De beste aannemer deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Aannemer Nieuwe douche

Nieuwe douche

Minimale kosten
€ 360
Gemiddelde kosten
€ 1.150
Maximale kosten
€ 2.800
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 970 - € 1.360

Wil je de bestaande douche renoveren en ben je op zoek naar een nieuwe douche voor in je badkamer? Homedeal zet voor jou alle kosten voor het aanleggen van een nieuwe douche in een handig prijsoverzicht.

Wat kost een nieuwe douche?

Gemiddeld kost het laten plaatsen van een nieuwe douche € 1.300. Uiteraard kan je goedkoper of duurder een douche laten plaatsen, afhankelijk van de maten en luxe die je wilt. De meest voorkomende varianten zijn:

  • inloopdouche
  • douchecabine
  • douchebak

Bekijk onderstaande de gemiddelde prijzen voor een nieuwe douche, inclusief montage en materiaal.

Type doucheGemiddelde prijs (inclusief montage, materiaal en btw)Prijs afhankelijk van:
Douchebak€ 420Merk en afmeting.
Inloopdouche€ 1.290Type betegeling in badkamer en type afscheiding (muur met eigen tegels of glaswerk).
Douchecabine€ 1.800Extra opties als massagestralen, stoomoptie en geïntegreerd muziek- of lichtsysteem.
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie.

Prijsvoorbeelden

Douchebak:
De douchebak is de meest eenvoudige van de drie type douches. Deze nieuwe douche bestaat uit een douchebak met een douchestang en een douchegordijn ter afscheiding. De kosten van de douchebak zijn afhankelijk van onder andere het merk en de afmeting. Gemiddeld kost het aanleggen van een douchebak € 85 tot € 740, inclusief het plaatsen en btw.

Inloopdouche:
De inloopdouche is een douche die vaak in het ontwerp van de badkamer is meegenomen. De inloopdouche is dan ook vaak onderdeel van de badkamer zelf en niet zozeer een los item. Een nieuwe inloopdouche maak je door de tegelvloer door te trekken tot in de douche. Je loopt er zonder opstapje in. Vandaar ook de logische benaming: inloopdouche. Je hebt hierbij de optie om te kiezen voor een gemetselde muur als afscheiding aan de zijkant, maar ook glaswerk is hier prima voor te gebruiken. De inloopdouche is erg makkelijk in gebruik. Volledig afhankelijk van het type tegels en type afscheidingswand kost een inloopdouche gemiddeld € 430 tot € 4.000 inclusief aanleg en btw.

Douchecabine:
De douche renoveren biedt je de mogelijkheid om te kiezen voor een douchecabine. De douchecabine is een afgesloten doucheruimte en is in de meeste gevallen prijziger dan de open varianten als inloopdouches of douches met een douchebak en douchegordijn. De douchecabine varieert van deze 3 typen nieuwe douches het sterkst in prijs. Dat komt voornamelijk door de vele extra opties. Van een sobere douchecabine tot een douchecabine vol met luxe snufjes. Voorbeelden van deze luxe snufjes zijn bijvoorbeeld massagestralen, de optie tot stomen, led verlichting en een geïntegreerd muziek- en lichtsysteem. De gemiddelde kosten voor het laten plaatsen van een douchecabine variëren van € 430 tot € 5.200. Deze kosten zijn inclusief montage en btw.

Hoe is de totaalprijs precies opgebouwd?

nieuwe douche kosten

De douche renoveren laat je het liefst door een erkend specialist uitvoeren. De kosten die de specialist in rekening brengt voor je nieuwe douche zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen: arbeidskosten, materiaalkosten en eventuele afvoerkosten van oud sanitair of puin van sloopwerkzaamheden. Sommige specialisten brengen de afvoerkosten onder in de arbeidskosten, maar in de meeste gevallen staan deze los op de factuur vermeld.

Waar is deze prijs van afhankelijk?

Keuze 1: Type douche
Bij het renoveren van je douche heb je de keuze uit verschillende douche types. Hierin zitten echter wel forse verschillen in prijs. Een douchecabine is een stuk prijziger dan bijvoorbeeld een douchebak met douchegordijn. Daarentegen geniet je met een douchecabine in de meeste gevallen een luxere uitstraling. Afhankelijk van je eigen smaak voor type douche, het materiaal en het merk, loopt het verschil in prijs op tot wel € 1.500.

Keuze 2: Bestaande aansluitingen
Een nieuwe douche aan laten leggen betekent in de meeste gevallen dat de oude douche uit de badkamer moet worden gehaald. Indien je de nieuwe douche op dezelfde plek wilt hebben als de bestaande dan hoeft de aansluiting niet verplaatst te worden. Dit scheelt de badkamer installateur veel werk bij het plaatsen van de nieuwe douche en zo kan de douche, na wat kleine aanpassingen, gemakkelijk geplaatst worden. Dit merk je ook in de totaalprijs. Op het moment dat het mogelijk is om de bestaande aansluitingen te hergebruiken scheelt je dit tot wel € 200 aan extra arbeidskosten.

Keuze 3: Extra opties
Bij het aanleggen van een nieuwe douche heb je de keuze uit extra opties. De meest gekozen extra opties worden in het overzicht hieronder met een gemiddelde prijs weergeven. Deze prijzen zijn inclusief het plaatsen en de btw.

Extra optieGemiddelde prijs (incl. materiaal, montage en btw)Toelichting
Regendoucheset€ 325Brede platte douchekop waarbij het water in verticale stralen als regen naar beneden komt vallen.
Geïntegreerd licht- en muzieksysteem € 460Led verlichting- en muzieksysteem voor extra sfeer tijdens het douchen. Deze opties zijn vaak enkel van toepassing op douchecabine.
Vuilwaterpomp€ 160Zorgt dat het vuile water afgevoerd wordt en dat haren worden vermalen. Dit maakt de kans op verstopping kleiner.

Vind de beste deal

Ben je nieuwsgierig geworden naar wat het je exact gaat kosten om een nieuwe douche aan te laten leggen? Vraag dan nu geheel vrijblijvend gratis offertes aan op Homedeal en vind de specialist bij jou in de buurt. Na aanvraag ontvang je binnen 48 uur tot wel 6 offertes die je vervolgens eenvoudig met elkaar vergelijkt. Door offertes met elkaar te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de totale kosten voor het plaatsen van een nieuwe douche.  

Homedeal bespaartips

Zelf slopen en afvoeren

Indien je besluit om de douche te renoveren dan moet vaak de bestaande douche eruit gehaald worden. Dit doet de specialist meestal voor je, maar kijk of het mogelijk is om dat zelf te doen. Door de taken als het slopen en het afvoeren van het oude sanitair en puin op je te nemen, bespaar je tot wel € 350 aan arbeids- en afvoerkosten.

Showroom

Heb je een mooie douchecabine of douchebak zien staan? Veel sanitairwinkels vernieuwen ieder jaar hun assortiment. Grote kans dat de nieuwe douche die jij wilt uit het assortiment gehaald wordt. In sommige gevallen is het mogelijk om een showroommodel aan te schaffen. Deze nauwelijks gebruikte douches zijn meestal zo goed als nieuw en dat scheelt jou enorm veel geld. Winkels verkopen de showroom modellen met kortingen die oplopen tot wel € 500.

Opties die je niet gebruikt

Een luxe douchecabine of inloopdouche met veel extra opties lijkt je misschien geweldig, maar vervolgens zul je zien dat je na een paar weken deze luxe items niet of nauwelijks meer gebruikt. Het is het overwegen van het nemen van luxe opties alleen waard als je zeker weet dat je er veel gebruik van maakt. Indien je denkt van niet, dan is het beter om deze opties achterwege te laten. Hierdoor bespaar je tot wel € 580 aan extra kosten.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden