De beste aannemer deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Aannemer Goedkope aanbouw

Goedkope aanbouw

Ben je op zoek naar een goedkope aanbouw? Meer leefruimte of een extra slaapkamer, alles is mogelijk. Wij begrijpen dat een goedkope aanbouw aantrekkelijk klinkt, maar vergeet niet de kwaliteit, dit is natuurlijk ook van belang. Wil je meer te weten komen over een goedkope aanbouw, de prijzen en mogelijkheden? Lees dan snel verder.

De kosten van een goedkope aanbouw

Een aanbouw is niet zomaar iets, er komen veel aspecten bij kijken. Denk aan kosten, oppervlakte en de extra m2 die bij jouw woning komen. Omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn bij een aanbouw, lopen de kosten erg uiteen. Een van de goedkoopste varianten van een aanbouw is een prefab aanbouw, waarbij je zelf de afwerking verzorgt. In de tabel hieronder is een overzicht te vinden van de gemiddelde prijzen voor een goedkope aanbouw.

DienstBreedte X diepteOppervlakteGemiddelde prijzen, incl. Montage, geveldoorbraak, btw en arbeid
Prefab aanbouw2 X 36 m2€ 14.000
Prefab aanbouw4 X 312 m2€ 17.000
Prefab aanbouw5 X 315 m2€ 22.000
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Goedkope aanbouw

Wat is een prefab aanbouw?

Een prefab aanbouw wordt al in de fabriek machinaal in elkaar gezet. Dit scheelt ontzettend veel arbeidstijd op locatie waardoor een prefab aanbouw veel goedkoper kan worden aangeboden dan maatwerk. Er zijn wel standaard afmetingen en afwerkingen van je aanbouw, maar genoeg keuze om een mooie aanbouw te vinden die aansluit bij de bestaande bouw van je woning. Daarnaast is het voordeel van een prefab aanbouw dat er weinig rotzooi om je huis is en de aanbouw zorgt voor een waardevermeerdering van je woning.

Tips voor een goedkope aanbouw

Wil je een aanbouw laten plaatsen, maar niet teveel betalen? Zie deze 4 tips die je helpen een zo goedkoop mogelijke aanbouw te realiseren.

  • Vergunningvrij bouwen: Weet je nog niet precies waar je de aanbouw wilt laten plaatsen? Denk er dan overna om de aanbouw aan de achterkant van je woning te laten plaatsen als je wilt besparen, je hebt dan vaak geen vergunning nodig. Dit scheelt veel tijd en geld.
  • Energie besparen: Wil je kosten besparen als je aanbouw er staat? Dan is het verstandig om goede isolatiemethodes toe te passen. Zo voorkom je dat de warmte ontsnapt uit je woning en bespaar je flink op de energierekening. Je investering in isolatie verdien je daardoor terug.
  • Wees gedetailleerd: Bied een gedetailleerde beschrijving aan je aannemer, waardoor de offertes specifiek gemaakt kunnen worden. Denk alvast aan de indeling, welke afwerking je wilt, welke materialen je wilt gebruiken en waar de verwarming komt.
  • Serre als alternatief: Een serre plaatsen scheelt enorm in de portemonnee. Aanbouw prijzen liggen vaak duizenden euro’s hoger dan het plaatsen van een serre. Als je bedenkt dat een basis serre verkrijgbaar is voor € 7.000, dan is het waard om hier nog een nachtje over te slapen.

Beste bespaartip: vergelijk gratis offertes

Wil je graag een goede prijs-kwaliteitverhouding en heb je plannen om een goedkope aanbouw te plaatsen? Dan ben je hier op het juiste adres. Bij Homedeal is het namelijk mogelijk om gratis en vrijblijvend een offerteaanvraag te doen. Hierdoor ontvang je tot wel 6 offertes en kan je de verschillende specialisten en prijzen met elkaar vergelijken. Door het vergelijken van verschillende offertes, blijkt in de praktijk dat je tot wel 40% op de kosten kan besparen. Vraag bij Homedeal met slechts één offerteaanvraag prijsinformatie aan van maximaal 6 specialisten uit jouw regio. Binnen 2 werkdagen ontvang je de offertes in huis. Vergelijk de offertes en kies voor de beste prijs.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden