De beste aannemer deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Aannemer Aanbouw keuken

Aanbouw keuken

Minimale kosten
€ 8.000
Gemiddelde kosten
€ 15.000
Maximale kosten
€ 30.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 12.300 - € 17.700

Heb je altijd al gedroomd van een grote keuken met een kookeiland waar je gezellig voor vrienden kan koken? Met een aanbouw is dit allemaal mogelijk. De kosten om een aanbouw aan jouw huis te maken zodat je hierin een keuken kan plaatsen heb je deels zelf in de handen. Ligt je voorkeur bij een grotere ruimte of bij een luxe afwerking? Wil je meer weten over een aanbouw voor je keuken en achter de exacte prijzen komen voor jouw situatie? Lees het hier op Homedeal.

Kosten | Prijsvoorbeelden | Prijsopbouw | Keuzes | Bespaartips | Gratis offertes aanvragen

Wat kost een aanbouw voor je keuken?

Bij een aanbouw voor je keuken komt veel kijken: de kosten van de specialisten, materialen en natuurlijk het uitzoeken van de keuken. Gelukkig is het wel mogelijk om de kosten in de hand te houden, zoals het uitzoeken van een goedkope keuken, de aanbouw casco op laten leveren en door offertes te vergelijken. Zie hier een prijsindicatie van de verschillende afwerkingen en prijzen voor een aanbouw keuken.

Afmeting aanbouw keukenGemiddelde prijzen incl. afwerking, btw en arbeid
2.5 X 2.5 meterTussen € 10.000 en € 15.000
3 X 2.5 meterTussen € 15.000 en € 19.000
3 X 4 meterTussen € 20.000 en € 25.000

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40%

Voordat je hebt besloten om een aanbouw voor je keuken te plaatsen is het natuurlijk belangrijk om te weten welke kosten eraan verbonden zijn. Door bij Homedeal een offerteaanvraag te doen sturen de aangesloten aannemers jou een prijsopgave voor de aanbouw voor je keuken. Door de offerteaanvraag ontvang je maar liefst 6 offertes van aannemers bij jou uit de buurt, waardoor je altijd de juiste prijs voor het project betaalt. Vraag hier tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes op van aanemers bij jou uit de buurt. Binnen 2 werkdagen ontvang je de prijsinformatie en kan het vergelijken beginnen. Wist je dat je door het vergelijken tot wel 40% kan besparen op de totale kosten? Zo blijft er een mooi zakcentje over voor de nieuwe keuken.

Aannemer keuken

Prijsvoorbeelden

In de eerder genoemde prijzentabel zie je een overzicht van de gemiddelde prijzen. Hieronder zijn voorbeelden beschreven waardoor de prijzen verder toegelicht worden.

Meest gekozen werk
Het meest gekozen werk is meestal al snel het voordeligste. Mensen kiezen namelijk vaak voor een casco keuken aanbouw. Als je uitgaat van 2,5 (l) x 2,5 (h) meter, 3 muren met deur- en raamkozijn, plat dak en standaard stenen, dan kom je op een gemiddelde prijs van € 8.000 uit voor de aanbouw.

Groter project
Bij een groter project zit alles inbegrepen. Denk hierbij aan kosten voor de afwerking, elektra, gas, water, riool, vloer, wanden, plafond en de keuken. Je geeft dus alles uit handen zodat je zeker weet dat het project voor 100% geklaard wordt. Kies je voor een casco aanbouw met de bovengenoemde afwerkingen? Dan kom je op een gemiddelde prijs van € 20.000.

Hoe ziet de prijsopbouw van een aanbouw voor je keuken eruit?

aanbouw keuken

Welke keuzes hebben invloed op de prijs voor je aanbouw voor de keuken?

Bij een aanbouw voor je keuken wordt de prijs bepaald door 4 keuzes.

Keuze 1: Formaat aanbouw
Een aanbouw voor de keuken kan nog wel eens verschillen in de breedte en de diepte. Wanneer je een keuken aanbouw aan de achterzijde van jouw woning laat plaatsen en nog volop wil genieten van je tuin? Dan is het verstandig om de aanbouw meer in de breedte te realiseren.

  • Breedte: Per halve meter wordt er ongeveer een gemiddelde prijs van € 1.000 opgeteld.
  • Diepte: Voor een halve meter meer of minder diepte wordt er gemiddeld een prijs van € 1.250 berekend.
Nieuwe keuken met een keukeneiland

Keuze 2: Prefab of maatwerk aanbouw keuken?
Een tweede keuze zit in het verschil tussen een prefab en een maatwerk aanbouw. Prefab aanbouw wordt in de fabriek gemaakt en naar locatie gebracht. Hierdoor is prefab voordeliger. Bij een prefab aanbouw zijn er vaste afmetingen waar je een keuze uit moet maken. Deze afmetingen zijn afmetingen die veel voorkomen dus grote kans dat jouw afmetingen hier ook bij zitten. Bij maatwerk heb je de mogelijkheid om jouw wensen toe te passen in de aanbouw van de keuken. Kijk dus goed hoeveel geld je te besteden hebt en maak daarna een afweging. Een prefab aanbouw is gemiddeld € 2.000 goedkoper dan een maatwerk aanbouw.

Keuze 3: Het type keuken
Het type keuken is ook een belangrijke keuze bij een aanbouw. Laat je de keuken zitten of kies je voor een totale verandering. Je kan het zo duur maken als je zelf wilt. Zie onderstaand wat de gemiddelde kosten zijn voor de activiteiten in en rondom de keuken.

ActiviteitGemiddelde kostprijs
Aankoop van de keukenTussen € 3.000 en € 17.000
Demonteren en afvoeren van bestaande keukenTussen € 250 en € 1.500
Plaatsen van de nieuwe keukenTussen € 500 en € 1.500
Verplaatsen van water- en elektriciteitsleidingenTussen € 500 en € 900
Uitbreiden meterkastTussen € 300 en € 700
StucenTussen € 15 en € 30 per m2
SchilderenTussen € 10 en € 20 per m2

Keuze 4: Extra optie
Ook bij een keuken aanbouw zijn er verschillende opties. Zie hier welke opties dat zijn en de meerprijzen.

OptieGemiddelde meerprijs
Geveldoorbraak€ 3.000
Stucwerk€ 1.000
Electra€ 450
Centrale verwarming (incl. radiator)€ 1.000
Aftimmerwerk€ 300

Vind de beste deal

Heb je interesse in een aanbouw voor een grotere keuken? De prijzen van een aanbouw in de keuken kunnen enorm verschillen per aannemersbedrijf. Wij raden je daarom aan om een gratis offerte aanvraag te doen waardoor je binnen 2 werkdagen tot wel 6 offertes van aannemers uit je buurt toegestuurd krijgt. Op deze manier kan je honderden euro’s besparen. Aan jou om de verschillen offertes te gaan vergelijken. Let op de werkzaamheden, de prijzen en jouw wensen. Vraag hier gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan.

 

Homedeal bespaartips

Vergunningvrij bouwen

Je bespaart bij vergunningvrij bouwen niet alleen op de kosten, maar ook op de tijd. Wanneer je een keuken aanbouw aan de achterkant van jouw woning laat bouwen hoef je namelijk geen vergunning te hebben. Bij het aanvragen van een vergunning gaat er tijd verloren en er zijn kosten aan verbonden. Denk dus van te voren goed na over de locatie van de aanbouw en dat je op deze manier rekening kan houden met jouw budget.

Kwantumkorting

Van plan om een aanbouw te laten realiseren? Loop dan eens een rondje door de buurt want grote kans dat er nog iemand interesse heeft in een aanbouw. Door met twee of meerdere projecten aan te kloppen bij de aannemer, wordt de prijs erg aantrekkelijk. Op deze manier kan je de voorrijkosten splitten, de materialen worden eenmalig neergezet en de aannemer kan direct door naar het volgende project. Kwantumkorting is geen vast bedrag dus is het moeilijk om een prijsindicatie te geven. Vraag dit daarom aan de aannemer, zodat er een mooie prijs afgesproken wordt.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden