De beste aannemer deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Aannemer Keuken demonteren

Keuken demonteren

Minimale kosten
€ 200
Gemiddelde kosten
€ 750
Maximale kosten
€ 475
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 390 - € 560

Ga je afscheid nemen van je oude keuken? Kom er via Homedeal achter wat de kosten zijn voor het demonteren van je keuken.

Wat kost het demonteren van een keuken?

Bij het demonteren van je keuken komen verschillende activiteiten kijken die een aannemer voor je kan oppakken. Het is niet enkel het fysiek zware werk wat je kan uitbesteden, kies er bijvoorbeeld ook voor om ze direct de puinhoop mee te laten nemen, opgeruimd staat netjes. In onderstaand prijsoverzicht vind je de gemiddelde prijzen per activiteit voor het demonteren van je keuken:

ActiviteitGemiddelde kosten, incl. btw
Demonteren keuken€ 200 - € 500
Afvoeren keuken€ 100 - € 250
Wandtegels verwijderen€ 50 - € 150
Sausklaar stucen€ 9 - € 23 per m2
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie.

Prijsvoorbeelden

Om je een beter idee te geven op wat voor kosten je kunt rekenen voor jouw project, zie je hieronder 3 prijsvoorbeelden.

Goedkoopste:
Betreft het een kleine ruimte, reken dan op ongeveer € 200 kosten voor het demonteren van je keuken.

Gemiddeld:
Heb je een keuken van gemiddelde grootte? Dan kost het demonteren en afvoeren van je keuken gemiddeld €525.

Luxe:
Wil je naast het demonteren de ruimte klaar maken voor de nieuwe keuken die er gaat komen? Houd dan rekening met de gemiddelde kosten van € 1.000.

Hoe ziet de prijsopbouw van keuken demontage eruit?

keuken demonteren kosten

Welke keuzes bepalen de prijs van jouw keuken demontage?

Het demonteren van een keuken kost gemiddeld tussen de € 390 en € 560. Of je in de lagere of hogere prijsrange zit is afhankelijk van de volgende keuzes die je maakt:

Keuze 1: De grootte van de keuken

Voordat de prijs wordt vastgesteld kijkt de aannemer eerst naar de grootte van de keuken gekeken. De prijs wordt vastgesteld aan de hand van het aantal keukenkasten/apparaten of per strekkende meter, dit verschilt per vakman.

Keuze 2: Afwerking

De prijs voor het demonteren van je keuken is ook afhankelijk van de afwerking. Wil je geen omkijken meer hebben na het demonteren van je keuken? Laat de ruimte helemaal klaar maken voor de komst van de nieuwe keuken. Laat de aannemer dan de muren in orde maken. Het verwijderen van de wandtegels kost gemiddeld tussen de € 50 en € 150. Stucen kost tussen de € 9 en € 23 per strekkende meter.

Keuze 3: Extra opties

Na het demonteren van je oude keuken is het eindelijk tijd voor de montage van je nieuwe keuken. In onderstaand prijsoverzicht vind je de gemiddelde prijzen per activiteit die van toepassing kunnen zijn voor jouw nieuwe keuken:

ActiviteitGemiddelde kosten, incl. btw
Aanschaf keuken€ 5.000 - € 17.000
Plaatsen keuken€ 450 - € 1.000
Verleggen van water- en elektriciteitsleidingen€ 500 - € 750
Meterkast uitbreiden€ 250 - € 600
Stucen€ 10 - € 30 per m2
Verven€ 10 - € 15 per m2

Vind de beste deal

Benieuwd naar wat het laten demonteren van een keuken voor jou gaat kosten? Vraag bij ons gratis en vrijblijvend prijsoffertes op van betrouwbare vakmannen in jouw regio. Binnen 48 uur ontvang je tot wel 6 prijsoffertes. Door concurrentie tussen vakmannen kan het prijsverschil oplopen tot wel 40%. Wees verstandig, maar hier gebruik van en vind eenvoudig en snel de beste deal voor jouw keuken demontage!

Homedeal bespaartips

Help mee!

Overweeg om de vakman te helpen. Vraag de specialist welke taken je zelf kan oppakken. Zorg ten eerste dat de keukenkastjes ontruimd zijn. En ruim tijdens de demontage het puin op zodat er geen rotzooi in de weg ligt dat het werkproces vertraagd. Dit bespaart de vakman tijd en jou dus geld!

Verkopen die hap

Breng je oude keuken niet meteen naar de stort maar probeer de keuken eens te verkopen! Tegenwoordig kan dit makkelijk en snel via het internet. Wellicht kan je oude keuken gebruikt worden als bijkeuken of in een schuurtje. In dit geval brengt je oude keuken geld op en betaal je geen afvoerkosten, dubbele winst.

Sloopwerk

Besteed aandacht aan het vinden van een goede vakman. Het sloopwerk dient professioneel uitgevoerd te worden. Het is belangrijk dat er niet zomaar de beuk wordt ingegooid, de waterleiding, gasaansluiting en electriciteitsdraden dienen ongedeerd te blijven. Achteraf een keukeninstallateur inschakelen om de schade recht te trekken zorgt voor een grote kostenpost.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden