De beste aannemer deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Aannemer Keuken prijzen

Keuken prijzen

Minimale kosten
€ 5.500
Gemiddelde kosten
€ 15.000
Maximale kosten
€ 25.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 12.500 - € 17.500

Is het tijd voor een nieuwe frisse keuken? Wordt het eindelijk een praktisch ingerichte plek om lekker te koken of word je keuken het paradepaardje in huis? Via Homedeal kom je erachter wat de kosten en mogelijkheden van jouw nieuwe keuken zijn.

Wat kost een keuken?

De kosten voor een keuken lopen uiteen van € 5.000 tot zelfs € 17.000. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt: materialen, apparatuur en grootte. Daarnaast komen er kosten kijken als het demonteren van de keuken, de plaatsing, eventuele het verleggen van leidingen.

Bekijk in onderstaand kostenoverzicht alle gemiddelde kosten bij de aankoop van een nieuwe keuken:

ActiviteitGemiddelde kosten (incl. btw)
Aanschaf keuken€ 5.000 - € 17.000
Demonteren keuken€ 200 - € 1.000
Plaatsen keuken€ 450 - € 1.000
Verleggen van water- en elektriciteitsleidingen€ 500 - € 750
Meterkast uitbreiden€ 250 - € 600
Stucen€ 10 - € 30 per m2
Verven€ 10 - € 15 per m2
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie.

keuken prijzen

Prijsvoorbeelden

Afhankelijk van jouw wensen en behoeften zijn de keukenprijzen als volgt:

Zo goedkoop mogelijk:
Je bent het goedkoopste uit als je kiest voor een tijd- en merkloze keuken. Gaat het om een kleine keuken zonder bijzondere en dure apparatuur? Dan kost je zo’n keuken inclusief plaatsing rond de € 5.500.

Goede prijs-kwaliteitsverhouding:
Kies je zoals de meesten voor een merkkeuken met de standaard apparatuur (afwasmachine, kookplaat, koelkast en combi magnetron) en laat je het gehele project over aan een ervaren keukenspecialist? Dan kost de keuken je rond de € 15.000, inclusief plaatsing.

Grootst en luxe:
Ben je van plan om een grote en kwalitatief goede keuken aan te schaffen en heb je speciale wensen wat betreft de apparatuur? Dan kunnen de kosten voor de complete keuken oplopen tot € 25.000, inclusief plaatsing.

Hoe ziet de prijsopbouw van een complete keuken eruit?

keuken prijzen

Zoals je ziet, bestaat het grootste gedeelte van de prijs uit de keuken zelf. Op de hoogte van deze prijs heb je zelf invloed, de prijs is namelijk afhankelijk van je eigen wensen, lees snel verder!

Welke keuzes bepalen de prijs van jouw nieuwe keuken?

Een nieuwe keuken kost gemiddeld tussen de € 6.000 en € 17.000. Of je in de lagere of hogere prijsrange zit is afhankelijk van de volgende keuzes die je maakt:

Keuze 1: Type keuken

De stijl van de keuken valt natuurlijk het eerste op. Denk na over wat het beste past bij de uitstraling van de rest van je huis. Kies bijvoorbeeld voor een strak modern ontwerp of een keuken met een landelijke stijl. Een simpele, tijdloze keuken kost gemiddeld € 500 terwijl een klassieke keuken al snel € 2.000 kost.

Keuze 2: Oppervlakte

Vaak is de oppervlakte geen keuze maar een gegeven. Echter heeft de oppervlakte een grote invloed op de prijs van een keuken. Een kleine keuken valt binnen een ruimte tot 6m2 en brengt gemiddeld € 1.000 aan kosten met zich mee. Een gemiddelde keuken valt binnen een ruimte van 6m2 tot 16m2 en kost gemiddeld € 3.500. Grote keukens zijn keukens die vallen in een ruimte vanaf 16m2 en kosten gemiddeld € 6.000.

Keuze 3: Merk

Wil je een keuken met een kwalitatief goed merk, redelijk merk of helemaal geen merk? Over het algemeen hebben keukenmerken die langer bestaan van hun fouten geleerd en dit in hun verbeteringsproces toegepast. Vaak zijn deze merken dan ook duurder dan gemiddeld; € 5.000 voor een A-merk keuken tegenover € 1.000 voor een merkloze keuken. In de meeste gevallen heeft een merkkeuken wel een langere levensduur.

Keuze 4: Apparatuur

De keukenapparatuur kan een behoorlijk stuk van de kosten van een nieuwe keuken vertegenwoordigen. Kijk goed naar wat je nodig hebt en niet kan missen. Een basispakket apparatuur bestaat uit een koelkast, kookplaat, afwasmachine en combi-magnetron en kost gemiddeld € 1.800. Wil je 1 of 2 extra apparaten, bijvoorbeeld een ingebouwd koffiezetapparaat, dan kom je uit bij het basis + pakket, dit kost gemiddeld € 3.000. Indien je diverse luxe apparaten wilt toevoegen aan je keuken, denk aan een stoomoven, warmhoudlades of een kokend waterkraan, komen de kosten gemiddeld op € 5.500 uit.

Keuze 5: Montage

Gemiddeld kost het laten plaatsen van een keuken € 700. Let goed op welke werkzaamheden (zoals bijvoorbeeld leidingen verleggen) zijn opgenomen in de offerte. Uitgebreide montage omvat ook activiteiten als stucwerk, schilderwerk en/of tegels leggen.

Keuze 6: Werkblad

Kunststof, natuurstenen, massief houten, composiet of een RVS blad; er zijn vele mogelijkheden. Ga voor jezelf na welk keukenblad het meest geschikt voor jou is of het beste past bij de stijl van je nieuwe keuken. Een kunststof werkblad is het goedkoopst. Roestvrij staal, massief hout, composiet en graniet kosten gemiddeld € 500 per strekkende meter. Een werkblad van keramiek, beton of glas kost gemiddeld € 650 per strekkende meter.

We hebben bovenstaande 6 belangrijkste prijsfactoren voor je uitgewerkt in onderstaande tabel.

Type keuken: Tijdloos (€ 500)Modern (€ 1.000)Klassiek (€ 2.000)
Oppervlakte: Klein (€ 1.000)Gemiddeld (€ 2.500)Groot (€ 6.000)
Merk: Geen merk (€ 1.000)B-merk (€ 2.000)A-merk (€ 5.000)
Apparatuur: Basis (€ 1.800)Basis + (€ 3.000)Luxe (€ 5.500)
Montage: Zelf doen (€ 0)Incl. montage (€ 700)Uitgebreid (€ 1.800)
Werkblad
(per meter):
Goedkoop (€ 300)Gemiddeld (€ 500)Duur (€ 650)

Keuze 7: Extra opties

In een hedendaagse keuken is een kookplaat, koelkast, afwasmachine en combi-magnetron standaard. Onderstaande extra opties zijn niet noodzakelijk maar verhogen wel je comfort in de keuken.

OptieGemiddelde kosten per stuk (incl. btw)
Warmhoudlades€ 400 - € 700
Ingebouwde combi-magnetron€ 500 - € 1.000
Kokend water kraan€ 600 - € 1.100
Ingebouwde stoomoven€ 900 - € 1.300
Ingebouwd koffiezetapparaat€ 1.200 - € 1.700

Vind de beste deal

Benieuwd naar wat het laten plaatsen van een complete keuken voor jou gaat kosten? Vraag bij ons gratis en vrijblijvend prijsoffertes op van betrouwbare keukenspecialisten in jouw regio. Binnen 48 uur ontvang je tot wel 6 prijsoffertes. Waarom 6? Door concurrentie tussen keukenspecialisten kan het prijsverschil oplopen tot wel 40%. Eenvoudig en snel vind je de beste deal voor jouw nieuwe keuken!

Homedeal bespaartips

Voor de handige doe-het-zelver

Een keuken plaatsen is lastig en divers werk, het is daarom niet aan te raden je keuken zelf te plaatsen. Ben je een handige doe-het-zelver die kosten wilt besparen? Overweeg om de specialist te helpen. Vraag de specialist welke klusjes je zelf kan oppakken. Dit spaart de specialist tijd en jou geld!

Oude keuken

Wanneer er sprake is van een nieuwe keuken betekent dit in de meeste gevallen dat er afscheid genomen moet worden van je oude keuken. Breng deze niet meteen naar de stort maar probeer de keuken eens te verkopen! Dit kan tegenwoordig eenvoudig en snel via het internet. Wellicht kan de keuken gebruikt worden in een bijkeuken of schuurtje. In dit geval brengt je oude keuken nog geld op en betaal je geen afvoerkosten.

Ingebouwde apparatuur

Denk goed na of je de apparatuur wilt laten inbouwen of los wilt kopen. Zo is een ingebouwd koffiezetapparaat of combi-magnetron stukken duurder dan een losse.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden