De beste aannemer deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Aannemer Bad plaatsen

Bad plaatsen

Minimale kosten
€ 480
Gemiddelde kosten
€ 1.250
Maximale kosten
€ 3.200
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.030 - € 1.480

Heerlijk relaxen in bad na een intensieve dag? Door een bad te plaatsen kan jij in alle rust  dobberen in het warme water. De kosten van een bad plaatsen lopen uiteen. Homedeal zet de kosten voor het aanleggen van een bad voor jou op een rij.

Wat kost een bad plaatsen?

Het laten plaatsen van een bad kost gemiddeld € 1.000. Afhankelijk van het materiaal dat je voor je bad kiest zakt of stijgt de prijs. De meeste mensen kiezen voor een bad van acryl wegens de vele vorm mogelijkheden. Daarnaast heeft de vorm van het bad en luxe extra’s zoals bubbels ook invloed op de prijs. Bekijk onderstaande de gemiddelde kosten voor het plaatsen van een bad per materiaalsoort:

Materiaal ligbadGem. prijs bad 1,80 x 0,80 m
(incl. montage en btw)
VoordelenNadelen
Plaatstaal€ 840-Voldoende keuze in vorm
-Krast niet
-Goedkoop
- Dunnere staallagen houden de warmte minder goed vast
Acryl€ 1.130- Complexe vormen mogelijk
- Inzetbaar als bubbelbad
- Betaalbaar
- Kan krassen en vlekken
Gietijzer€ 1.830- Isoleert goed
- Onverslijtbaar
- Krast niet
- Relatief prijzig
- Beperkt qua vorm en grootte
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Bad plaatsen

Plaatstalen bad:
Je wil bij het aanleggen van de badkamer een bad plaatsen, maar hier het liefst niet te veel geld aan uitgeven. Kijk in dit geval naar een plaatstalen bad. Een plaatstalen bad is makkelijk te plaatsen, omdat deze licht is in gewicht. De kosten voor het aanleggen van een bad van dit materiaal  vallen relatief mee. Het plaatsen van een plaatstalen bad kost gemiddeld € 840, inclusief montage en btw.

Acryl bad:
De kosten van het plaatsen van een acryl ligbad zijn gemiddeld iets hoger dan de kosten voor het plaatsen van bijvoorbeeld een plaatstalen bad. Acryl is nu eenmaal een duurder materiaal. Met acryl is maatwerk mogelijk en biedt het ook de mogelijkheid tot het integreren van een ‘bubbelsysteem’. De kosten voor het plaatsen van een acryl bad komen gemiddeld uit op € 1.130, inclusief montage en btw, maar exclusief ‘bubbelsysteem’.

Gietijzeren bad:
Het gietijzeren bad is in de meeste gevallen een klassieke vrijstaande badkuip op pootjes, maar komt soms ook als inbouwbad voor. De voordelen van dit soort baden is dat ze niet krassen en haast onverslijtbaar zijn. Qua vorm ben je echter beperkt in keuze. Je moet echt liefhebber zijn van een klassieke stijl om dit type bad aan te laten leggen door een specialist. Aan het aanleggen van een gietijzeren bad hangt een gemiddeld prijskaartje van € 1.830

Hoe is de totaalprijs precies opgebouwd?

badkamer kosten

Het plaatsen van een nieuw bad wordt meestal uitgevoerd door een aannemer, loodgieter of installateur. De totale kosten voor dit type project is uit te splitsen in losse elementen. Deze verschillende onderdelen zijn: afvoerkosten, arbeidskosten en materiaalkosten. De afvoerkosten bevatten het afvoeren oud sanitair en eventueel het puin van het openbreken van de oude badkuip. Het afkitten van de randen is in de onderdelen van arbeidskosten en materiaalkosten opgenomen.

Welke keuzes zijn van invloed op de prijs?

Keuze 1: Materiaal en afmeting van het bad
Het materiaal van het bad is erg van invloed op de totale prijs voor het aanleggen van een bad. Gietijzeren baden zijn in tegenstelling tot plaatstalen of acryl baden relatief duur in aanschaf. Minder gangbare maten, zoals een hoekbad van acryl, zijn iets prijziger dan rechthoekige baden. De keuze voor het ene of het andere verschilt tot wel € 900 in prijs.

Keuze 2: Afwerking
De afwerking van het bad is ook sterk van invloed op de totaalprijs. Kies je voor een gemetselde muur om het aanzicht van het bad te verfraaien? Of volstaat gasbeton met tegels? Smaak en voorkeur spelen hierbij een toonaangevende rol. De keuze in afwerking scheelt gemiddeld tot wel € 230 in prijs.

Keuze 3: Extra opties
Bij het plaatsen van een ligbad heb je de keuze voor een aantal extra opties. Deze extra opties staan in onderstaand overzicht weergeven met de bijhorende gemiddelde prijzen.

Extra optieGemiddelde prijs (incl. materiaal, montage en btw)Toelichting
Bubbelbad pompsysteem€ 360Bubbelbad pompsysteem voor een ontspannende werking.
Kleur- en lichtspel€ 220Extra verlichting in de badkuip.
Inloopbad€ 4.300Ideaal voor personen die slecht ter been zijn. Het instappen is middels een waterdichte deur vereenvoudigd.

Vind de beste deal

Ben je nieuwsgierig naar de kosten voor het plaatsen van een nieuw bad? Vraag dan nu geheel vrijblijvend gratis offertes aan op Homedeal en vind een specialist bij jou in de buurt. Binnen 48 uur heb je de offertes in huis en kan het vergelijken beginnen. Door de offertes met elkaar te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de totale kosten voor het plaatsen van een bad.

Homedeal bespaartips

Showroom baden

Heb je een mooi ligbad in een showroom zien staan? Vaak krijgen retailers ieder jaar nieuwe modellen badkuipen. Probeer indien mogelijk een showroom model te bemachtigen waar wat van de prijs afgehaald kan worden. Deze korting loopt tot wel € 500 op.

Oude badkuip zelf afvoeren

Veel badkamer installateurs brengen kosten in rekening voor het afvoeren van de oude badkuip en het puin van sloopwerkzaamheden. Door dit zelf af te voeren bespaar je tot wel € 350 aan extra afvoerkosten.

Neem geen extra opties als je ze niet gebruikt

Ga bij jezelf goed na of je daadwerkelijk veel gebruikt maakt van extra opties als een bubbelsysteem of een geïntegreerd muziek- en lichtsysteem. Indien je verwacht dat je dit leuk vindt voor slechts een aantal keer, dan is het verstandig om een bad te kiezen zonder deze luxe opties. Door te kiezen voor een normaal bad, bespaar je jezelf tot wel € 580.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden