De beste aannemer deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Aannemer Badkamer renoveren kosten

Badkamer renoveren kosten

Minimale kosten
€ 1.150
Gemiddelde kosten
€ 5.000
Maximale kosten
€ 7.500
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 4.100 - € 5.900

Ben je van plan om je verouderde badkamer te renoveren en ben je benieuwd naar de kosten? Homedeal zet voor jou alle kosten voor een badkamer renovatie in een handig prijsoverzicht.

Kosten | Prijsvoorbeelden | Prijsopbouw | Keuzes | Bespaartips | Gratis offertes aanvragen

Wat kost een badkamer renovatie?

De prijzen voor een badkamer renoveren lopen uiteen. De materiaal- en stijlkeuze zijn van invloed op de totale prijs voor het renoveren van je badkamer, maar ook ligt het aan de grootte van je badkamer hoe duur de renovatie wordt. De gemiddelde totale kosten en de gemiddelde kosten per onderdeel staan in onderstaand overzicht weergeven.

Gemiddelde prijs (inclusief montage, materiaal en btw)Prijs afhankelijk van:
Complete badkamer renoveren (gem. 9 m2)€ 3.500 - € 10.000
Ligbad€ 850 - € 2.800Basic of luxe ligbad
Douche€ 600 - € 1.900 Cabine- of inloopdouche
Toilet€ 450 - € 900
Wastafel€ 400 - € 800
Kraan€ 150 - € 450
Vloer€ 800 - € 1.800Keramische of natuurstenen tegels
Overige materialen, zoals sifons, leidingen, elektriciteit etc.€ 150 - € 350 De hoeveelheid van benodigde elektra en leidingen

Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie.

Badkamer renoveren kosten

Prijsvoorbeelden badkamer renoveren

Basic badkamer:
Je wilt de badkamer renoveren, maar hier het liefst zo min mogelijk geld aan uitgeven. Een basic badkamer bestaat meestal uit een douchecabine, een wastafel met badkamermeubel en eventueel een standaard ligbad en toilet. Uiteraard afhankelijk van hetgeen dat je wilt renoveren moet je rekening houden met een totaalbedrag van gemiddeld € 3.500 – € 5.000 voor een gemiddelde badkamer van 9 m2.

Gemiddelde badkamer:
Je hecht waarde aan de stijl en kwaliteit van je nieuwe badkamer. Echter ga je niet voor een duur design of luxe badkamermeubels, maar blijf je binnen een redelijk budget. Je wilt graag een inloopdouche, een ligbad, één of zelfs twee wastafels met bijhorende badkamermeubel en eventueel een toilet. In deze geschetste situatie moet je rekening houden met totale kosten van gemiddeld € 5.000 – € 7.500  voor een gemiddelde badkamer van 9 m2. Dit bedrag is inclusief montage, materiaal en btw.

Luxe badkamer:
Je hecht enorm veel waarde aan design en stijl en je wilt alleen de beste kwaliteit in je vernieuwde badkamer. De badkamer renovatie kosten lopen in dat geval, afhankelijk van je type stijl en voorkeur,  op tot € 10.000 of meer. In dit type badkamer vind je een dubbele wastafel, één of meerdere badkamermeubels, uitgebreide inloopdouche of luxe douchecabine en een luxe lig- of spabad. De prijs van minimaal € 10.000 voor het renoveren van een badkamer van gemiddeld 9 m2 is inclusief montage, materiaal en btw.

Hoe is deze prijs precies opgebouwd?

Prijs badkamer renoveren

De badkamer renovatie kosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. De totaalprijs is op te delen in de volgende elementen: arbeidskosten, materiaalkosten en afvoerkosten. Bij het renoveren van de badkamer staan de kosten voor de afvoer van de oude badkamermeubels of het puin van de sloopwerkzaamheden meestal los vermeld op de factuur.

Waar is de badkamer renovatie prijs van afhankelijk?

Keuze 1: Stijl- en materiaalkeuze
De stijl- en materiaalkeuze zijn erg van invloed op de totale prijs van je badkamer renovatie. Als voorbeeld heb je de keuze uit keramische of natuurstenen tegels voor de vloer. De kosten voor betegelen met natuurstenen is prijziger in aanschaf, maar oogt luxer dan keramische tegels. Per m2 natuursteen betaal je gemiddeld € 30 – € 60, terwijl dit voor keramische tegels gemiddeld € 15 – € 45 is, inclusief arbeidskosten. Zo is je eigen voorkeur en smaak van invloed op de totaalprijs voor de renovatie van je badkamer.

Keuze 2: Grootte en ruimtelijke inrichting
De grootte van je badkamer heb je niet altijd voor het kiezen. Hoe groter je badkamer is, hoe meer geld het je gaat kosten om deze badkamer te renoveren. Bij een renovatie van de badkamer moet je rekening houden met gemiddeld € 750 per m2 badkamer. De inrichting ervan heb je wel zelf in de hand. Hoe meer badkamermeubels en sanitair er in de badkamer wordt geplaatst, hoe hoger de prijs zal zijn. Ook bijvoorbeeld schuine wanden zorgen ervoor dat maatwerk nodig is om de badkamer te vernieuwen, met hogere kosten als gevolg.

Keuze 3: Extra opties
Bij een badkamer renovatie heb je nog een aantal extra opties. Deze extra opties en de prijzen ervan zijn in onderstaand overzicht weergeven.

Extra optieGemiddelde prijs (incl. materiaal, montage en btw)Toelichting
Vloerverwarming€ 755tot 10 m2 als hoofdverwarming (zonder radiatoren).
Whirlpool of spabad€ 2.700 - € 6.700Een wellness badmeubel met bijvoorbeeld bubbels in plaats van een standaard ligbad.
Stoom/spa douchecabine€ 1.600 - € 4.300Stoomcabine met massagestralen, led verlichting en radio.

Vind de beste deal

Ben je benieuwd naar wat jouw badkamer renovatie gaat kosten? Vraag nu geheel vrijblijvend gratis offertes aan op Homedeal en vind een gespecialiseerde aannemer voor jouw project. Binnen 48 uur ontvang je de badkamer offertes en kies je uiteindelijk de beste deal voor de renovatie van je badkamer. Je bespaart tot wel 40% op de kosten voor het renoveren van je badkamer door deze offertes met elkaar te vergelijken.

Homedeal bespaartips

Zelf afvoeren van badkamermeubilair

Veel aannemers brengen op de factuur aparte kosten in rekening voor het afvoeren van oud badkamermeubilair en resterend puin van de sloopwerkzaamheden. Door deze zaken zelf af te voeren bespaar je gemiddeld € 350.

Laat je goed informeren over materialen en stijlen

B-merken bieden soms precies dezelfde kwaliteit als A-merken, maar dan tegen een lagere prijs. Door verschillende merken met dezelfde stijl naast elkaar te houden en te kiezen voor de optie met de beste prijs-kwaliteitverhouding, bespaar je tot wel € 650.

Kies een lokale aannemer

De meeste aannemers berekenen de voorrijkosten door in de arbeidskosten. Door de keuze te maken voor een aannemer dicht bij jou in de buurt, bespaar je gemiddeld € 40 aan extra voorrijkosten.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden