De beste aannemer deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Aannemer Houten aanbouw

Houten aanbouw

Minimale kosten
€ 1.000
Gemiddelde kosten
€ 13.000
Maximale kosten
€ 25.000
Dit project kost gemiddeld tussen de
€ 10.660 - € 15.340

Wordt het hoog tijd om een aanbouw te plaatsen, maar wil je iets anders dan andere, een authentieke aanbouw? Overweeg dan een houten aanbouw. Een houten aanbouw met een sterke houtsoort zorgt voor weinig tot geen onderhoud en het geeft karakter aan je woning. Wil jij meer weten over een houten aanbouw en achter de prijzen komen voor jouw situatie? Lees dan snel verder.

Kosten houten aanbouw

Voordat je een houten aanbouw laat plaatsen, is het belangrijk om te weten of het wel binnen jouw budget past. De prijzen van een houten aanbouw liggen lager dan van een stenen aanbouw. De fundering en de opbouwconstructie zijn namelijk erg licht. Je kan het natuurlijk wel zo duur maken als je zelf wilt met de afwerkingen. Hieronder is een prijsindicatie te vinden van de verschillende afwerkingen en prijzen voor een houten aanbouw (5 meter breed x 3 meter diep).

Stijl houten aanbouwPrefab (kant-en-klaar)Maatwerk
Standaard€ 16.000 - € 20.000€ 19.000 - € 23.000
Klassiek/Modern€ 18.000 - € 22.000€ 21.000 - € 25.000

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40%

Een nieuwe carport, bijkeuken of wil je een verlenging van de woonkamer? Alles is mogelijk met een houten aanbouw. Benieuwd naar de prijs voor een houten aanbouw in jouw situatie? Door een offerteaanvraag te doen worden de geschikte partijen in jouw regio geselecteerd zodat je tot wel 6 offertes thuisgestuurd krijgt. Op deze manier vergelijk je gemakkelijk en snel op prijs en kwaliteit. Vraag hier tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes op. Binnen 2 werkdagen ontvang je de prijsinformatie en kan het vergelijken beginnen.

Houten aanbouw

Prijsvoorbeelden

In de eerder genoemde prijzentabel zie je een overzicht van de gemiddelde prijzen. Hieronder zijn voorbeelden beschreven waardoor de prijzen verder toegelicht worden.

Meest gekozen werk
Het meest gekozen werk is wanneer er een houten aanbouw wordt geplaatst van 5 bij 3 meter. De lange kant sluit daarbij aan de achtergevel aan. De kosten inclusief de fundering, platdak en dakramen liggen gemiddeld tussen de € 16.000 en € 18.000.

Groter project
Een groter project is wanneer je een complete aanbouw laat bouwen waar je bijvoorbeeld je auto in kunt zetten. Voor een complete houten aanbouw van 6 meter breed en 2,5 meter diep, inclusief fundering van de vloer, constructie, schuifpui, heien, uitgraven en het maken van het dak, kom je op een gemiddelde prijs van € 23.000 uit.

Gedetailleerd project
Een gedetailleerd project is wanneer je een houten overkapping wilt plaatsen. Bij een afmeting van 2 bij 2,50 meter met montage kom je op een gemiddelde prijs van € 1.300 uit.

Hoe ziet de prijsopbouw van een houten aanbouw eruit?

houten aanbouw

Welke keuzes hebben invloed op de prijs?

Bij een houten aanbouw wordt de prijs bepaald door 4 keuzes.

Keuze 1: Prijzen voor de breedte en de diepte van een houten aanbouw
Wanneer je een houten aanbouw laat realiseren zijn de afmetingen erg belangrijk. Door op de afmetingen te letten is het mogelijk om rekening te houden met de totale kosten. De prijzen in de diepte zijn bijvoorbeeld hoger dan de prijzen in de breedte. De prijzen in de diepte liggen ongeveer op € 1.250 per halve meter en voor de breedte kom je op een gemiddelde prijs van € 1.000 uit.

Keuze 2: Prefab of maatwerk aanbouw keuken?
Een andere keuze is om te kiezen voor een prefab aanbouw of een maatwerk aanbouw. Een prefab aanbouw betekent dat de aanbouw in de fabriek wordt gemaakt en later op locatie wordt geplaatst. Dit zorgt voor weinig rotzooi in en rondom jouw woning en de aanbouw staat binnen een aantal dagen. Een prefab aanbouw heeft vaste afmetingen, maar wel afmetingen die vaak voorkomen. Een maatwerk aanbouw kost meer tijd en geld. Jouw wensen worden in de aanbouw verwerkt en op locatie gebouwd. In dit geval ben je ongeveer € 2.000 duurder uit dan bij een prefab aanbouw.

Keuze 3: Extra optie
Zie hier extra opties die je hebt en de meerprijzen.

OptieGemiddelde meerprijs
Geveldoorbraak€ 3.000
Stucwerk€ 1.000
Electra€ 450
Centrale verwarming (incl. radiator)€ 1.000
Aftimmerwerk€ 300
Een extra raam€ 1.000
Schuifpui€ 1.000

Vind de beste deal

Ben je op zoek naar een houten aanbouw? Start met het doen van een offerteaanvraag bij Homedeal. Binnen 2 werkdagen ontvang je van tot wel 6 aannemers uit jouw omgeving een prijsopgave. Omdat elke opdracht uniek is, is het verstandig om deze gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen en de aannemers met elkaar te vergelijken. Vraag hier gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes aan. Bij het vergelijken van de offertes kan je een besparing tot wel 40% realiseren blijkt in de praktijk.

Homedeal bespaartips

Aanbouw aan de achterkant van de woning scheelt kosten

Ben je er nog niet helemaal uit waar je de aanbouw wilt plaatsen? Wanneer je op de kosten wilt letten is het verstandig om de houten aanbouw aan de achterkant van jouw woning te plaatsen. Dan is het niet nodig om een vergunning aan te vragen, waardoor je veel geld en tijd bespaart.

Hout gebruiken als afwerkingsmateriaal

Naast dat de constructie van hout gemaakt wordt, is het ook een mogelijkheid om de uiteindelijke afwerking van hout te laten maken in plaats van duurdere materialen. Denk aan het bekleden van de boeidelen waardoor de aanbouw een authentieke look krijgt. Wanneer je hout op de juiste manier behandeld gaat het jaren mee en kan je er lang van genieten.

Kwantumkorting

Hebben meerdere mensen in jouw buurt interesse in een aanbouw? Dat is mooi meegenomen want dat scheelt in de kosten. Wanneer je namelijk samen een aannemer inhuurt scheelt de aannemer dat sjouwen met materialen en in de afstand. Dit wordt niet meegerekend in de kosten waardoor je een leuk zakcentje overhoudt samen met je buren.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden