De beste aannemer deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Aannemer Erker aanbouwen kosten

Erker aanbouwen kosten

Minimale kosten
€ 4.300
Gemiddelde kosten
€ 7.000
Maximale kosten
€ 10.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 5.800 - € 8.300

Een erker geeft meer ruimte in huis, laat veel licht binnen en het ziet er prachtig uit. Er zijn dus genoeg voordelen van erkers te noemen. Ideaal als je net wat ruimte te kort komt in huis. Voordat je een erker laat aanbouwen, wil je een goed overzicht hebben van de kosten en mogelijkheden die bij dit project komen kijken. Voor jou heeft Homedeal de richtprijzen en mogelijkheden op een rijtje gezet, zodat je goed weet wat je kan verwachten.

Erker aanbouwen: de kosten

Een erker is een mooie uitbreiding van je huis en is populair onder huiseigenaren. In de jaren 30 werden erkers vaak standaard in een huis gebouwd, tegenwoordig kiezen mensen er zelf voor om een erker te laten aanbouwen. Maar wat zijn de kosten van een erker aanbouwen? De totale kosten van dit project bestaan uit de materialen, de arbeidsuren, de grootte van de erker en voorrijkosten. Zie hier een prijsoverzicht voor het aanbouwen van een erker met verschillende afmetingen.

Breedte erker
(meter)
Diepte erker
(meter)
Totale gemiddelde kosten
(inclusief arbeid en btw)
31€ 4.300
31.5€ 6.300
41€ 5.600
41.5€ 8.400
51€ 7.000
51.5€ 10.500

Bespaar op het aanbouwen van een erker

Als je een erker aan je huis laat aanbouwen, wil je natuurlijk dat de kwaliteit goed is voor een niet te hoge prijs. Ben jij benieuwd naar hoe je zoveel mogelijk bespaart op de totale kosten van je project? Dit doe je door verschillende offertes te vergelijken, hierdoor kies je voor de deal die het beste bij jouw budget past. Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van bouwbedrijven bij jou uit de buurt. In 2 minuten vul je het offerteformulier in en binnen 2 dagen ontvang je tot wel 6 offertes. De mensen die je voorgingen hebben ervaren dat er een prijsverschil bestaat van tot wel 40%.

Erker aanbouwen kosten

Prijsvoorbeelden

Zie 3 prijsvoorbeelden, om zo een beter beeld van de prijzen te krijgen voor het aanbouwen van een erker.

Standaard erker

De gemiddelde afmeting van een erker is 3 x 1 meter. Deze maat wordt dan ook het meest gebruikt voor erkers in Belgische huizen. De kosten van het aanbouwen van deze erker liggen gemiddeld rond de € 4.300, dit is inclusief arbeid en btw.

Grote erker

Heb jij behoefte aan een erker die groter is dan gemiddeld? Bij een grote erker met de afmetingen 6 x 1,5 meter zijn de kosten gemiddeld € 12.600 euro, ook dit bedrag is inclusief arbeid en btw. Hierbij is geen rekening gehouden met eventuele extra fundering die aangebracht moet worden bij deze erker.

Extra fundering

Bij een erker aanbouwen, hoort ook de plaatsing van fundering. Bij sommige grondsoorten is het nodig om extra fundering te plaatsen, om verzakking te voorkomen. De gemiddelde extra kosten voor het plaatsen van extra fundering ligt rond de € 800.

Hoe ziet de prijsopbouw van een erker aanbouwen eruit?

Erker aanbouwen donut

Wat bepaalt de kosten voor een erker aanbouwen?

De totale kosten van een erker aanbouwen zijn, zoals eerder gezegd, afhankelijk van een aantal factoren. Lees hier welke keuzes van invloed zijn op de kosten van de erker aanbouwen.

Keuze 1: Formaat van de erker

Het formaat van je erker is natuurlijk de grootste kostenbepaler van dit project. 

BreedteDiepte
+ 1 meter: + € 1.000+ 1 meter: € 500

Keuze 2:  Voorkant of achterkant

Erkers kunnen zowel aan de voorkant als aan de achterkant van een huis aangebouwd worden. Echter, wanneer een erker aan de voorzijde van een huis wordt aangebouwd, moet er een vergunning worden aangevraagd bij de gemeente. Voor het aanvragen van een vergunning wordt een bedrag gevraagd door de gemeente, zelfs als deze vergunning uiteindelijk niet wordt toegekend. Dit bedrag verschilt per gemeente.

Keuze 3: Extra opties

Ook bij het aanbouwen van een erker kan je kiezen uit allerlei extra opties om je erker precies te maken zoals jij het wil. Zie ui welke opties je kan kiezen om jouw erker extra’s te geven.

Extra optieGemiddelde meerprijs
(inclusief arbeid en btw)
Dubbel glas€ 180 - € 240 per raam
HR ++ glas€ 400 - € 550
Hellend afdak€ 500
Glas-in-lood€ 300 per m2

Ga voor de beste deal

Ga jij een erker aan je huis laten aanbouwen? Dan is het tijd voor de volgende stap: het aanvragen van offertes. Door het vergelijken van verschillende offertes bespaar je een hoop geld, tot wel 40%. Vraag daarom nu gratis en vrijblijvend offertes aan van bouwbedrijven bij jou in de buurt. Binnen 2 werkdagen ontvang je tot maximaal 6 offertes in je e-mail en start je met het vergelijken van de offertes en prijzen. Zo kies je voor de deal die het beste bij jouw budget past.

Homedeal bespaartips

Kies voor isolatie

Hoewel het niet meteen als een bespaartip klinkt, is het toch wel zo. Door je erker goed te laten isoleren, bespaar je uiteindelijk een hoop geld op je maandelijkse energierekening en verdien je het geïnvesteerde bedrag van de isolatie maatregelen dubbel en dwars terug. Het is dus aan te raden om met het aanbouwen van je erker, deze ook meteen van isolatie te voorzien.

Kwantumkorting

Zijn jouw buren toevallig ook van plan om een erker aan te laten bouwen of heb jij een ander project in huis waar je een aannemer voor in wil zetten? Wanneer je meerdere projecten tegelijkertijd laat uitvoeren door één bedrijf, kan je vaak rekenen op kwantumkorting. Het bouwbedrijf hoeft namelijk minder kilometers te maken en alles kan in één keer geplaatst worden. Deze kwantumkorting is geen vast bedrag, ga hierover in gesprek met de aannemer.

Kies voor een bedrijf uit de buurt

Bouwbedrijven rekenen bijna altijd voorrijkosten voor het realiseren van een project en het is dan ook logisch dat een bedrijf dat niet uit de buurt komt hogere voorrijkosten rekent. Het is alleen daarom al aan te raden om voor een bedrijf bij jou uit de buurt te kiezen. Daarnaast weten bedrijven uit de buurt al veel over het type woning en het type grond bij jou in de buurt. Dit scheelt weer in voorbereidingstijd.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden