De beste aannemer deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Aannemer Toilet verbouwen

Toilet verbouwen

Minimale kosten
€ 1.000
Gemiddelde kosten
€ 2.250
Maximale kosten
€ 3.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 1.850 - € 2.650

Ben je niet meer tevreden met je huidige toilet en wil je deze graag onder handen laten nemen? Kies zelf de mooiste tegels en sanitair uit en laat een specialist je toilet verbouwen. Zo heb je minimale overlast en kan je snel weer gebruik maken van je toilet, wel zo fijn. Homedeal heeft de kosten die bij het verbouwen van je toilet komen kijken voor je uiteengezet.

Wat kost een toilet verbouwen?

Het verbouwen van je toilet bestaat uit het afbreken en opbouwen van je nieuwe toiletruimte. Gemiddeld kost het verbouwen van een toilet van 4m3 € 2.250. Ga voor jezelf na of alle onderstaande activiteiten nodig zijn bij de verbouwing van jouw toilet, of slechts een deel ervan.

ActiviteitGem. materiaal-
kosten incl. btw
Gem. arbeidskosten
incl. btw
Sloopwerkzaamheden
Verwijderen wand- en vloertegels (7m2)€ 10€ 150 - € 300
Verwijderen toilet€ 5€ 40 - € 80
Verwijderen fontein€ 5€ 10 - € 30
Leidingen en afvoer
Sleuven slijpen€ 20 - € 40
Aanbrengen waterleiding€ 20 - € 30€ 20 - € 30
Aanbrengen riool tbv fontein€ 20 - € 30€ 20 - € 30
Tegelwerk
Uitvlakken plafond en wanden (10m2)€ 30 - € 60€ 150 - € 200
Wandtegels zetten (5m2)€ 100 - € 500€ 125 - € 200
Vloer egaliseren (2m2)€ 10 - € 25€ 40 - € 70
Vloertegels leggen (2m2)€ 50 - € 250€ 50 - € 100
Stucwerk boven tegels (5m)€ 20 - € 35€ 40 - € 120
Monteren sanitair
Volledig toilet€ 100 - € 500€ 100 - € 200
Toiletrolhouder€ 10 - € 50€ 10
Fontein en kraan€ 80 - € 200€ 50 - € 100
Overig
Kitwerk € 10 - € 40€ 40 - € 100
Radiator de- en hermonteren€ 20 - € 80
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

We hebben 3 prijsvoorbeelden voor een toiletruimte van 2m2 voor je uiteengezet zodat je een beeld hebt bij gemiddelde totaalprijzen voor het verbouwen van je toilet.

Goedkoopste situatie:
De arbeidskosten vallen lager uit dan gemiddeld. De oude tegels, toilet en fontein worden verwijderd. Je kiest voor een goedkopere variant keramische tegel voor op de vloer en wanden, een relatief goedkoop maar stijlvol staand toilet en een fontein. Ga in dit geval uit van de gemiddelde kosten van € 1.000 voor het verbouwen van je toilet.

Meest voorkomende:
Alle bovenstaande werkzaamheden zijn bij jou van toepassingen, dan betaal je voor het verbouwen van je toilet gemiddeld € 2.250. Je kiest voor fraaie tegels van ongeveer € 50 per m2 en sanitair (hangend toilet en fontein) van goede kwaliteit tegen een scherpe prijs.

Luxe situatie:
De arbeidskosten vallen iets hoger uit dan gemiddeld omdat je kiest voor een luxe toiletruimte. Je kiest namelijk voor mooie natuursteen tegels (grote invloed op de totale kosten). Naast luxe tegels, kies je voor luxer sanitair met een hangend toilet om het plaatje compleet te maken. De verbouwkosten van je luxe toilet zijn gemiddeld € 3.500.

Hoe zijn de kosten voor een toilet verbouwen opgebouwd?

toilet verbouwen kosten

Welke keuzes bepalen de toilet verbouwen kosten?

Je gaat je toilet onder handen laten nemen, dan komen er diverse keuzes op je pad die invloed hebben op de hoogte van de totaalprijs voor het verbouwen van je toilet.

Keuze 1: Tegels
Natuursteen tegels en keramische tegels hebben een andere uitstraling, de mate van onderhoud verschilt en de prijzen lopen uiteen. Natuursteen tegels zijn geschikt als je gaat voor een luxe uitstraling op je toilet. Keramische tegels hebben een minder natuurlijke uitstraling, maar zijn zeer onderhoudsarm en verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen. De uniciteit van natuursteen maakt de tegel iets duurder dan keramische tegels. Bekijk de prijsgids Tegels zetten voor meer informatie over tegels.

Type tegelGem. prijs per m2,
incl. plaatsing en btw
Keramische tegels€ 39 - € 75
Natuursteen tegels€ 60 - € 90

Keuze 2: Stucwerk
Kies je ervoor om de wanden in je toilet strak te laten afwerken met stucwerk? De kosten van stucwerk zijn afhankelijk van de oppervlakte en het type stucwerk. Bereken met behulp van onderstaande kostenoverzicht hoe veel stucwerk gemiddeld gaat kosten in jouw situatie.

Type stucwerk
Gemiddelde prijzen per m2
incl. materiaal
Spackspuitwerk
€ 5 - € 11
Behangklaar stucen
€ 8 - € 15
Sausklaar stucen
€ 9 - € 23
Sierpleister
€ 12 - € 23
Plafond stucen
€ 5 - € 23

Keuze 3: Sanitair
Ook de keuze van het sanitair heeft een grote invloed op de kosten van je toilet verbouwing. Design, kwaliteit en materiaal hebben alle invloed op de prijs. De gegeven prijzen zijn exclusief montage.

ToiletGem. prijs
incl. btw
Extra informatie
Budget toiletopstelling€ 100 - € 300Bij een budget toiletopstelling vervult het toilet
vooral een functie en is er geen behoefte aan luxe.
Luxe toiletopstelling€ 300 - € 500Denk bij een luxe toiletopstelling aan dubbele
spoeltechniek, softclose sluiting van de bril en een vuilwerende afwerking van de toiletpot.
Fontein€ 100 - € 150

Keuze 4: Extra opties
Heb je een ruime toiletruimte en wil je graag een urinoir laten plaatsen? Of wil je graag een toilet met een geïntegreerde douchefunctie? Met één druk op de knop komt een verborgen douchearm tevoorschijn en wordt het onderlichaam gereinigd met een lichaamswarme waterstraal. Bekijk onderstaand de gemiddelde prijzen van deze extra opties.

OnderdeelGemiddelde prijs
incl. btw excl. montage
Urinoir (inclusief inbouwreservoir)€ 400 - € 700
Douche-wc (inclusief inbouwreservoir)€ 1.400 - € 3.000

Vind de beste deal

Welk prijskaartje aan de verbouwing van je toilet hangt heb je deels zelf in de hand. Vergelijk eerst de prijzen van bouwbedrijven, zo kun je tot maar liefst 40% besparen op de verbouwing. Benieuwd naar welk bouwbedrijf in jouw regio de verbouwing het voordeligst uitvoert? Vraag bij Homedeal gratis en vrijblijvend prijsoffertes op van tot wel 6 bouwbedrijven. Binnen 48 uur heb je de offertes al in huis. Vergelijk de prijzen en ontdek eenvoudig welk bouwbedrijf je toilet het voordeligst opknapt.

Homedeal bespaartips

Help mee

Bespaar op de arbeidskosten door mee te helpen bij de verbouwing van je toilet. Haal zelf de oude tegels van de muur en demonteer alvast het toilet en fontein. Op deze manier bespaar je al snel € 220. Overleg met je specialist waarbij je een helpende hand kan bieden.

Neem de goedkopere optie

Er zijn diverse typen stucwerk mogelijk. Kies voor spackspuitwerk als je het voordeligst uit wil zijn. Spackspuitwerk wordt machinaal aangebracht waardoor het goedkoper is. Spackspuitwerk in wit kost gemiddeld tussen de € 5 en € 9 per m2 en in kleur gemiddeld tussen de € 7 en € 11 per m2. Vooral tegels zijn een grote kostenpost bij het verbouwen van je toilet. Kies voor keramische tegels als je de kosten wilt beperken. Keramische tegels zijn al verkrijgbaar vanaf € 9 per m2. Ze zijn niet kwetsbaar, onderhoudsarm en verkrijgbaar in alle denkbare kleuren.

Showroommmodel

Ieder jaar moet er plaats worden gemaakt voor de toiletten van de nieuwe collectie. De showroom toiletten worden na verloop van tijd te koop aangeboden. Dit zijn kwalitatief goede toiletten tegen een kleine prijs. Bijkomend voordeel is de korte levertijd.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden