De beste aannemer deals
Ontvang offertes en bespaar tot 40%
 

Gratis en vrijblijvend

Homedeal.be Aannemer Aanbouw woning

Aanbouw woning

Ben je van plan je woning uit te breiden met een aanbouw? Misschien wil je gewoon meer leefruimte of is uitbreiding van het gezin een reden. Een aanbouw aan je woning creëert snel meer leefruimte en het levert weinig rommel en overlast op. Wie wil dat nou niet.

De kosten van een aanbouw

Voordat je een aanbouw laat plaatsen, dien je een aantal keuzes te maken wat betreft materiaal en stijl, waarbij het verschil in stijl zit in de gevelindeling en het soort stenen dat gebruikt wordt. Hierdoor is bij elke optie het uiterlijk en de uitstraling anders. Verschillende stijlen zijn:

 • standaard
 • klassiek
 • modern

In het overzicht hieronder vind je de verschillende opties inclusief prijzen voor de meest gekozen aanbouw (5 meter breed, 3 meter diep).

Prefab (kant-en-klaar)Maatwerk
Standaard€ 16.000 - € 20.000€ 19.000 - € 23.000
Klassiek/modern€ 18.000 - € 22.000€ 21.000 - € 25.000
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en ontdek de exacte prijzen voor jouw situatie

Aanbouw woning

Soorten aanbouw woning

Er zijn verschillende soorten aanbouw voor je woning. De meest gebruikelijke zijn de standaard aanbouw, de landelijke aanbouw en de moderne aanbouw. Daarnaast heb je ook nog de keuze voor een serre.

Standaard aanbouw
De standaard aanbouw heeft een simpele vormgeving en is over het algemeen dezelfde kleur als de woning. Eigenlijk past deze soort aanbouw bij bijna elke woning. De gemiddelde kosten voor een prefab standaard aanbouw (kant-en-klaar) lopen uiteen van € 16.000 tot € 20.000. Wil je een aanbouw op maat, dan kost dat je ongeveer € 3.000 meer. Een aanbouw op maat geeft je de mogelijkheid om het uiterlijk te veranderen en de aanbouw op die manier uniek te maken.

Landelijke aanbouw
Woon je landelijk en heb je ook een woning met een landelijke uitstraling? Dan is de landelijke aanbouw wel wat voor jouw woning. Bij de landelijke aanbouw wordt meestal veel gebruik gemaakt van hout, omdat dit een natuurlijk product is. Daarnaast is er meestal geen rechte gevel maar eentje die wat breder is dan de aanbouw zelf. De gemiddelde prijs voor een landelijke aanbouw ligt tussen de € 18.000 en € 22.000 voor een prefab en tussen de € 21.000 en € 25.000 voor een aanbouw voor je huis op maat.

Modern
De moderne aanbouw aan het huis heeft in tegenstelling tot de landelijke aanbouw strakke lijnen. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van glas. Dit geeft het buitengevoel met de luxe van binnen. Een goede optie voor als je een leuke tuin of mooi uitzicht hebt. Ook de moderne aanbouw voor je woning is als prefab te verkrijgen tussen de € 18.000 en € 22.000. Maatwerk kost ook voor deze aanbouw gemiddeld € 3.000 meer.

Serre
Heb je een klein budget, maar wil je toch meer ruimte in woning? Kies dan voor een serre. Dit is een soort aanbouw, maar dan gemaakt van een frame met alleen glas er in. Met een serre kijk je aan alle kanten naar buiten en geniet je van de natuur. Heb je een mooie tuin of een mooi uitzicht en houd je ervan om in de natuur te zijn? Dan is een serre een goede optie voor je. Een basis serre is verkrijgbaar vanaf € 7.000.

Inrichting aanbouw woning?

Je hebt een aanbouw, maar wat nu? Hoe je je aanbouw gaat inrichten is belangrijk. Hieronder vind je een paar ideeën om je te helpen de aanbouw je woning helemaal naar je zin te maken.

Woonkamer
Is de zithoek te krap wanneer je visite hebt? Haal de wanden tussen het voormalige huis en de aanbouw weg voor optisch extra ruimte. Maak van de aanbouw van het huis een grote woonkamer. Je hebt nu genoeg plek voor een hoekbank die al een tijdje op je verlanglijstje stond. Heb je zicht op de tuin, haal dan wat groen van planten naar binnen. De drempel tussen binnen en buiten wordt hierdoor minder groot.

Keuken
Door je keuken in de aanbouw te plaatsen wordt de woonkamer waarschijnlijk groter en je kan meteen dat mooie kookeiland kwijt die al een paar jaar op je verlanglijstje stond. Heb je een aanbouw met veel zicht naar buiten, zoals bij een serre of een moderne aanbouw. Dan heb je het buitengevoel terwijl je binnen zit.

Slaapkamer
Misschien staat er gezinsuitbreiding op de planning en kom je een slaapkamer te kort. Maak van de aanbouw van de woning dan een slaapkamer met eventueel een 2e badkamer voor op de benedenverdieping. Of kies ervoor om van de aanbouw je woonkamer of keuken te maken, waardoor een andere ruimte beschikbaar gesteld wordt als slaapkamer.

aanbouw woning

Tips aanbouw woning

 1. Vergunningvrij bouwen
  Laat je de aanbouw aan de achterkant van je woning bouwen, dan kan dat vergunningvrij. Zo bespaar je tijd en geld. Het is dus verstandig om goed na te denken over de locatie van de aanbouw.
 2. Bedenk vooraf wat je precies laat bouwen
  Bij een aanbouw voor een woning komt heel wat kijken. Zorg dus voor een goede voorbereiding, voor zowel jezelf als de specialist. Ten eerste is het belangrijk zeker te zijn van de afmetingen van de aanbouw, zodat je weet wat er aan materiaal ingekocht moet worden. Ten tweede is de grond waarop de aanbouw van het huis geplaatst wordt een belangrijk element i.v.m. eventuele palen die de grond in moeten.
 3. Bedenk vooraf wat je met de ruimte gaat doen
  Door vooraf op papier te zetten wat je met de ruimte gaat doen, weet je zeker dat er niet ineens een raam op een verkeerde plek komt. Zeker als je meerdere ruimtes van de aanbouw voor het huis gaat maken, teken deze dan uit. Zo voorkom je dat de wand achteraf toch 10 centimeter de andere kant op moest om het bed te laten passen.

Voordelen aanbouw woning

Het soort aanbouw is gekozen en de inrichting is compleet. Een aanbouw voor je woning brengt verschillende voordelen met zich mee:

 • Verfraaien van de woning doordat een aanbouw nodig was om te voldoen aan je eisen.
 • Een groter oppervlakte van de woning levert een meerwaarde op.
 • Je huisstijl wordt compleet gemaakt, omdat je nu een grote keuken en woonkamer hebt.
 • De aanbouw zorgt voor meer leefruimte.

Ontvang eenvoudig en snel aanbouw prijzen

Heb je nog geen aanbouw voor je woning, maar ben je wel geïnteresseerd? Dan wil je dit natuurlijk tegen de beste prijs doen. Vraag bij ons tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes op van specialisten in jouw omgeving. Dit doe je al in 2 minuten en binnen 48 uur heb jij de informatie die je nodig hebt. Vergelijken kan tot wel 40% schelen. Laat je inspireren en informeren door Homedeal en verrijk je huis.

Hoe werkt het?
1
Beschrijf je project

Vertel ons waar je naar op zoek bent. Wat zijn je wensen?

2
Vergelijk vakspecialisten

Kom in contact en vergelijk offertes van vakspecialisten.

3
Kies jouw vakspecialist

Ga voor de vakspecialist die het best past bij jouw project.

4
Geniet van het resultaat

Deel het met anderen en laat een review achter.

Waarom Homedeal?
350.000

350.000 geplaatste opdrachten per jaar

2.000

Ruim 2.000 aangesloten vakspecialisten

169

169 verschillende vakgebieden