen van offertes voor een verbouwing is dan een slimme keuze. Hoe je dit doet en waar je op moet letten? Dat lees je hier.
Voordeel | Hoe werkt het? | Vergelijk tips | Veelgestelde vragen
Waarom een offerte voor een verbouwing aanvragen via Homedeal?
- Op Homedeal vind je enkel bouwbedrijven die zijn aangesloten bij de Belgische Kamer van Koophandel.
- Je persoonlijke gegevens worden alleen gebruikt voor de offerte-aanvraag.
- Je zit nergens aan vast en kiest dus geheel vrijblijvend het beste bouwbedrijf voor jouw verbouwing.
Hoe werkt het aanvragen van offertes voor een verbouwing?
- Vraag hier gratis en vrijblijvend verbouw offertes aan
- Homedeal selecteert de meest geschikte bouwbedrijven bij jou uit de buurt.
- Je ontvangt een e-mail met daarin tot wel 6 geschikte bouwbedrijven.
- Binnen 2 werkdagen nemen de bouwbedrijven contact met je op.
- Vergelijk de verbouw offertes op basis van kwaliteit en prijs en vind het beste bouwbedrijf.
Hoe vergelijk je offertes voor een verbouwing?
Hoe kom je te weten of een bouwbedrijf de gewenste kwaliteit levert? En waar moet je op letten als je een offerte voor een verbouwing ontvangt? Dit is belangrijke informatie. Aan de hand van de onderstaande checklist en de veelgestelde vragen, spoor je eenvoudig en snel het bouwbedrijf met de beste prijs-kwaliteitverhouding op.
- Check de totale prijs: is deze per meter, m2, uur of rekent de aannemer een vaste richtprijs.
- Vraag het bouwbedrijf welke werkzaamheden zijn inbegrepen.
- Vraag welke materialen er zijn inbegrepen.
- Controleer de begin- en einddatum van het project.
- Vraag de de aannemer hoeveel jaar garantie er op de onderdelen zit.
- Check de keurmerken en kwaliteitszegels.
Veelgestelde vragen omtrent verbouw offertes
1. Maken jullie zelf de offerte voor de verbouwing?
Wij stellen zelf geen verbouw offertes op. Wij sturen je aanvraag door naar tot wel 6 geschikte bouwbedrijven die bij ons zijn aangesloten.
2. Worden er kosten in rekening gebracht voor het aanvragen van verbouwing offertes?
Het aanvragen van verbouwing offertes is bij Homedeal geheel gratis & vrijblijvend.
3. Welke keurmerken en kwaliteitszegels zijn er?
Een keurmerk of kwaliteitszegel zegt iets over de kwaliteit van de geleverde werkzaamheden van het bouwbedrijf. Wanneer een bouwbedrijf deze certificaten of keurmerken niet bezit, wil dit niet direct zeggen dat de kwaliteit van de werkzaamheden minder goed is. Je weet het alleen niet zeker. Dit zijn de meest voorkomende keurmerken:
- Bouwgarant: Het Bouwgarant keurmerk geeft zekerheid dat de aannemer de juiste diploma’s heeft en duidelijke offertes opstelt zonder verrassingen. Het is mogelijk om een verzekering af te sluiten bij Bouwgarant. Mocht de aannemer bijvoorbeeld failliet gaan, dan zorgt Bouwgarant ervoor dat je project alsnog doorgaat.
- BouwOké: Met het Bouwoké keurmerk weet je zeker dat de aannemer de juiste vergunningen en verzekeringen heeft.
- Keurmerk Kwaliteitsvakman: Dit keurmerk biedt minimaal 1 jaar garantie, een onafhankelijke geschillencommissie en heldere rechtsgeldige voorwaarden.
4. Krijg ik garantie op mijn project?
Toont het eindresultaat later toch gebreken? Het is mogelijk dat je recht hebt op garantie. Het is lastig om een gemiddelde garantietermijn aan te geven aangezien er vele soorten verbouwingen zijn. Laat je bijvoorbeeld je keuken verbouwen, denk dan aan diverse garanties voor: een koelkast, kastdeuren, kraan etc. Controleer de garantie in de algemene voorwaarden of vraag ernaar.
5. Welke werkzaamheden zijn er inbegrepen?
Controleer of naast het verbouwproject zelf, ook de kosten voor sloop- en afvoerwerkzaamheden en voorrijkosten zijn inbegrepen.
6. Wat is de beste opzet van het totale bedrag?
Zoals je eerder hebt kunnen lezen, zijn er diverse manieren om te prijs te berekenen:
- prijs per uur
- prijs per m2
- vaste prijs
- richtprijs
Een vaste prijs biedt het meeste zekerheid, omdat de aannemer dan de prijs niet mag verhogen. Je hebt dan alleen geen recht op een gespecificeerde rekening. Bij een richtprijs mag de aannemer de kosten nog verhogen of verlagen. In het geval van een prijs per uur of per m2 komen de kosten van materiaal, arbeid en de voorrijkosten los op de rekening te staan, ook deze kunnen hoger of lager uitvallen dan verwacht.
7. Hoe zorg ik dat alle afspraken worden nagekomen?
Leg alle mondelinge afspraken die je hebt gemaakt vast in een eindofferte. Zo heb je altijd alle afspraken op papier staan voordat het bouwbedrijf aan de opdracht begint. Is de aannemer aangesloten bij een geschillencommissie? Dan bemiddelen zij wanneer je er niet uitkomt met het bouwbedrijf.
8. Wat maakt de offerte ‘geldig’?
Wanneer beide partijen akkoord gaan met de offerte is een verbintenis ontstaan. Dit kan via een telefoongesprek (mondeling), maar het is aan te raden om dit schriftelijk te doen. Check tot wanneer de offerte geldig is en onderteken deze met de datum en plaatsnaam. Zorg er ook voor dat je zelf een kopie van de offerte hebt.