De beste aannemer deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Aannemer Badkamer ontwerpen

Badkamer ontwerpen

Minimale kosten
€ 70
Gemiddelde kosten
€ 380
Maximale kosten
€ 700
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 310 - € 450

Wil je een andere badkamer dan de standaard, heeft jouw badkamer afwijkende afmetingen of heb je geen idee hoe je de badkamer moet inrichten? Dan is het verstandig om een badkamer ontwerp te laten maken. Homedeal zet alle mogelijkheden en kosten op een rij voor het laten maken van je badkamer ontwerp.

Wat kost een badkamer ontwerpen?

De prijs van het laten ontwerpen van je badkamer is afhankelijk van de tijd die de ontwerper eraan kwijt is. Daarom is het goed om precies te weten wat je wensen zijn. Wil je enkel een adviserend gesprek met de specialist of liever een uitgebreid en gedetailleerd ontwerp voor je badkamer? Met onderstaand prijsoverzicht krijg je een beeld van de mogelijkheden en de bijbehorende kosten.

ActiviteitGemiddelde kosten, incl. btw
Adviserend gesprek/(sfeer)tekening€ 70 - € 250
Badkamer ontwerp in 3D€ 280 - € 450
Badkamer ontwerp in 3D met extra opties (zoals bouwbegeleiding of licht- en kleuradvies)Vanaf € 500
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie.

Badkamer ontwerpen

Prijsvoorbeelden

Om je een duidelijk beeld te geven staan hieronder een aantal prijsvoorbeelden weergeven.

Adviserend gesprek:
Ben je aan het oriënteren naar een nieuwe badkamer en weet je eigenlijk niet zo goed waar je moet beginnen? Ga voor inspiratie brainstormen met een specialist. Hier komt een moodboard of een eenvoudige 2D tekening uit voort. De kosten voor een dergelijk adviserend gesprek met een eenvoudige sfeertekening komen uit op gemiddeld € 70 tot € 250 inclusief btw.

Badkamer ontwerp 3D:
Voor een gemiddelde prijs van € 280 tot € 450 inclusief btw laat je de badkamer van je dromen volledig ontwerpen door een interieurarchitect. Deze specialist tekent de gewenste badkamer in 3D voor je uit. Hierdoor krijg je een realistisch beeld van je toekomstige badkamer.

Badkamer ontwerp 3D met extra opties:
Het is mogelijk om het complete project uit handen te geven. Dit houdt in dat er een 3D ontwerp van je badkamer wordt gemaakt, er kleur- en lichtadvies wordt gegeven en eventuele bouwbegeleiding wordt verleend, indien dit nodig en gewenst is. Alle rompslomp wordt weggenomen, dus je hoeft je nergens zorgen om te maken. Reken erop dat je voor het maken van het badkamer ontwerp en de extra services minimaal € 500 kwijt bent, inclusief btw.

Hoe verhoudt deze prijs zich ten opzichte van het totaal?

badkamer ontwerpen

Een badkamer plaatsen kost gemiddeld € 6.100. De kosten voor het ontwerpen van de badkamer beslaan gemiddeld zo’n 6% van de totale kosten voor het aanleggen van de badkamer. Dit komt neer op gemiddeld € 380 voor de badkamer laten ontwerpen.

Waar is deze prijs van afhankelijk?

Keuze 1: Onafhankelijke architect of aangesloten bij badkamerspecialist?
Een badkamer ontwerpen doe je bij een onafhankelijke architect of bij een ontwerper in dienst van een badkamerspecialist. Het voordeel van een ontwerper bij een badkamerspecialist is dat deze meestal gratis een 3D tekening van je badkamer op maat maakt, mits je het aanleggen van de badkamer daar ook uitbesteedt. Het voordeel van een onafhankelijke architect is dat je niet beperkt wordt in materialen en merken van de badkamerspecialist zelf.

Keuze 2: Grootte van je badkamer
De prijs van een badkamer ontwerp maken is afhankelijk van de grootte van je badkamer. Hoe meer vierkante meters er ingedeeld dienen te worden, hoe langer de architect bezig is met de badkamer ontwerpen. Het gemiddelde uurtarief van een architect ligt rond de € 85, inclusief btw.

Keuze 3: Extra opties
Wil je naast het ontwerp gebruik maken van extra services als licht- en kleuradvies of bouwbegeleiding? De prijs voor het ontwerpen van de badkamer zal dan stijgen.

Extra optieGemiddelde prijs (inclusief btw)Toelichting
Lichtplan€ 195Een uitgebreid lichtadviesplan voor optimale belichting in je badkamer.
Kleuradvies€ 140Een adviesplan om een optimale kleurencombinatie te realiseren.
Bouwbegeleiding€ 120Onder andere de controle op gebreken na oplevering van het project.

Vind de beste deal

Ben je nieuwsgierig naar hoeveel het je gaat kosten om een badkamer te laten ontwerpen? Vraag dan nu geheel vrijblijvend en gratis offertes aan op Homedeal en vind een geschikte architect bij jou in de buurt. Binnen 48 uur krijg je tot wel 6 offertes toegestuurd die je vervolgens eenvoudig met elkaar vergelijkt. Door verschillende offertes te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de totale kosten voor het laten ontwerpen van jouw ideale badkamer.

Badkamer ontwerp

Homedeal bespaartips

Denk goed na over je wensen en behoeften

Bedenk van tevoren goed wat je wensen en behoeften zijn. Dan ben je goed in staat om de ontwerper precies te vertellen wat je nodig hebt aan sanitair, badkamermeubels en eventuele apparatuur, zoals een wasmachine en een droger. Zo heeft de ontwerper een beter beeld van jouw wensen en komt de ontwerper met een eenduidiger ontwerp. Dit scheelt je uiteindelijk tot wel € 85 aan extra arbeidsuren.

Laat je goed informeren over materiaal en apparatuur

Je wilt natuurlijk de beste kwaliteit voor de laagste prijs. Voornamelijk de ontwerpers die zijn aangesloten bij een badkamerspecialist leiden je vaker naar bepaalde merken of materialen. Laat je altijd goed informeren over alle mogelijke opties. Vaak is er een goedkoper alternatief met dezelfde kwaliteit beschikbaar. Dit scheelt je soms tot wel € 600 op de totale prijs voor het verbouwen of aanleggen van de badkamer.

Neem geen extra services af als dat niet nodig is

Extra services als bouwbegeleiding, een adviesplan of een lichtplan nemen werk voor je uit handen. In veel gevallen is dit niet nodig en kan je het prima zelf af. Door deze extra services niet af te nemen, maar dit zelf uit te dokteren, bespaar jij jezelf tot wel € 400.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden