De beste aannemer deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Aannemer Zolder verbouwen

Zolder verbouwen

Minimale kosten
€ 5.000
Gemiddelde kosten
€ 11.000
Maximale kosten
€ 15.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 9.000 - € 13.000

Vooral als je woning klein is of bij gezinsuitbreiding, is het interessant om je zolder bij je woning te betrekken. Maak er een slaapkamer van of gebruik de zolder als hobbyruimte. Homedeal heeft de kosten die bij het verbouwen van je zolder komen kijken voor je uiteengezet.

Wat kost een zolder verbouwen?

Een aannemer tovert je rommelzolder compleet om tot een fijne leefruimte. Gemiddeld kost het laten verbouwen van een zolder € 11.000. Ga voor jezelf na of alle onderstaande activiteiten nodig zijn bij het verbouwen van jouw zolder, of slechts een deel ervan.

ActiviteitGemiddelde kosten,
incl. materiaal,
arbeid en btw
Extra informatie
Dakkapel plaatsen€ 3.650 - € 4.700Hout, kunststof of polyester
Dakraam plaatsen€ 500 - € 900Kunststof tuimelvenster
Dakisolatie plaatsen€ 1.000 - € 3.00045m2 - 110m2
Elektriciteit aanleggen€ 700Inclusief lichtpunten
Centrale verwarming€ 1.000Inclusief radiator
Gipsplaten aanbrengen€ 400 - € 60040m2 - 60m2 (Plafond en wanden)
Gipswand plaatsen€ 400 - € 1.00010m2 - 15m2
Stucen€ 175 - € 80025m2 - 75m2
Vloer leggen€ 250 - € 50015m2 - 25m2
Vaste trap plaatsen€ 1.000 - € 1.500Gemaakt van vurenhout
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Benieuwd naar wat een goedkope verbouwing van de zolder of juist een dure verbouwing is? Je ziet het onderstaand.

Goedkoopste situatie:
In de goedkoopste situatie kost het verbouwen van je open zolder gemiddeld € 5.000. Inbegrepen is een dakraam voor een lichte ruimte, een rechte trap, dakisolatie, aanleg van elektriciteit, centrale verwarming en het plafond, de wanden en vloer worden netjes afgewerkt.

Gemiddelde situatie:
De gemiddelde kosten voor het compleet verbouwen van een zolder komen uit op € 11.000. Je zolder wordt verreikt met een houten/kunststof dakkapel en een gipswand om echt een kamer te creëren. Verder is inbegrepen een vurenhouten trap met kwart draai, dakisolatie, aanleg van elektriciteit en centrale verwarming en het plafond, de wanden en vloer worden afgewerkt.

Duurste situatie:
Pak je groots uit, dan kost het verbouwen van je zolder gemiddeld € 13.300. Er wordt een polyester dakkapel geplaatst aan de ene zijde en een kunststof dakraam aan de andere zijde van het dak. Zo tover je de donkere zolder om tot een lichte en ruime leefruimte. Het dak wordt voorzien van dakisolatie en afgewerkt met gipsplaten en stucwerk. Er wordt elektriciteit aangelegd, geschikt voor zwaardere apparatuur zoals een wasmachine. Door het plaatsen van een gipswand heb je de beschikking over 2 nuttige ruimtes. Deze prijs is inclusief aanleg verwarming en een trap met 2 kwarten.

Hoe zijn de zolder verbouwen kosten opgebouwd?

zolder verbouwen kosten

Welke keuzes bepalen de zolder verbouwen kosten?

Ben jij erover uit dat je je zolder laat verbouwen om meer uit je woning te halen, dan kom je voor diverse keuzes te staan die alle invloed hebben op de hoogte van de prijs. De onderdelen die een grote kostenpost vormen bij de zolder verbouwing worden hier uiteengezet.

Keuze 1: Dakraam of dakkapel
Met natuurlijk licht, ventilatie en een prachtig uitzicht creëer je een prettig leefklimaat op zolder, overweeg daarom om een dakraam of dakkapel te laten plaatsen. Een kunststof tuimelvenster van 80 x 140 cm kost gemiddeld € 700. Wil je naast de voordelen van een dakraam ook extra ruimte op zolder creëren? Kies dan voor een dakkapel. De prijs van een dakkapel is afhankelijk van het materiaal en type:

Prefab (kant-en-klaar)Traditioneel (maatwerk)
Houten dakkapelVanaf € 3.250Vanaf € 4.000
Kunststof dakkapelVanaf € 3.750Vanaf € 4.700
Polyester dakkapelVanaf € 4.750n.v.t.

Keuze 2: Dak isoleren
Is jouw dak nog niet geïsoleerd? Zonde, gemiddeld gaat 30% van de warmte verloren via het dak. Je dak isoleren levert dan ook een flinke besparing op je energierekening op. De kosten voor het isoleren van je dak zijn afhankelijk van het oppervlakte.

Type huisGeschatte oppervlakteGemiddelde kosten
incl. btw en materiaal
Rij-/hoekwoning45m2€ 1.500
2 onder 1 kap65m2€ 1.800
Vrijstaand klein80m2€ 2.000
Vrijstaand groot140m2€ 2.500

Keuze 3: Gipswand plaatsen
Wil je de zolder opsplitsen in meerdere ruimtes, bijvoorbeeld voor een washok en een slaapkamer, kies dan voor een gipswand. De kosten hiervan zijn afhankelijk van de oppervlakte en van het type materiaal dat wordt gebruikt voor de wand. Een wand van goedkoop materiaal kost ongeveer € 40 per m2. Een wand gemaakt van kwalitatief beter en duurder materiaal, bijvoorbeeld materiaal dat beter isoleert en beter geluid weert, kost ongeveer € 75 per m2.

Keuze 4: Vaste trap plaatsen
Heb je een onhandige uitklapbare trap en wil je daar graag een vaste trap van maken? De kosten van een zijn afhankelijk van het type materiaal en het model dat je kiest. Onderstaand gaan we uit van het meest gebruikte materiaal voor een trap, vurenhout.

Model trapGemiddelde kosten incl. plaatsing en btw
Rechte trap€ 1.000
Trap met 1 kwart draai€ 1.250
Trap met 2 kwart draaien€ 1.400

Keuze 5: Stucwerk
Een mooi afgewerkt geheel creëer je door de gipsplaten te laten afwerken met stucwerk. De kosten van stucwerk zijn afhankelijk van de oppervlakte en het type stucwerk dat je mooi vindt.

Type stucwerk
Gemiddelde prijzen per m2
incl. materiaal
Spackspuitwerk
€ 5 - € 11
Behangklaar stucen
€ 8 - € 15
Sausklaar stucen
€ 9 - € 23
Sierpleister
€ 12 - € 23
Plafond stucen
€ 5 - € 23

Keuze 6: Extra opties
De temperatuur op zolder loopt snel op wanneer zonnestralen op de ramen branden. Kies daarom voor zonwering en geniet van een aangename binnentemperatuur. Wordt het ondanks de zonwering op warme zomerdagen nog steeds erg warm op je zolder? Een airco zorgt ervoor dat de ruimte voorzien wordt van het ideale binnenklimaat.

ZonweringGemiddelde prijs
incl. btw en plaatsing
Kunststof rolluik met handmatige bediening€ 100 (per 1m2)
Screens met handmatige bediening€ 250 (per 1m2)
Kunststof rolluik met elektrische bediening€ 350 (per 1m2)
Screens met elektrische bediening€ 550 (per 1m2)
Airco plaatsen
2.5 kw voor ruimtes tot 70m3€ 1.100
3.5 kw voor ruimtes tot 120m3€ 1.650

Vind de beste deal

Je zolder verbouwen wil je natuurlijk wel voor de beste prijs. Dat kan. Vraag bij Homedeal gratis en vrijblijvend prijsoffertes op van aannemers in jouw regio. Binnen 48 uur ontvang je tot wel 6 prijsoffertes, door deze te vergelijken voordat je je beslissing maakt kan je tot wel 40% besparen op de verbouwkosten. Maak slim gebruik van de concurrerende markt.

Homedeal bespaartips

Totaalpakket

Indien je de zolder verbouwing groots gaat aanpakken is het verstandig om met een aannemer te werken. Dit is voordeliger dan met verschillende klusbedrijven te werken. De prijsgids ‘kosten aannemer’ laat de kosten en de voordelen van het werken met een aannemer zien.

Kies voor de goedkopere variant

Kies voor spackspuitwerk op je muren op zolder als je wilt besparen op het stucwerk. Spackspuitwerk wordt machinaal aangebracht waardoor het voordeliger is dan de andere manieren van stucwerk. Spackspuitwerk in wit kost gemiddeld tussen de € 5 en € 9 per m2 en spackspuitwerk in kleur kost gemiddeld tussen de € 7 en € 11 per m2. En een dakkapel op zolder biedt veel voordelen, echter is het plaatsen van een dakkapel vrij prijzig. Je bent het goedkoopste uit als je kiest voor het laten plaatsen van een standaard formaat houten prefab dakkapel. Inclusief plaatsing kost dit gemiddeld € 3.250.

Lokaal bedrijf

Er zijn veel aannemers in België, dus ook bij jou in de buurt. Het is zonde om te kiezen voor een bedrijf van ver weg en om onnodig veel voor de voorrijkosten te betalen. Het loont om te kiezen voor een lokaal bedrijf.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden